Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pēdējā dienā pasaules čempionātā rolleslēpošanā tomēr tiek sasniegts desmitnieks

Pēdējā dienā pasaules čempionātā rolleslēpošanā tomēr tiek sasniegts desmitnieks
I.Bikše. Foto:Infoski.lv (Latvijas Slēpošanas savienība)

Vakar Valdifiemmi (Itālija) pasaules čempionāts rollerslēpošanā Latvijai noslēdzās uz iepriecinošas nots, jo pēdējā ceturtajā disciplīnā, kas bija 19km brīvajā stilā ar masu startu, 8.vietu junioru konkurencē ieguva madonietis Indulis Bikše, kurš pārstāv Rīgas klubu “Arkādija”, nodrošinot Latvijai vienīgo desmitnieka vietu individuālajos startos šajā čempionātā. Jau otro čempionātu pēc kārtas visu goda pjedestālu aizņēma Krievijas pārstāvji, par čempionu kļūstot Andrejam Ņišakovam.

Čempionāta pēdējā dienā iepriecināja Indulis Bikše, kurš grūtajā ar vairākiem kāpumiem pilnajā 19km distancē 28 dalībnieku konkurencē pēdējā puskilometrā, apdzenot pāris sāncenšus, spēja ielauzties desmitniekā un izcīnīt 8.vietu. Tikai divas sekundes Zinta Bikšes audzēknim un dēlam pietrūka līdz sešiniekam, bet 35 sekundes viņš zaudēja uzvarētājam Andrejam Ņišakovam no Krievijas, kurš distanci veica 44:51,8. Tāpat kā pasaules čempionātā slēpošanā šogad februārī Almati un pagājušā pasaules čempionātā rollerslēpošanā 2013.gadā šajā disciplīnā visu goda pjedestālu aizņēma Krievijas slēpotāji, kurus vienu no otra šķira divas sekundes. Ceturtais finišēja Madonā uzvarējušais zviedrs Markuss Fredriksons, kas aiz sevis atstāja pirmajā rakstā pa pasaules čempionātu pieminēto slovāku Janu Koristeku, bet sešinieku noslēdza rumānis Alins Cionca, kurš februārī Almati 10km slidsolī bija tikai 72.vietā.

Video no masu starta distances brīvajā stilā: FIS Rollerski World Champs | Long Distance -...

Indulis sīkāk pastāstīja par norisēm distancē: “Vadošajā grupā biju 1.5km pirms finiša, tad līderi sāka kāpināt tempu, kas bija diezgan ātrs. Atkritām no grupas ar Beki un Džiakomo, ar kuru konkurējam ziemā (domāts itālis Džiakomo Gabrielli, ar ko Indulis sacentās pasaules junioru čempionātā ziemā, pārspējot 10km brīvajā stilā, bet piekāpjoties skiatlonā – aut.piez.). Tad Džiakamo savu līdzjutēju atbalstīts sāka atrauties no manis, bet 500m pirms finiša pārvarēju “lūzienu” un sāku kāpināt tempu, un apdzinu daudzus, arī Terentjevu, kurš visu kalnu nobrauca pa priekšu un 1km pirms finiša bija vēl 4. vietā. Aizsniedzos arī līdz Buskvistam, bet apdzīt nepaguvu. 500m pirms finiša likās ka esmu tālu no grupas un līderiem, bet beigās 4.vietai zaudēju 12 sekundes.”

Distance brīvajā stilā ar masu startu izrādījās ļoti veiksmīga Krievijas slēpotājiem, kas tāpat kā 200m sprintā tika pie trim zelta medaļām. Jau bez minētā Nišakova uzvaras junioru puišiem, juniorēm, finišā par divām ar pusi sekundēm apsteidzot mājinieci Ileniju Defrančesko, uzvarēja 18 gadus jaunā Marija Kondratenko, kura specializējas tikai rollerslēpošanā, Arī 19km distancē uz starta izdomāja iziet Paula Bergfelde, un tas beidzās ar vēl vienu pēdējo vietu.

Vīriešiem 25km distancē ar rezultātu 48:19 pirmais finišēja Jevgēņijs Dementjevs, kurš 2006.gadā uzvarēja Olimpiskajās spēlēs skiatlonā, bet no 2009.gada janvāra līdz 2011.gada rudenim izcieta sodu par dopinga lietošanu. Septiņas sekundes atpalika otrās vietas ieguvējs Robins Norums (Zviedrija), bet komandu sprinta sudrabam bronzu pievienoja šobrīd viens no labākajiem pasaules sprinteriem ziemā Frederiko Palegrino. Ceturtais palika 2010.gada pasaules čempions U23 grupā rumānis Pauls Pepene, bet sešinieku noslēdza vēl viens zināms slēpotājs – mājinieks Rolands Klara, kurš četras reizes pasaules kausa posmos ziemā ir bijis trijniekā.

Rezultāti junioriem 19km: Roller Skiing Junior World Championships -...


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.