Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Indija otrajā mačā sagrauj Īriju

Juris Miņins
Juris Miņins

Indija otrajā mačā sagrauj Īriju
Lokešs Rauls
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien Īrijā tika aizvadīta otrā vietējās izlases tikšanās ar Indijas valstsvienību un tajā mājnieki piedzīvoja pamatīgu sagrāvi, piekāpjoties ar 143 punktu tiesu.

Īrijas izlase starptautiskajā kriketā nav uzskatāma par grandu, taču T20 kriketā uz šo brīdi viņi ir Pasaules ranga vājākā komanda, tāpēc cīņa pret vienu no kriketa lielvarām, Indiju, protams, īriem ir liels pārbaudījums.

Pirmajā spēlē īri atzina indiešu pārākumu ar 76 punktiem, kas, protams, īsākajā no kriketa spēles versijām ir gana liels pārsvars, taču šodien īriem klājās vēl bēdīgāk un īri zaudēja ar 143 punktu starpību – 70/10(12.3) – 213/4(20).

Jau pēc deviņiem metieniem, īru sākumsastāva atsitēju duets tika izslēgts no spēles un arī pārējiem neklājās vieglāk, jo tikai Garijs Vilsons un Viljams Porterfīlds spēja sagaidīt vairāk kā 10 metienus, pērējiem īriem spēle beidzās daudz ātrāk nekā gaidīts. Kuldīps Jandavs 2.3 overos zaudēja vien 16 punktus un guva trīs viektus un tieši tik pat pretinieku no tālākās spēles izslēdza arī Juzvendra Čahals, kurš gan aizvadīja četrus overus un guva arī pēdējo, devīto viketu.

Indijas labā 70 punktus guva komandas pirmais atsitējs Lokešs Rauls, kurš arī sešas reizes raidīja bumbiņu ārpus laukuma, bet par vienu skrējienu mazāk spēja izsist Surešs Raina. Tiesa, ne Virats Koli, ne Rohits Šarma, kas ir Indijas izlases vadošie spēlētāji, šajā mačā ar punktu gūšanu neizcēlās. Koli guva deviņus punktus no astoņiem saņemtajiem metieniem, bet Šarma, kurš saņēma divus metienus, pie punktiem netika.

Jāpiebilst, ka tikai septiņdesmit zaudētie punkti ir otrais visu laiku labākais rādītājs Indijas T20 kriketā, bet 12.3 overus ilgušais inings ir trešais īsākais visā šī paša spēles veida kriketa vēsturē.

Indijas izlase pēc pārliecinošas uzvaras kā abos mačos, tā arī, protams, visā sērijā, turpinās savu Lielbritānijas tūri ar cīņām pret Angliju. Viņiem ir paredzēti pieci Testa kriketu mači, kā arī trīs ODI un T20 mači. Šīs spēles bez pašsaprotamās principialitātes, kas vienmēr ir šāda līmeņa kriketa mačos, indiešiem kalpo arī kā sagatavošanās 2018. gada Āzijas kausam, kas norisināsies septembra otrajā pusē.

Savukārt Īrijas komanda kādu laiku atpūtīsies un sakopos spēkus, lai augusta izskaņā aizvadītu vēl sešus starptautiskos mačus – pa trim spēlēm ODI un T20 formātā.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja