Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rihards Olmanis

Aizvadītas Baltijas loka šaušanas sacensības

2009. gada 23. un 24. janvārī tika organizētas pēdējo gadu lielākās loka šaušanas sacensības. Pavisam sacentās vairāk kā simts dalībnieku no visām trim Baltijas valstīm kā arī Polijas sportisti.

Ķekavas sporta klubā sacensības aizvadīja olimpiskā un kompaktloka klases sportisti. Siltās, gaišās un plašās telpas nodrošināja ideālus sacensību apstākļus sportistiem, kā rezultātā tika aizvadītas liekiskas sacensības, kuru laikā tika uzstādīti arī 2 Latvijas rekordi. Sacensību programma paredzēja šaut 2x30 šāvienus no 25 metru distances un 2x30 šāvienus no ziemai pierastākās 18 metru distances.

Olimpiskā loka klasē vīriešu konkurencē 32 dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja Igauniju pārstāvošais portugāļu izcelsmes sportists Paolo Santos, kas kopā ieguva 1141 punktus. Sasniedzot Latvijas rekordu 25 metru distancē un stabili šaujot arī no 18 metru distances otro vietu izcīnīja Latvijas pārstāvis Ivo Lipste (1126 punkti). Arī trešajā vietā Latvijas pārstāvis – Eduards Lapsiņš (1119 punkti). Abi Latvijas sportisti pārstāv Loka šaušans klubu „Amazones”.

Sieviešu konkurencē šaujot ar olimpisko loku nedaudz negaidīti uzvaru izcīnīja Rimma Matvejeva no Latvijas (1094 punkti), kas pārliecinoši apsteidza Igaunijas sportisti Katri Kroonstromu (1068 punkti) un Lietuvas šāvēju Ingu Kizeliauskaiti (1061 punkti). Vājāk kā parasti nostartēja vairājas Latvijas izlases loka šāvējas, kas ierindojās ārpus goda pjedestāla. Sieviešu konkurencē pavisam starēja 17 sportistes.

Kompaktloka klasē vīriešu konkurencē visu goda pjedestālu okupēja Lietuvas sportisti. Uzvaru izcīnīja Vladas Sigauskas (1151 punkti), otrais Valerijus Denisovas (1140 punkti), trešais – Mindaugas Baranauskas (1134 punkti).
Sieviešu konkurencē uzvara Lietuvas pārstāvei Jelenai Babininai (1140 punkti). Otrajā un trešajā vietā attiecīgi Julija un Jelena Oleksejenko no Loka šaušanas sporta kluba „Atlantis” ar rezultātiem 1130 un 1100. Jūlija Oleksejenko uzstādīja Latvijas rekordu 18 metru distancē.

Junioru un jauniešu klasēs uzvaras izcīnīja Anete Kreicberga (Latvija), Adomas Baranauskas (Lietuva), Daria Agdan (Polija), Jānis Amatnieks (Latvija), Vilius Svedas (Lietuva). Tradicionālā loka klases sportisti sacentās Rīgā – Latviajs loka šāvēju ziemas bāzē – Dunavas ielā. Uzvaru vīriešu konkurencē izcīnīja Kaspars Sīmanis, sieviešu konkurencē – Agrita Žunna. Jauniešiem – Daniels Borisenko un Anna Bērziņa. Pavisam sacentās vairāk kā 25 sportisti.

Kopumā šīs bija vērienīgākās un viskvalitatīvāk organizētās loka šaušanas sacensības Latvijas modernās loka šaušanas vēsturē. Sacensību organizācijā piedalījās E. Lapsiņa Loka šaušanas sporta klubs „Amazones”, kā arī Latvijas loka šaušanas federācija. Kā brīvprātīgie palīgi piedalījās daudzi kluba biedri un to ģīmenes locekļi. Šīs sacensības jāuzskata par lieliskas tradīcijas sākumu.

Informāciju sagatavoja:
SK „Amazones” biedrs Jānis Apsītis

Sīkāka informācija:
Latvijas Loka šaušanas federācijas mājaslapā archery.lv


, 2009-01-29 16:13, pirms 15 gadiem
Izbrīnījos, ka starp uzvarētājiem nav Zane Bērziņa. Izrādās, ka mūsu loka šaušanas līdere ir startējusi Francijā, izcīnot 14.vietu.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.