Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pieccīņnieks Švecovs PK posmā pirmoreiz apsteidz Nakoņečniju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pieccīņnieks Švecovs PK posmā pirmoreiz apsteidz Nakoņečniju
Pāvels Švecovs uz zirga
Foto: Nuno Gonçalves / UPIM

Latvijas modernās pieccīņas līderis Ruslans Nakoņečnijs un sešus gadus jaunākais Pāvels Švecovs svētdien ieguva attiecīgi 31. un 20. vietu Pasaules kausa ceturtajā posmā, kas risinājās Džonkovā, Polijā.

Pāvels Švecovs (22) peldēšanā ierindojās desmitajā vietā, bet paukošanā un jāšanā bija devītais. Pirms kombinētās disciplīnas (šaušana + skriešana) kotējās devītajā vietā. Sacensību izskaņā spēki izsīka, līdz ar to kombinētajā disciplīnā tikai 34. vieta. Summā tika iekrāti 1386 punkti, kas noslēgumā deva 20. vietu.

Ruslans Nakoņečnijs (28) paukošanā uzrādīja bilanci 8-27 un palika pēdējais, peldēšanā un jāšanā ieguva attiecīgi 18. un 13. vietu. Pirms kombinētās disciplīnas (šaušana + skriešana) kotējās vien 35. pozīcijā. Izskaņā veicās labāk - kombinētajā disciplīnā 12 vieta. Summā tika savākti 1352 punkti, kas noslēgumā ļāva ieņemt 31. vietu.

Pirms tam kvalifikācijā abi mūsējie savāca pa 1114 punktiem, savukārt finālsacensībās labāk veicās jaunākajam. Tagad ir pirmā reize, ka Pāvels Švecovs apsteidzis Ruslanu Nakoņečniju. Šajā posmā uzvarēja dienvidkorejietis Vuntae Juņs (1458 punkti), sudrabu ieguva uzvarētāja tautietis Juhuņs Lī (1453), bet uz trešā pakāpiena nokļuva vācietis Patriks Doge (1451).

Kā jau ziņots, 2015. gada martā Mariupolē dzimušais ukrainis, bijušais doņeckietis Ruslans Nakoņečnijs debitēja zem Latvijas karoga un sensacionāli triumfēja Pasaules kausa otrajā posmā Kairā. 2015. gada oktobrī Saeima atbalstīja lēmumprojektu par Nakoņečnija uzņemšanu Latvijas pilsonībā. Šis sportists vēlējās pārstāvēt mūsu valsti 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur vajadzīga gan sportisko kritēriju izpilde, gan Latvijas pilsonība.

Atgādinām, ka pēc olimpiskās kvalifikācijas noslēguma Nakoņečnijs palika pirmais zem svītras un plānoja doties uz olimpiskajām spēlēm kā rezervists par Starptautiskā modernās pieccīņas federācija (UPIM) līdzekļiem. Ja no 36 atlētiem kāds tomēr nevarētu startēt, tad šī iespēja tiktu mūsu pieccīņniekam. 2016. gada 26. jūlijā UPIM paziņoja, ka tiek atstādināts krievu sportists Maksims Kustovs (minēts Maklarena ziņojumā), un viņa vieta tiek atdota Latvijas pārstāvim Ruslanam Nakoņečnijam. Rio spēlēs ieguva 28. vietu.

Izmantotie resursi:
uipmworld.org