Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētājas Bole un Svirska nekvalificējas pasaules čempionāta pusfinālam

Ints Megnis
Ints Megnis

Airētājas Bole un Svirska nekvalificējas pasaules čempionāta pusfinālam
Evita Bole un Olga Svirska. Foto no Svirskas Facebook profila

Latvijas akadēmiskās airēšanas sportistes Evita Bole un Olga Svirska trešdien nespēja pārvarēt ceturtdaļfinālu Austrijā notiekošajā pasaules čempionātā un turpinājumā cīnīsies par 13. vietu.

Meistarsacīkstes sākās svētdien, kad sieviešu vieglsvaru pārairu divnieks Bole un Svirska savā braucienā bija pēdējā, piektajā, vietā ar rezultātu 7:42,46. Ceturtdaļfinālā automātiski iekļuva četras labākās laivas, Latvijas sportistēm no šādas iespējas atpaliekot par vairāk nekā 12 sekundēm. Pirmdien notika gandarījuma brauciens, kurā Latvijas sportistes savu laiku uzlaboja līdz 7:33,51 un ļoti pārliecinoši iekļuva starp divām ātrākajām laivām, kas arī pievienojās ceturtdaļfināla dalībniekiem.

Cīņa par vietu pusfinālā notika trešdien, kurā Latvijas sportistes finišēja pēc 7:20,55 sekundēm, kas deva piekto vietu starp sešām sportistēm. No labāko trijnieka un vietas pusfinālā, kur varēs turpināt cīņu par visaugstākajām vietām, Bole un Svirska atpalika par 23 sekundēm.

Vēlāk trešdien pusfinālā par vietu E/F/G finālā piedalījās Jeļizaveta Simačeva dāmu vieninieku sacensībās. Viņa ar laiku 8:04,36 finišēja kā trešā starp četrām sportistēm un sacensības noslēgs ar dalību F finālā jeb cīņu par 31. vietu.

Kā zināms, iepriekš viņa priekšsacīkšu kārtā ar rezultātu 8:10.51 guva priekšpēdējo, ceturto, vietu, kā arī finišēja priekšpēdējā, ceturtajā, vietā gandarījuma braucienā un neiekļuva starp ceturtdaļfināla dalībniecēm.

Otrdien dalību čempionātā sāka Ludmila Ivanova un Tatjana Grigorjeva neolimpiskajā sieviešu vieglsvara nepāra divnieka klasē. Šeit sacensībām pieteiktas mazāk nekā sešas laivas, tāpēc pirmās ir testa kārtas. Čempionāta pirmajā braucienā Ivanova un Grigorjeva ar rezultātu 8:05.02 guva pēdējo, ceturto, vietu.

Savukārt trešdien ar testa kārtu čempionātu sāka paraolimpiskā airētāja Žanna Cvečkovska, kura savā vieninieku klasē pirmajā braucienā finišēja pēdējā, sestajā pozīcijā.

Šogad startam pasaules čempionātā pieteikušies gandrīz 1200 sportisti no 80 dažādām pasaules valstīm. Pasaules čempionāts ir arī vienas no kvalifikācijas sacensībām atlasei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm - šonedēļ tiks sadalīta lielākā daļa olimpisko ceļazīmju, bet pēc tam Eiropas sportistiem vēl būs divas iespējas izpildīt kvalifikāciju arī nākamgad. Startam šī gada čempionātā nekvalificējās iepriekšējo gadu Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe, kura atsākusi sportistes karjeru pēc dzemdībām.