Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

SOK kontrakti dos lielāku atbalstu sportistiem līdz pat 2032. gadam

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

SOK kontrakti dos lielāku atbalstu sportistiem līdz pat 2032. gadam
Tomass Bahs
Foto: olympic.org

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs informē, ka kopš Soču olimpiskajām spēlēm organizācija parakstījusi 18 kontraktus, kas dos apmēram 14 miljardus dolāru un nodrošinās olimpiskās kustības stabilitāti līdz 2032. gadam.

Šie kontrakti ļauj pārdalīt 90% no ieņēmumiem, lai atbalstītu sportistus visā pasaulē (katru dienu tie ir 3.25 miljoni ASV dolāru).

No minētajiem 18 kontraktiem 13 ir par translāciju tiesību pārdošanu līdz 2032. gadam. Pēdējie divi kontrakti noslēgti ar "Discovery Communications" (kanāls "Eurosport") un "BeIN Media Group" - par translācijas tiesībām Eiropā, Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā.

Līdz šim Eiropā katrā valstī raidtiesības tika piešķirtas atsevišķi, un Latvijā tās pārraidīja LTV7 kanāls, bet 2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos hokeja turnīru savos kanālos piedāvāja "VIASAT". Šī ir pirmā reize, kad SOK pārdevusi raidtiesības visā Eiropā vienai kompānijai. "Eurosport" ieguvis translēšanas tiesības visā Eiropā, izņemot Krieviju, taču līguma nosacījumi paredz, ka kanālam ir jānodrošina vismaz 200 stundu ilga bezmaksas pārraide (proti, pieejama sabiedriskajā televīzijā) vasaras olimpiskajās spēlēs un vismaz 100 stundu ilga bezmaksas pārraide ziemas olimpiskajās spēlēs.

SOK prezidents atzīst, ka gatavošanās 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm notiek saskaņā ar plānu, nākamnedēļ viņš apmeklēs Riodežaneiro testa sacensības.

Izmantotie resursi:
www.olympic.org