Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmanei un Strautmanim vien 52. vieta PK posma komandu sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Rašmanei un Strautmanim vien 52. vieta PK posma komandu sacensībās
Agate Rašmane
Foto: olimpiade.lv

Latvijas šāvēji Agate Rašmane un Lauris Strautmanis pirmdien samierinājās ar 52. vietu Minhenē notikušā Pasaules kausa posma jaukto komandu sacensībās desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Sacensībās Rašmane pamanījās tikt pie vairāk punktiem nekā Strautmanis, sportistiem, katram veicot pa četrām sērijām, nopelnot attiecīgi 377 un 374 punktus.

Līdz ar to summā Latvija savāca 751 punktu, ierindojoties 52. pozīcijā starp 66 komandām, kas noslēdza sacensības. Lai sasniegtu fināla piecinieku, vajadzēja sašaut vismaz 772 punktuis.

Pirms tam individuālajās sacensībās dāmām Rašmane ar 571 punktu izcīnīja 29. vietu. Savukārt vīriem Gvido Cvetkovs ar 575 punktiem guva 44. vietu, kamēr 53. vietā bija Strautmanis, bet 79. pozīcijā palika Emīls Vasaraudzis.

Pirms mēneša Strautmanis kā vienīgais no Latvijas piedalījās Pasaules kausa posmā Dienvidkorejā, kur vēlāk šogad risināsies arī pasaules čempionāts, tomēr toreiz savāca vien 563 punktus, samierinoties ar 77. vietu. 2017. gadā Strautmanis izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu šaušanā ar pistoli 50 metru distancē.