Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jevgenijs Dasko izcīna ceturto vietu "Ironman 70.3" sacensībās Polijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jevgenijs Dasko izcīna ceturto vietu "Ironman 70.3" sacensībās Polijā
Komandas "Zoorbagan" triatlonisti Polijā. Foto: Latvijas Triatlona federācija

"Ironman.lv" komandas dalībnieks Jevgenijs Dasko pagājušajā nedēļas nogalē Polijas pilsētā Serakovā izcīnījis ceturto vietu savā vecuma grupā "Ironman 70.3" sacensībās . Tāpat šajās sacensībās plašā sastāvā Latviju pārstāvēja komanda "Zoorbagan".

"Ironman 70.3" sacensībās sportisti veic pusi no "Ironman" distances - vispirms ir 1,9 kilometru peldējums, seko 90 kilometru velobrauciens, kas Serakovā bijis kalnainā apvidū ar aptuveni 800 metru vertikālo kāpumu, un noslēgumā sportistiem jānoskrien pusmaratons, turklāt šoreiz skriešana bijusi pa mežu.

Dasko sacensībās finišu sasniedza pēc četrām stundām, 29 minūtēm un 38 sekundēm, kas deva 22. vietu kopējā ieskaitē starp 439 finišējušajiem dalībniekiem, kā arī ceturto vietu grupā starp 30-34 gadus veciem sportistiem. No iekļūšanas divdesmitniekā liepājnieks atpalika par pusminūti.

Tāpat no piecām stundām droši izskrēja "Zoorbagan" komandas sportists Eduards Ginters (4.47:20), vēl šo komandu pārstāvot arī Denisam Priščepovam (5.09:03), Aleksejam Belokopotivam (5.20:47) un Pāvelam Mazuram (5.33:35).

"Polijā mums visas sacensības ļoti patīk, ir diezgan daudz dalībnieku un ļoti laba organizācija, tāpēc startēt šajā valstī izvēlējāmies ne pirmo reizi. Triatlons tur ir ļoti, ļoti populārs, vasarā katru nedēļu vari atrast, ko vien gribi - pilnu "Ironman", pusīti vai olimpiskās distances," stāsta Ginters. "Pērn 4-5 cilvēki startējām Poznaņā, šogad izvēlējāmies Serakovu, pēc trim nedēļām divi cilvēki brauks uz ekstremālo triatlonu."

"Ar rezultātu esam apmierināti - viens no mums nedēļu pirms tam skrēja maratonu "Tet" Rīgas maratonā un divi pusmaratonu," atklāj "Zoorbagan" komandas pārstāvis, priecājoties arī par Dasko sniegumu. "Viņš parādīja ļoti labu rezultātu."

Runājot par "Zoorbagan" turpmākajiem plāniem, Ginters atklāj, ka daži komandas sportisti brauks uz "Swissman" triatlonu, citi uz jau pieminēto ekstrēmo triatlonu Polijā, bet daudzi Latvijas sportisti 15. jūnijā Igaunijas pilsētā Otepē piedalīsies Pasaules tūres kalendārā iekļautajās "Ironman 70.3" sacensībās.