Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sācies gada lielākais badmintona notikums Latvijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sācies gada lielākais badmintona notikums Latvijā
Kristīne Šefere
Foto: badminton.lv

28.-31.maijā Latvijas galvaspilsētā notiek Pasaules badmintona federācijas reitinga turnīrs "Yonex Rīga International 2015". Rīgā ieradušies badmintonisti no 26 valstīm, tai skaitā ne tikai Eiropas valstīm, bet arī ASV, Indijas un pat Jaunzēlandes, lai cīnītos par punktiem olimpiskajā kvalifikācijā.

"Yonex Rīga International 2015" turnīrs šodien sākas ar kvalifikācijas sacensībām. 29.maijā no no 10 līdz 20 notiks pamatturnīra sacensības. Sestdien, 30.maijā no 10 līdz 15 notiks ceturtdaļfināli, bet no 17 līdz 20 pusfināli. Svētdien, 31.maijā no 10 līdz 15 notiks fināli visās piecās disciplīnās, tai skaitā vīriešu un sieviešu vienspēlēs, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs.

Šogad "Yonex Rīga International 2015" badmintona turnīrs notiek Krustbaznīcas ielā 9, Nacionālo Bruņoto spēku sporta zālē. 2014.gadā, kad "Yonex Rīga International" turnīrs notika pirmo reizi, tas norisinājās Rīgas Sporta manēžā, taču šogad šīs telpas nebija pieejamas dēļ "Titanic" ceļojošās izstādes.

"Yonex Rīga International 2015" ir lielākais badmintona notikums Latvijā, bet šogad par šo turnīru ir papildus interese, jo sportistiem vajadzīgi reitinga punkti lai kvalificētos uz 2016.gada olimpiskajām spēlēm. Arī 20 Latvijas badmintonisti šajā turnīrā centīsies izcīnīt savus pirmo punktus, lai kvalificētos uz 2016.gada olimpiskajām spēlēm.

"Yonex Rīga International 2015" vienspēļu pamatturnīros vīriešiem un sievietēm piedalās tikai 32 dalībnieki, un pamatturnīram automātiski kvalificēsies tikai 24 spēcīgākie sportiski saskaņā ar Pasaules badmintona federācijas reitingu, bet pārējiem 28.maijā ir jāpiedalās kvalifikācijas turnīrā, lai cīnītos par atlikušajām 8 vietām pamatturnīrā. Arī dubultspēļu turnīrā dažiem pāriem nāksies vispirms sacensties kvalifikācijas turnīrā, jo pamatturnīrā piedalīsies tikai 24 pāri.

"Latvijā notiekošais "Yonex Rīga International 2015" ir salīdzinoši jauns badmintona turnīrs, kas vēl iekaro savu vietu starptautiskajā apritē. Pagaidām tas ir Pasaules Badmintona federācijas "Future Series" kategorijas turnīrs, bet esmu pārliecināts, ka ar katru gadu šis turnīrs kļūs arvien populārāks dalībniekiem, medijiem, skatītājiem un sponsoriem," stāsta Latvijas badmintona federācijas prezidents Mareks Gruškevics.

"Latvijas spēlētājiem tā ir iespēja tepat uz vietas sacensties ar pasaules spēcīgajiem badmintonistiem, kā arī tepat uz vietas izcīnīt tik ļoti nepieciešamos reitinga punktus," stāsta Mareks Gruškevics un atgādina: lai kvalificētos pirmajām Eiropas spēlēm Baku, Kristīne Šefere un Ieva Pope par reitinga punktiem cīnījās arī tik tālās zemēs kā Peru un Jamaika. Baku startēs arī mūsu badmintonists Reinis Krauklis.

Izmantotie resursi:
www.badminton.lv