Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistu, treneru un organizāciju atklātā vēstule valdībai un partijām

Rolands Eliņš

Latvijas sportistu, treneru un organizāciju atklātā vēstule valdībai un partijām
"Es atbalstu sportu!" pārstāvji Zintis Ekmanis un Ulla Zirne

Sabiedriskā iniciatīva „Es atbalstu sportu!” iesniegusi vēstuli Ministru kabinetā, kurā aicina valdību veikt fundamentālas pārmaiņas Latvijas sporta sistēmas pārvaldē un kritizē pirms gada pieņemto nodokļu reformu, kas samazinājusi sporta organizācijām veikto ziedojumu apjomu. "Es atbalstu sportu!" aicina veikt pasākumus šīs krīzes novēršanai, un šo prasību parakstījušas arī Latvijas lielākās sporta federācijas, kā arī vairāki simti Latvijas sportistu un treneru.

Vēstuli parakstījuši gandrīz 500 Latvijas bijušie un aktīvie sportisti, treneri, funkcionāri un citi sporta sabiedrības pārstāvji, kā arī vairākas sporta organizācijas. Sabiedrisko iniciatīvu “Es atbalstu sportu!” koordinē – Latvijas Hokeja federācija, Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija, Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Olimpiskā komiteja, un to jau ir atbalstījušas vairāk kā 100 Latvijas sporta organizācijas, federācijas un sporta klubi.

Vēstuli parakstījuši gan olimpisko, gan neolimpisko sporta veidu pārstāvji, tostarp Andris un Juris Šici, Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Oļegs Sorokins, Madara Palameika, Laura Ikauniece-Admidiņa, Rebeka Koha, Artūrs Plēsnieks, Matīss Karro, Elīza Cauce, Ulla Zirne, Roberto Puķītis, Haralds Silovs, Anastasija Grigorjeva, Pauls Ārents, Oskars Ķibermanis, Jeļena Prokopčuka, Sinta Sprudzāne un daudzi citi. Iniciatīvas atbalstam tās interneta vietnē Es atbalstu sportu! dažās dienās jau pievienojušies vairāk nekā 4 000 atbalstītāju.

Vēstule tiek pārpublicēta pilnā apjomā.

Situācija Latvijas sportā ir sasniegusi kritisko robežu, kad klusēt vairs nav iespējams.

Ir piepildījušās Latvijas sporta organizāciju bažas: 2017. gadā veiktā nodokļu reforma – “Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma” (UINL) jaunais tiesiskais regulējums – grauj Latvijā ilgi un sekmīgi darbojošos ziedojumu sistēmu sabiedriskā labuma organizācijām. 2018. gada vasarā apkopotā statistika liecina, ka privāto ziedojumu apjoms sporta organizācijām un pasākumiem piedzīvojis kritumu par 75%. Tas ir dramatisks trieciens, jo līdz šim ziedojumi nodrošinājuši aptuveni trešo daļu no valstiski svarīgāko sporta programmu un pasākumu īstenošanas.

Tas nozīmē, ka jau šogad ir apdraudēta daudzu sacensību un sporta pasākumu norise, bet jaunajiem sportistiem nav un nākotnē visdrīzāk vairs nebūs pietiekamu iespēju gūt pieredzi treniņnometnēs un pienācīgi sagatavoties, lai pārstāvētu Latviju sporta sacensībās visaugstākajā līmenī pēc diviem, četriem, astoņiem gadiem.

Šī skaudrā situācija, kurā nonākuši Latvijas sportisti un sporta organizācijas, aktualizē arī dziļāku problēmu: neefektīvo un smagnējo Latvijas sporta pārvaldības modeli, kas atstājis smagas sekas ne vien uz sportu, bet uz sabiedrību kopumā.

• Katram piektajam Latvijas bērnam ir liekais svars, un pusei no tiem – nopietna aptaukošanās, kas var izraisīt smagas hroniskas saslimšanas. Vairāk nekā pusei Latvijas skolēnu fiziskā sagatavotība ir zem vidējā līmeņa. Tomēr Izglītības un zinātnes ministrijas 2016. gadā dotais solījums ieviest Latvijas skolās trešo sporta stundu gadu gaitā tā arī nav īstenots, turklāt nemaz nav paredzēts to darīt.

• Bērnu un jauniešu katastrofāli sliktais fiziskās sagatavotības līmenis sāk apdraudēt arī Latvijas drošību. Aizsardzības ministrija un iekšlietu struktūras saskaras ar grūtībām nokomplektēt jauno kareivju un potenciālo policistu rindas. Tā, piemēram, Valsts policijas koledžas reflektantu vidū fiziskās sagatavotības pārbaudi 2013. gadā nenokārtoja 42,8%, bet 2016. gadā – jau 50,4% personu. Absurdā kārtā tā vietā, lai stiprinātu jauniešu fiziskās sagatavotības līmeni, valdība šogad atbalstījusi Iekšlietu ministrijas grozītos noteikumus, kas paredz policistiem, robežsargiem, ugunsdzēsējiem un cietumu uzraugiem atvieglot fiziskās sagatavotības prasības.

• Sports ir viens no efektīvākajiem veidiem darbā ar riska jauniešiem. Sportiskas aktivitātes pasargā bērnus ne vien no pārmērīgas laika pavadīšanas telefona ekrānos, bet arī pusaudžu alkoholisma, narkotiku lietošanas un noziedzības. Taču, kaut arī Eiropas fondu nauda palīdzējusi veidot un atjaunot sporta infrastruktūru Latvijā, trūkst treneru un atbalsta sporta nodarbību īstenošanai. Latvijas treneru sastāvs noveco. Zemā atalgojuma dēļ treneriem izdzīvot iespējams, vien strādājot vairākās darba vietās, kas samazina jauno speciālistu motivāciju turpināt darbu šajā profesijā.

• Sports kā ikdienas aktivitāte līdzās veselīgam uzturam ir viens no galvenajiem fiziski un emocionāli veselas sabiedrības priekšnosacījumiem. Regulāra fiziskā aktivitāte pozitīvi ietekmē gandrīz visus cilvēka orgānus un audus. Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem Latvijā no mazkustīga dzīvesveida cieš vairāk nekā 30% iedzīvotāju. Salīdzinājumam – Igaunijā tie ir 17%, bet Lietuvā – ap 22% iedzīvotāju. Mazkustīga dzīvesveida radītais kaitējums salīdzināms ar smēķēšanas nodarīto postu – mazkustīgs dzīvesveids ik gadu pasaulē izraisa vairāk nekā 5 miljonus nāves gadījumu.

• Bez pietiekama valsts atbalsta un pārdomātas sporta politikas mēs neredzam nozares attīstības iespējas reģionos. Sporta infrastruktūra koncentrējas galvenokārt lielajās pilsētās, bet talanti dzimst arī mazpilsētās un Latvijas laukos. Nepievēršot pietiekamu uzmanību sporta nozares attīstībai reģionos, sporta tradīcijas kļūs aizvien vājākas un profesionālu sportistu – aizvien mazāk. Pasaules pieredzē netrūkst labu piemēru, no kuriem varam mācīties, kaut vai Slovēnija, Somija un Islande, kur mērķtiecīgi ieguldījumi atbilstošas infrastruktūras izveidošanā un motivētu sporta darbinieku attīstībā ļāvuši sasniegt gan izcilus sportiskos panākumus, gan būtiskas pārmaiņas sabiedrības dzīvesveidā.

• Visi šie apstākļi ir nopietns apdraudējums lielajam darbam, ko daudzus gadus pašaizliedzīgi veikuši sportisti, treneri, sporta ārsti, fizioterapeiti un citi nozarē strādājošie. Jau šobrīd jūtam sportisko panākumu kritumu vairākos Latvijai raksturīgos sporta veidos un pasākumos (Olimpiskās spēles Rio 2016. gadā un Phjončhanā 2018. gadā), ko izraisījusi 2008./2009. gada finanšu krīze un finansējuma samazinājums augstas klases sportam un sporta skolām par 67 %. Diemžēl augstas klases sporta finansējuma līmenis vēl joprojām nav atgriezies 2007. gada līmenī. Bez pienācīgām iespējām profesionāliem sportistiem sagatavoties sacensībām un ilgtermiņa skatījuma, kas ļautu attīstīties nākotnes sportistiem, kritīsies Latvijas konkurētspēja starptautiskajā sporta arēnā.

Kā rāda līdzšinējā pieredze, sports un aktīvs, veselīgs dzīvesveids diemžēl nav bijis un nebūs sava aizbildņa, Izglītības un zinātnes ministrijas, prioritāte; tur risināmas citas valstiski svarīgas problēmas. Turklāt sporta politikas īstenošana nav tikai izglītības jautājums, tas vienlīdz plaši skar arī veselības, iekšlietu un aizsardzības, labklājības un reģionālās attīstības jomas.

Apvienojoties vairāk nekā 50 sporta organizācijām un simtiem Latvijas sportistu, esam uzsākuši sabiedrisku iniciatīvu “Es atbalstu sportu”, lai aktualizētu būtiskākās nozares prasības.

1. Lai novērstu akūtas problēmas, ko radījusi nepārdomātā nodokļu reforma un izmaiņas, kas skar ziedojumus sabiedriska labuma organizācijām, jānosaka kompensējoši pasākumi 2018. gada, kā arī 2019. un 2020. gada valsts budžeta programmā ar mērķi novērst ziedojumu apmēra milzīgā krituma radītās negatīvās sekas, kamēr tiks pilnveidota nodokļu atlaižu kārtība vai izveidota cita sistēma sabiedriskā labuma organizāciju atbalstam.

2. Latvijas sportam vajadzīgs pārvaldnieks, kurš “deg” par sportu ne tikai fanu rindās un ne tikai tad, kad Latvijas pārstāvji kāpj uz goda pjedestāla, un spēj risināt šo daudzām nozarēm kritisko jautājumu loku. Respektīvi, ir nepieciešama Latvijas sporta pārvaldības modeļa maiņa. Ir vajadzīga diskusija par īpašas sporta pārvaldības institūcijas veidošanu. Eiropas Savienības valstīs sastopami dažādi sporta pārvaldības modeļi. Veidojot savu optimālo modeli, Latvija var pārņemt labāko no Eiropas pieredzes, iegūstot objektīvu, stratēģiski gudru un efektīvu sporta pārvaldnieku.

Mēs, zemāk parakstījušies, ceram, ka vēl nav par vēlu veikt fundamentālas, pozitīvas pārmaiņas, lai arī turpmāk Latvijas sportisti varētu gūt augstvērtīgus sasniegumus, lepoties ar medaļām, uzstādīt jaunus rekordus un rādīt izcilu piemēru mūsu bērniem. Mēs ceram, ka joprojām varēsim nodarboties ar saviem sporta veidiem, nevis mesties izmisīgā cīņā par izdzīvošanu.

Ja pārmaiņas nesāksies jau tūlīt, var nebūt medaļu Vasaras Olimpiskajās spēlēs Tokijā 2020. gadā un Ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā 2022. gadā, godalgotu vietu čempionātos, kausos un turnīros, un Latvija pavisam drīz zaudēs vietu starptautiskajās sporta līgās. Vairs nebūs sporta fanu, jo nebūs, ar ko lepoties, un aizvien lielāku negatīvo nospiedumu radīs mūsu jauniešu mazkustīgais dzīvesveids. Tāpēc aicinām Jūs vistuvākajā laikā aktualizēt sporta nozares situāciju, rast steidzamu risinājumu akūtajām problēmām un iezīmēt risinājumus nākamajiem gadiem.

Vēstuli parakstījuši vairāki simti cilvēku, kuru pilns saraksts pieejams šeit - https://esatbalstusportu.lv/atklata...

1 2 42 komentāri
Slēpts komentārs: strops

  +6 [+] [-]

, 2018-08-28 13:56, pirms 6 gadiem
Jums jau vienalga, ka maksā visādas ātro kredītu firmas vai bukmeikeri... Un iznāk, ka jālepojas ar tiem? Ne jau par sportistiem ir te tās rūpes, bet par tiem, kam tagad grūtāk naudu norakstīt

  +7 [+] [-]

, 2018-08-28 13:58, pirms 6 gadiem
no rīta klausījos Tikmera demogoģiju radio, ka lūk galvenais iemesls tam, ka pēdējās olimpiādēs nav medaļu - ļoti uzkrītoša uzmanības novēršana no nenabadzīgās LOK darbības..

  +6 [+] [-]

, 2018-08-28 14:01, pirms 6 gadiem
LKSSA, LOK un LSFP parakstas ka pashi neefektivi parvalda sportu?? un LBS, LFF un LHF parakstas ka neefektivi parvalda savus sporta veidus? 1 no 5 siikajiem ir resns? izklausas paaraak labi

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 14:07, pirms 6 gadiem
Sen jau visiem zināms, ka sporta infrastruktūra Latvijā ir nesakārtota it īpaši tajā posmā, kad izaudz līdz profesionālam līmenim. Tas viss ir balstīts uz vecāku pašatdevi un finansēm. Kad jau esi profesionālā līmenī ticis, tad visas federācijas ir gatavas plūkt laurus un naudu mest...
Slēpts komentārs: kristaps_kristaps_117240895887395

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 14:14, pirms 6 gadiem
Viss ir delj naudas

  +6 [+] [-]

, 2018-08-28 14:16, pirms 6 gadiem
Ne jau bērnu sportam tiktu tā nauda, ja viss atgrieztos vecās sliedēs. Jaunatnes sports un fiziskā attīstība ir vienīgā lieta, kur līdzekļus nevajag žēlot. Manis pēc bez daudzām citām lietām var iztikt, manā un kopējās sabiedrības dzīvē sliktāk tādēļ nebūs. Vai Latvijas basketbola izlase aizbrauks uz nevajadzīgu pārbaudes spēli Somijā vai neaizbrauks. Vai Dukurs apmaldīsies 20 vai 40 slieču pāros. Vai Karro pa sezonu būs divi vai trīs jauni motocikli. Tā var turpināt par lielo daļu.

     [+] [-]

, 2018-08-28 14:17, pirms 6 gadiem
Speciaalists rakstīja: Viss ir delj naudas
https://www.youtube.com/watch?v=Ygx...

  +4 [+] [-]

, 2018-08-28 14:18, pirms 6 gadiem
LOK,LSFP un pārējās orgnaizācijas ar parakstījušās..Tieši tās ir orgnanizācijas, kas pārvalda sportu. Un dara to nebūt efektīvi. Te jau ir tāds lūgums manipulējot uz patreiotismu un ar sportistiem no valdības no IzM izspiest vairāk finansējuma. Ja tā godīgi, pārvaldot arī esošos līdzekļus, sistēma varētu būt efektīvāka. Skaista izspiešana manipulējot uz patriotisma.
Ja mēs sāktu ar augstāk minēto organizāciju reformēšanu. Un pārskatu, cik piemēram amatu dažs labs funkcionārs ieņem dažādās organizācijās..uijj..

  +4 [+] [-]

, 2018-08-28 14:23, pirms 6 gadiem
Lai tas Tikmers pastāsta kādi viņam ''nabadziņam '' ieņēmumi !

  +7 [+] [-]

, 2018-08-28 14:23, pirms 6 gadiem
Ko viņi irši? Kaut kā neesmu pamanījis privātos sponsorus ne jauniešu hokejā ne futbolā. Vecāki visu maksā pa pilnu programmu. Izņēmums ir tikai tie kuri ir zem kādas pašvaldības spārna

  -2 [+] [-]

, 2018-08-28 14:31, pirms 6 gadiem
zigiss rakstīja: no rīta klausījos Tikmera demogoģiju radio, ka lūk galvenais iemesls tam, ka pēdējās olimpiādēs nav medaļu - ļoti uzkrītoša uzmanības novēršana no nenabadzīgās LOK darbības..
It kā tā tas nebūtu!

  +4 [+] [-]

, 2018-08-28 14:56, pirms 6 gadiem
Tā vispārīgi uzrakstīts un lielākā sāpe izklausās par sponsoru naudas straumes izsīkšanu. "Es atbalstu sportu" - kāds sports mums jāatbalsta? Manuprāt, te jānodala vismaz trīs lietas. Pirmā, fiziskas aktivitātes ikvienam. Īpaša infrastruktūra nav vajadzīga - ikviens var atbilstoši savām spējām un fiziskajai sagatavotībai skriet, lēkt, vingrot, spēlēt bumbu vai ko citu. Otrais līmenis - bērnu un jauniešu sports. Vajadzīga infrastruktūra (stadioni, sporta zāles, trases...), treneri, sporta skolas, treniņnometnes, ekipējums utt. To nodrošina valsts, pašvaldības, vecāki. Trešais līmenis - piramīdas virsotne jeb profesionālais sports, kur vajadzīga vislabākā infrastruktūra, tehnika, medicīniskā aprūpe, treneri, ēdināšana, jāmaksā stipendijas un kur ir vislielākie ieguldījumi uz vienu sportistu. Izmaksas sedz valsts, pašvaldības un arī privātie sponsori. Es labprāt redzētu excel tabulu vai grafiku, teiksim, par pēdējiem 10 gadiem, cik valsts, pašvaldības un privātie ir ieguldījuši sporta attīstībā un kāda no tā bijusi atdeve.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 15:57, pirms 6 gadiem
Finanšu ministre Dana Reizniece Ozola triecientempā pirms gada īstenoja nodokļu reformu, kura ir radījusi problēmas, jo tajā ietilpa nodokļa atvieglojumu samazināšanu uzņēmumiem, kuri ziedo labdarībai (tostarp sportam), par to bija garas diskusijas bet ministre zvērēja, ka būtiski sponsoru atbalsts sportam nesamazināsies tagad var redzēt, ka taisnība bija tiem, kuri pirms gada brīdīnaja, ka būs problēmas.


Tai pat laikā Izglītības ministrijas finansējums sportam pēdējos gados ir būtiski pieaudzis, pieļauju, ka visi atcerās Prūša teikto, ka viņiem nodrošināts bija ļoti daudz kas.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 16:01, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Tā vispārīgi uzrakstīts un lielākā sāpe izklausās par sponsoru naudas straumes izsīkšanu. "Es atbalstu sportu" - kāds sports mums jāatbalsta? Manuprāt, te jānodala vismaz trīs lietas. Pirmā, fiziskas aktivitātes ikvienam. Īpaša infrastruktūra nav vajadzīga - ikviens var atbilstoši savām spējām un fiziskajai sagatavotībai skriet, lēkt, vingrot, spēlēt bumbu vai ko citu. Otrais līmenis - bērnu un jauniešu sports. Vajadzīga infrastruktūra (stadioni, sporta zāles, trases...), treneri, sporta skolas, treniņnometnes, ekipējums utt. To nodrošina valsts, pašvaldības, vecāki. Trešais līmenis - piramīdas virsotne jeb profesionālais sports, kur vajadzīga vislabākā infrastruktūra, tehnika, medicīniskā aprūpe, treneri, ēdināšana, jāmaksā stipendijas un kur ir vislielākie ieguldījumi uz vienu sportistu. Izmaksas sedz valsts, pašvaldības un arī privātie sponsori. Es labprāt redzētu excel tabulu vai grafiku, teiksim, par pēdējiem 10 gadiem, cik valsts, pašvaldības un privātie ir ieguldījuši sporta attīstībā un kāda no tā bijusi atdeve.
Par bumbas mētāšanu vai sišanu es tev negribētu piekrist, reģionos tā nav problēma, bet teiksim Rīgā, lai atrastu daudz maz normālu zāli, kur ziemā pamētāt/padzenāt bumbu, kura vel pie tam nav Rīga otrā galā ir ļoti jāiespringst.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-28 16:37, pirms 6 gadiem
Tā teikt pieauguši cilvēki, bet vēl ar vien izkatās, ka ir tik naivi.... Kučinskis noslaucīs dibenu ar šo vēstuli! Kad valdība (vadošā kliķe vispār) ir reaģējuši uz šādām vēstulēm? Vēl jo vairāk "kaut kāda tur mazsvarīga" sporta jomā.....?

  -1 [+] [-]

, 2018-08-28 16:45, pirms 6 gadiem
p.s. tas krieviem sports un politika ir divi neatdalāmi jēdzieni un tapēc tiek grūzts nevājš piķis iekšā sportā kamēr mūsu valdības jefiņiem svarīgāk ir vispār galus savilkt kopā un atmest tik, lai vispār kādas federācijas badā nenomirst.

     [+] [-]

, 2018-08-28 16:48, pirms 6 gadiem
zigiss rakstīja: no rīta klausījos Tikmera demogoģiju radio, ka lūk galvenais iemesls tam, ka pēdējās olimpiādēs nav medaļu - ļoti uzkrītoša uzmanības novēršana no nenabadzīgās LOK darbības..
Misters 30%

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 17:25, pirms 6 gadiem
als rakstīja: p.s. tas krieviem sports un politika ir divi neatdalāmi jēdzieni un tapēc tiek grūzts nevājš piķis iekšā sportā kamēr mūsu valdības jefiņiem svarīgāk ir vispār galus savilkt kopā un atmest tik, lai vispār kādas federācijas badā nenomirst.
Latvijā ir reģistrēti aptuveni 100 sporta veidi un valdība atbalsta 40 no tiem. Varbūt šo federāciju ir par daudz, jau sen tiek runāts, ka vajadzētu noteikt Latvijai prioritāros sporta veidus un tos tad arī vairāk atbalstīt.

     [+] [-]

, 2018-08-28 17:34, pirms 6 gadiem
Krokodila asaras... Tāpat viss sports galvenokārt balstās uz pašvaldībām (nemaz neminēše vecāku entuziasmu).. Valsts noņēma iespēju naudu "nokruķīt".. Jā, ok kādi 10% tiešām ziedoja sportam naudu, bet visi pārējie šo sistēmu tikai izmantoja. Taču, taisnības labad, jāpiemin, ka šī situācija ar jauno nodokļu reformu galīgi nav tā labākā... Man slinkums dziļāk pētīt, bet ņemot vērā tikai internetā un avīzēs rakstīto, kaut kas te neiet ar to "sports-nauda-izglītība-bērnu pataukošanās" kopā... šī kampaņa ir tikai naudas pārdale un nekas vairāk... Paskatieties labāk, mīļie sportisti, cik liels valstij ir deficīts. Latvija pa šiem brīvības gadiem ne reizi (varbūt vienreiz kaut kad 90to gadu beigās) nav piedzīvojusi bezdeficīta budžetu.. tikmēr Igaunijā...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 17:56, pirms 6 gadiem
Voi tik itei nav uotrū kreditu i tociku organizeita akceja, kas izmontoj sporta organizacejis, kam nauda svareiguoka par morāli, lai prīkšvieleišonu laikā lobeitu sovys interesis + ītekmeitu sabīdriskū dūmu?
Kaut gon juoatzeist, ir jīm ari daļa patīseibys.

     [+] [-]

, 2018-08-28 17:56, pirms 6 gadiem
Ja ziedojumi kritušies par 75%, tad ar nodokļu reformu kaut kas nogājis greizi, jo tik lielam kritumam nevajadzēja būt. Tiesa, Rio spēlēs 2016.gadā mēs arī palikām bez medaļām ar visiem privātajiem ziedotājiem. Budžeta deficīts nav nekas labs, bet arī nekas ārkārtējs, jo tāds ir lielākajai daļai pasaules valstu. Galvenais, lai valsts varētu šo deficītu segt. Latvija var.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 18:50, pirms 6 gadiem
Kāds varētu LOĢIKU šajā pastāstīt!? Darbā, ja nesasniedz rezultātu, Tev ienākumi nu nekādi nevar palielināties...
Nav rezultāta-nav naudas-samērā mūsdienīga pieeja!?
Darbā-sliktākajā gadījumā atlaiž, nav nācies dzirdēt, ka profesijās, kas gandē veselību-kādam iedod mūža prēmiju, piemēram, ja tas kādam dzīvības glābj utt!?
Un vēl jo vairāk, nav arī nācies dzirdēt, ka saņemto dāsnās prēmijas, kas nereti ir desmitos tūkstošu, kāds no sportistiem baigi gribētu ar šo naudu dalīties!
Palūkojat amatpersonu ienākumu deklarācijas (teju VISI vadoši sportisti mums ir ugunsdzēsēji, policisti, NBS pārstāvji-protams, ne jau basketbolisti un tādā garā, bet vieglatlēti teju visi)
Kas tad tā ir par dubultspēli!? Un lai vai kā, elites sportisti jau varēja paklusēt, tas apmēram tas pats, kas Lembergs brēktu ka pensijas visiem mazas šajā valstī, vajag kko darīt, bet tas nekas, ka pašam tūkstošos mēnesī...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:50, pirms 6 gadiem
Cik LOK Vrubļevskim alga ? Taisnība , ka 6000 k mēnesī ?

Šis tak vēl ņemas arī tik cienījamā arodā kā maksātnespējas administrators .

     [+] [-]

, 2018-08-28 18:51, pirms 6 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Sen jau visiem zināms, ka sporta infrastruktūra Latvijā ir nesakārtota it īpaši tajā posmā, kad izaudz līdz profesionālam līmenim. Tas viss ir balstīts uz vecāku pašatdevi un finansēm. Kad jau esi profesionālā līmenī ticis, tad visas federācijas ir gatavas plūkt laurus un naudu mest...
Pasauc summas, piemēram, vieglatlētikā, kas vecākiem ir jāliek iekšā-teiksim, pirmos 5-10gadus... miljoni... Baltkrievu rubļi...

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 18:54, pirms 6 gadiem
Nē, nē, iemetiet aci...
https://www6.vid.gov.lv/VAD/VADData
Mārtiņš Pļaviņš, piemēram...
10gadus dzīvojies pa robežsardzi un policiju! 2008.gads-man jau liekas, ka tā neko...
LR IeM Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde, 90000038525, Latvija, Rīga, Gaujas 15 Alga 6429.44 LVL
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas Olimpiskā vienība", 40003212111, Latvija, Rīga, Roberta Feldmaņa iela 8 Alga 3822.36 LVL
SIA "LĀSE VOLLEY", 40003836083, Latvija, Saulkrasti, AINAŽU 74 Alga 7316.60 LVL
Volejbola klubs "RĪGA / LĀSE-R", 40008131349, Latvija, Rīga, Uzvaras bulvāris 18 Alga 8208.00 LVL
Federation Internation de Volleybale, T0400000143, naudas balva 29100.00 USD

     [+] [-]

, 2018-08-28 18:55, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Pasauc summas, piemēram, vieglatlētikā, kas vecākiem ir jāliek iekšā-teiksim, pirmos 5-10gadus... miljoni... Baltkrievu rubļi...
1 eiro ir ap 2.30 BLR rubļi . Tā kā arī mūsu naudā tie sanāktu miljoni .

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 18:55, pirms 6 gadiem
Vēl labāk, tas pats MP tikai 2010gads...
VALSTS ROBEŽSARDZES KOLEDŽA, 90000014387, Latvija, Rēzekne, Zavoloko 8 Alga 5404.93 LVL
Latvijas Olimpiešu sociālais fonds, 40008021265, Latvija, Rīga, Elizabetes 49 Pabalsts 2200.00 LVL
LATVIJAS VOLEJBOLA FEDERĀCIJA, 40008023463, Latvija, Rīga, Roberta Feldmaņa 11 Pabalsts 28698.49 LVL
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "ENGINE COMMUNICATIONS", 40003690849, Latvija, Rīga, Tērbatas 49/51 - 11 Alga 385.11 LVL
'LATVIJAS SPORTA PEDAGOĢIJAS AKADĒMIJA', 90000055243, Latvija, Rīga, Brīvības gatve 333 Stipendija 280.00 LVL
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas Olimpiskā vienība", 40003212111, Latvija, Rīga, Roberta Feldmaņa iela 8 Pabalsts 5950.00 LVL
FIBV, T0900002594, Šveice, Lausanne, Edouard-Sandoz 2-4 Honorārs 15422.25 USD

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:59, pirms 6 gadiem
spēlmanis rakstīja: 1 eiro ir ap 2.30 BLR rubļi . Tā kā arī mūsu naudā tie sanāktu miljoni .
https://valutaskurss-eiro.lv/kursi/...
Te kāds melo!? Man rāda vismaz 1000x vairāk...

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 19:01, pirms 6 gadiem
spēlmanis rakstīja: Cik LOK Vrubļevskim alga ? Taisnība , ka 6000 k mēnesī ?

Šis tak vēl ņemas arī tik cienījamā arodā kā maksātnespējas administrators .
Arī Vrubļevski var atrast pie amatpersonām... šis pat maksātnespējas administrators pabijis...
Latvijas Olimpiskā komiteja, 50008022421, Latvija, Rīga, Elizabetes 49 Alga 41473.47 EUR
SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils"", 40003245964, Latvija, Ventspils, Sporta 7/9 Alga 18027.92 EUR

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 19:23, pirms 6 gadiem
Nu tad tā!
Mārtiņš Rubenis-policists.
Mārtiņš Pļaviņš-robežsargs, policists.
Jānis Šmēdiņš-robežsargs.
Dmitrijs Miļkevičs-policists.
Dainis Dukurs-deputāts. (nu ĻOTI smuki cipari)
Elīza Cauce-VUGD dispečere, policiste.
Juris Šics-policists.
Andris Šics-policists.
Un tā varētu turpināt un turpināt...
Daži labi, kas tur parakstījušies, nez ko grib teikt, ka 50-70k gadā ir tik maza nauda, ka to nekādi nevajag nākotnē ielikt, bet bembi jānopērk!? Nu, tad pēc tam nenīdi...
LOK varētu pastāstīt, kā manis augstāk minētie tiek pie šīm darba vietām, algas utt, zinot, kas reāli dara darbu!?
Mūsu zelta boba pilotam arī SMUKA tā deklarācija Prieks skatīties

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:27, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: https://valutaskurss-eiro.lv/kursi/...
Te kāds melo!? Man rāda vismaz 1000x vairāk...
Tur ir nepareizi , paslinkojuši un nav kalkulatoru pārprogrammējuši . Belari pirms 2 gadiem 1. jūlijā veica sava rubļa denomināciju .
Kaut vai te ir aktuālais https://www.norvik.eu/lv/currency-r...

  +3 [+] [-]

, 2018-08-28 19:29, pirms 6 gadiem
spēlmanis rakstīja: Tur ir nepareizi , paslinkojuši un nav kalkulatoru pārprogrammējuši . Belari pirms 2 gadiem 1. jūlijā veica sava rubļa denomināciju .
Kaut vai te ir aktuālais https://www.norvik.eu/lv/currency-rates
Labi, labi, bet domu gan jau saprati Vieglatlētika ir lētākais no sporta veidiem
p.s. Karalim Lauvam kāds aplūko amatperonas papīrīti-malacītis, akcijas pērk, uzkrājumi jau ir ar 6nullēm rakstāmi
DOMĀJOŠS ELITES SPORTISTS BADĀ NEMIRST!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 19:42, pirms 6 gadiem
Domāju, ka taisnība te ir kaut kur pa vidu. Taču nodokļu sistēmas reforma, protams, sponsorēšanas sistēmu pačakarēja, un DRO tur var netaisnoties - budžeta lipināšanas laikā FM neviens par sekām neprāto, tikai rēķina, cik vēl pietrūkst, un mauc!
1 2 42 komentāri