Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Par pirmo eSporta pasaules čempionu pirmajā formulā kļūst 18 gadus vecs brits

Par pirmo eSporta pasaules čempionu pirmajā formulā kļūst 18 gadus vecs brits
Brendons Lī - pirmais eSporta F1 pasaules čempions

Par pirmo pasaules čempionu eSporta pirmajā formulā nedēļas nogalē kļuva 18 gadus vecais brits Brendons Lī, kurš izcīnīja uzvaru četru braucēju finālcīņā pēdējā sacensību aplī.

Finālsacensības norisinājās Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abu Dabi, un tajā piedalījās 20 labākie no kopumā šosezon startējušajiem 60 000 dalībnieku. Uz finālu 18 gadus vecais brits Lī ieradās kā trešais labākais. Pēdējā braucienā Lī piedzīvoja sadursmi ar konkurentu, taču spēja atgūties un izcīnīt uzvaru.

"Izcīnīt šeit uzvaru nozīmē daudz, esmu pirmais, kurš to paveicis. Tas ir kas īpašs," pēc panākuma sacīja Lī. "Neesmu drošs, kā lai atzīmē šo uzvaru. Alkoholu nelietoju, droši vien vienkārši došos pie miera. Esmu laimīgs, jo apspēlēju divus no šobrīd labākajiem pasaulē Delgado un Curneru. Tas ir diezgan liels sasniegums."

Viens no fināla apmeklētājiem bija divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso, kuram arī pašam pieder sava eSporta komanda. "Šis ir sākums. eSports kļūs aizvien lielāks un lielāks, tas piedzīvos ātru izaugsmi pāris nākamo gadu laikā," pārliecību pauda Alonso.

"Katrā no mums ir daļa geimera, pasaulē ir miljoniem cilvēku, kas spēlē katru dienu," savu pārliecību pamatoja spāņu zvaigzne. "Domāju, ka, ja visu pareizi sarīkojam, šī ir īstā iespēja, lai šādu pasākumu padarītu [globāli] nozīmīgu. To arī centīsimies darīt."

2017. gada eSporta F1 fināls

VSportistsValstsPunkti
1.Brendons LīLielbritānija74
2.Fabricio DelgadoČīle68
3.Svens CurnersVācija64
4.Patriks HolcmansVācija45
5.Cems BolukbašiTurcija35

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
https://www.autosport.com/


, 2017-11-28 12:43, pirms 6 gadiem
Cem izrunā kā Džem, tad būtu jāraksta Džems. Piebildīšu, ka Cem ir no jaunās Alonso esports komandas.
, 2017-11-28 13:00, pirms 6 gadiem
Varbūt kāds F-1 speciālists var paskaidrot - vai šis puisis noslēgs līgumu ar kādu īstās F-1 komandu un nākamgad cīnīsies trasē jau ar Hamiltonu, Botasu, Vetelu un pārējiem?
, 2017-11-28 14:08, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Varbūt kāds F-1 speciālists var paskaidrot - vai šis puisis noslēgs līgumu ar kādu īstās F-1 komandu un nākamgad cīnīsies trasē jau ar Hamiltonu, Botasu, Vetelu un pārējiem?
Maz ticams, ka F1 komandas spēs viņu pārvilināt, bet izslēgts nav. Daudz reālāk tiek runats, ka Hamiltons noslēgs līgumu ar Alonso e komandu - šim jaunais f1 logo nepatīkot utt.
, 2017-11-28 15:58, pirms 6 gadiem
Vienīgais, kam ir kaut cik nopietna pieredze īstās sacīkstēs (cik man zināms), ir Cem Bolukbasi - kartingi, F3 formulas (testi), un dažādi citi open wheelers. Kartingos brauca kopā ar Max Verstappen. Problēmas sākas tad, kad nepieciešams budžets pilnai sezonai piem. F3 sērijā. Cipars ir nepavelkams bez nopietniem sponsoriem.
Pirms pāris gadiem runāju par šo tēmu ar Cem, budžets mutiskā līmenī pilnai sezonai bija gandrīz dabūts, diemžēl jukas Turcijā ar režīmu utt. šos plānus izjauca.
Protams, salīdzināt virtuālās sacīkstes nav objektīvi, bet Cem (cik ir sanācis redzēt) ir ja ne ātrākais, tad viens no ātrākajiem Formula Renault braucējiem iRacing. Ātrāks par Lando Norris (2016.gada Formula Renault 2 sēriju uzvarētājs), kas šobrīd ir McLaren programmā F1 (šķiet, skaitās arī rezerves braucējs 2018.gada sezonai).

Attiecībā uz pārējiem braucējiem no finālistu saraksta, Frederik Rasmussen (6.vieta kopvērtējumā) varētu būt ātrākais GT klases braucējs pasaulē šobrīd, dominējot pēdējās 2 sezonas iRacing GT3 klasē.
, 2017-11-28 21:39, pirms 6 gadiem
iedos testus ar kaut kādu zemākas sērijas formulu un brilles ar -5 dioptriju redzes uzlabošanai
, 2017-12-04 19:26, pirms 6 gadiem
Gonkas skatījos, diemžēl bija daudz nesaprotamas lietas:
1. viena formula ar drs (video Mercedes) nevar pat noķert otru formulu bez drs (torrorosso). Savukārt kad bija mainītās pozīcijās, apdzīšana notika elementāri. Nekur noteikumos neatradu, pēc kāda principa tiek piešķirtas jaudas autiņiem.
2. noteikumi par izspiešanu ārpus trases. Ja Mersis izspieda TR, brits aizbrauca pa taisno, nekāds sods par to nebija. Savukārt pēdējā aplī, kad TR izspieda Mersi un tas aizbrauca taisni, Mersis dabūja sodu. Nav konsekvences sodu piemērošanā, jo sodus piešķir uz vietas tiesneši. Pie tam, nekur noteikumos nebija sods 3 sekundes samazināta jauda, jo minimālais bija 5 sekundes.
3. TR sadūrās ar otro Mersi, kurš pēc sadursmes būtiski zaudēja ātrumu, savukārt TR pēc šīs sadursmes burtiski lidoja pa trasi un ar visiem bojājumiem bija 0,7 sekundes aplī ātrāks nekā pirmais Mercedes.
.
Tas dod pamatu domāt, ka organizatori mazliet pārcentās ar intrigu pēdējos apļos, tā tika radīta mākslīgi, jo komentētāji, kas ikdienā komentē F1 un F2, par TR iespēto, spēja pateikt tikai vienu - neticami. Jo tam nebija loģiska izskaidrojuma. Un tas ir saprotams, jo kaut kā neticās, ka pēkšņi viens spēj pabraukt 0,7 līdz 1,0 sekundes aplī ātrāk par citiem.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.