Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Divi Latvijas pāri sasnieguši pusfinālu Grand Slam Standartdejās Maskavā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Divi Latvijas pāri sasnieguši pusfinālu Grand Slam Standartdejās Maskavā
V.Šurins/A.Meškova.

Abi vadošie Latvijas Standartdeju (ST) pāri ļoti labi nostartējuši šī gada piektajā Grand Slam turnīrā, kas norisinājās Maskavā, piekto reizi šogad sasniedzot pusfinālu. Vairāk nekā divsimt pāru konkurencē augstāku rezultātu atkal sasniedza un 8.vietu izcīnīja Vadims Šurins un Anastasija Meškova, bet rīdziniekiem Edgaram Līnim un Elīzai Ancānei 10.vieta.

Allaž oktobra beigās Krievijas galvaspilsētā norisinās gada piektais Grand Slam turnīrs sporta dejās, pulcējot otru kuplāko dalībnieku skaitu Grand Slam turnīros aiz augsta mēnesī Vācijas pilsētā Štutgartē notiekošajām sacensībām. Pēc trīs gadu pārtraukuma Maskavā dalībnieku skaits atkal sniedzās pāri 200. Līdzšinējos šī gada četros Grand Slam turnīros Bukarestē (Rumānijā), Taipejā (Taivānā), Rimini (Itālijā) un Štutgartē (Vācijā) abi Latvijas pāri bija iekļuvuši pusfinālā, un uz divpadsmitnieku tēmēja arī šoreiz. Mūsējiem tas izdevās arī piekto reizi.

Ja Vadims Šurins un Anastasija Meškova (SDK “Mario”) visās kārtās uzrādīja rezultātu labāko desmitniekā un pārliecinoši iekļuva pusfinālā, tad Edgaram Līnim un Elīzai Ancānei (SDK “Dzintars”) tik viegli neklājās, jo astotdaļfinālu viņu pārvarēja ar 14.rezultātu, bet pusfinālu sasniedza kā pēdējie divpadsmitie. Edgars ar Elīzu turpināja iepriekšējo kārtu pozitīvo tendenci un arī pusfinālā pakāpās augstāk, ieņemot 10.vietu un pirmo reizi 2019.gadā Grand Slam turnīros tiekot desmitniekā. Savukārt Šurins ar Meškovu, kas jau ir pieraduši iekļūt desmitniekā, ar iegūto 8.vietu atkārtoja savu šī gada labāko panākumu. Tikmēr savu otro labāko šī gada rezultātu atkārtoja Poliju pārstāvošā Latvijas dejotāja Madara Freiberga, kura pārī ar Dariušu Micku ieguva 16.vietu.

Ar ļoti labajiem rezultātiem piecos Grand Slam turnīros abi Latvijas vadošie pāri ST dejās ir nopelnījuši tiesības piedalīties sezonas noslēdzošajā Grand Slam turnīrā, kas norisināsies 8.decembrī Šanhajā (Ķīna) un kam kvalificējas 12 labākie pāri pēc Grand Slam turnīru reitinga.