Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējs Erbs sagādā Latvijai otro medaļu Pasaules kausa posmā junioriem

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvējs Erbs sagādā Latvijai otro medaļu Pasaules kausa posmā junioriem
Ernests Erbs (centrā) pēc uzvaras Pasaules kausa etapā junioriem

Latvijas jaunais šāvējs Ernests Erbs ceturtdien Vācijā tika pie vēl vienas medaļas Pasaules kausa izcīņas posmā junioriem, gūstot otro vietu sacensībās 25 metru distancē ar pistoli standarta vingrinājumā.

Sacensībās ar trim dažādiem apdomas laikiem Erbs sešās sērijās savāca 566 punktus. Vienā no šīm sērijām viņš pat tika pie 99 no maksimāli iespējamajiem 100 punktiem, kas bija labākais rādītājs sacensībās.

Pārliecinošu uzvaru ar 576 punktiem izcīnīja indietis Vijajvērs Sidhu, bet aiz Erba muguras situācija bija daudz sīvāka, jo arī trešās vietas ieguvējam bija tieši 566 punkti.

Šajā disciplīnā Latviju pārstāvēja arī Rihards Zorge, kurš ar 582 punktiem bija 32. pozīcijā starp 37 sportistiem.

Kā vēstīts, otrdien Erbs sacensībās ar pistoli 25 metru distancē sešās sērijās kopā savāca 586 punktus, kas bija labākais rezultāts starp visiem sportistiem, tiekot pie zelta medaļas. Sacensībās Vācijā Latvija ir pārstāvēta ar astoņiem ložu šaušanas izlases sportistiem, citiem nespējot tikt tik augstu kā Erbam.

Pateicoties Erba panākumiem, Latvija ieņem septīto vietu posma medaļu ieskaitē, kamēr dominē Indija, kuras sportisti jau tikuši pie 15 zelta, divām sudraba un deviņām bronzas godalgām.