Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

10. augustā „Rīgas ETU Sprinta Triatlona Eiropas Kausā” 36 valstu pārstāvji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šā gada 10. augustā Latvijas Triatlona federācija sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību rīkos šī gada centrālo triatlona notikumu Latvijā – „Rīgas Triatlons 2014”, kas būs arī Eiropas kausa posms, pulcējot dalībniekus no 36 dažādām valstīm.

Triatlons ir skatāms un ļoti interesants sporta veids, kurā apvienoti 3 pilnīgi atšķirīgi sporta veidi – peldēšana, riteņbraukšana un skriešana. Sacensību centrs paredzēts pie Swedbank centrālās ēkas „Saules akmens”. Peldēšana norisināsies Āgenskalna līcī - tieši aiz Swedbank centrālās ēkas „Saules akmens”, riteņbraukšanas posms notiks, šķērsojot Vanšu tiltu un metot loku Daugavas krastmalā pie Vecrīgas, savukārt, skriešanas etaps vīsies Ķīpsalas apkārtnē, finišā atkal atgriežoties pie ēkas „Saules Akmens”.

Sacensību sākums plkst.8:00, kur ikvienam, kurš jau ir iepazinis, vai vēlas izmēģināt šo aizraujošo sporta veidu, tiks dota iespēja startēt savās vecuma grupās (peldēšana no 100 līdz 750 m, riteņbraukšana no 5 līdz 20 km, skriešana no 800 m līdz 5 km).

Kā saldais ēdiens būs elites sportistu starti Eiropas kausa posmā (sievietēm plkst. 13:00, vīriešiem plkst. 15:30), kur dalībnieki sacentīsies sprinta distancē (750m peldēšana, 20km riteņbraukšana, 5km skriešana). Pēc Eiropas Triatlona Savienības datiem, Rīgas Triatlona programmā iekļautajām „2014 Rīgas ETU Sprinta Triatlona Eiropas Kauss” sacensībām pieteikušies jau vairāk kā 80 elites starta grupas triatlēti no dažādām valstīm. Šāda interese no ārvalstu sportistu puses nozīmē, ka Rīgā gaidāma ļoti spraiga un aizraujoša sacensība, kas risināsies skatītājiem ļoti pieejamā vietā blakus Rīgas centram.

Vīriešu konkurencē ir dalībnieki ne tikai no Eiropas, ieskaitot mūsu kaimiņus Igauņu, bet arī no tādām lielvalstīm kā ASV, Kanādas un Krievijas. Plaši ir pārstāvēta Eiropa, kur dalībnieki ir no Horvātijas, Čehijas, Dānijas, Spānijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Portugāles un citām valstīm.

Uzvarētāju prognozēt šobrīd ir grūti, jo daudzi no sportistiem ir junioru vecumā, taču ir arī dalībnieki ar Pasaules čempionāta pieredzi.

Sieviešu konkurencē šobrīd ir 20 dalībnieces. Toni sieviešu konkurencē varētu noteikt Itālijas pārstāves, bet arī šeit viss var mainīties sacensību laikā. Dalību 2014 Riga ETU Sprint Triathlon European Cup pieteikusi arī sportiste no tādas eksotiskas valsts kā Jaunzēlande.

Latviju pārstāvēs daudzkārtējie Latvijas čempioni Andrejs Dmitrijevs un Baiba Medne, kā arī Staņislavs Vaipāns, Artūrs Sprukts un Maksims Nagibins. Šī būs lieliska iespēja mūsu Latvijas triatlonistiem sacensties ar pasaules klases sportistiem pašu mājās Rīgā.

Aizraujošas cīņas paredzētas arī SPORTLAND komandu stafešu distancē. Stafetes komandai jāsastāv no trīs dalībniekiem, kur katrs no dalībniekiem veic kādu no triatlona sacensību veidiem. Komandu ieskaite notiks gan viena dzimuma, gan mix. dzimuma ietvaros. SPORTLAND komandu stafetes distance – 750m peldēšana, 20km riteņbraukšana un 5km skriešana.