Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Mākslas vingrošanas pavēlniecei kājas lūzums liedz turpināt karjeru

Mākslas vingrošanas pavēlniecei kājas lūzums liedz turpināt karjeru
Jana Kudrjavceva
Foto: Staņislavs Krasiļņikovs, tass.ru

Pēdējo trīs gadu pasaules čempione un olimpiskā sudraba medaļniece mākslas vingrošanas daudzcīņā, 19 gadus vecā Jana Kudrjavceva (Krievija) savainojuma seku dēļ faktiski ir beigusi karjeru.

"Janočka, visticamāk, ir beigusi. Kājas lūzums radīja ļoti smagas sekas attiecībā uz veselo kāju, kura arī jāoperē. Viņai vairāk nav spēka ciest operācijas. Jau piecas operācijas. Tāda skaistule un tik neparasta vingrotāja aiziet tik ātri. Vācijā ārsti teica, ka jātaisa vēl viena operācija, līdz ar to viņa beidz karjeru," tagad informē Krievijas Mākslas vingrošanas federācijas vadītāja Irina Vinere-Usmanova.

Kā zināms, Riodežaneiro olimpiādē krievu mākslas vingrotāja Jana Kudrjavceva kotējās kā daudzcīņas galvenā favorīte, tomēr viņas komandas biedrene Margarita Mamuna šoreiz izrādījās labāka, līdz ar to spožākajai zvaigznei nācās samierināties ar olimpisko sudrabu.

2015. gada pasaules čempionātā Kudrjavceva uzvarēja ar lauztu kāju, par ko viņa uzzināja vēlāk. "Kāja visai stipri sāpēja, taču ārsti sliecās uz to, ka tas ir pamatīgs iekaisums. Man nebija nekādu šaubu par piedalīšanos pasaules čempionātā. Ja es izlemtu citādi, pieņemu, ka vairs nebūtu izlasē, olimpiādei gatavotos citas meitenes. Pēc tam Vācijā man konstatēja lūzumu. Domāju - ja treneri zinātu par lūzumu, tad neļautu startēt pasaules čempionātā," pirms olimpiādes atklāja Jana Kudrjavceva.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
rsport.ru
tass.ru


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.