Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zatlers ticies ar SOK prezidentu Rogi

Andrejs Siliņš

Zatlers ticies ar SOK prezidentu Rogi
Valdis Zatlers
Foto: Jānis Saliņš F/64

Pirmdien, 27. aprīlī, Valsts prezidents Valdis Zatlers darba vizītes ietvaros Šveicē (Lozannā) tikās ar Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Žaku Rogi.

Sarunā piedalījās arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

Tikšanās laikā tika pārrunāta Baltijas valstu pārstāvju aktīvāka iesaistīšanās SOK darbībā. Ž.Roge tika informēts par sporta organizāciju Latvijā un sadarbību ar sporta institūcijām. SOK prezidents pauda gandarījumu par sadarbību ar Latvijas kolēģiem un atzīmēja labo sporta organizāciju mūsu valstī. Sarunā tika pārrunāta ekonomiskās krīzes ietekme uz starptautisko olimpisko kustību, SOK jaunā iniciatīva - jaunatnes olimpisko spēļu Singapūrā 2010.gadā organizēšana. Pievēršoties Latvijai, Valsts prezidents norādīja uz mūsu valsts atbalstu līdzīgu jaunatnes olimpiāžu rīkošanā.

Valsts prezidents uzaicināja Žaku Rogi apmeklēt Latviju. Roge ar pateicību pieņēma ielūgumu un pauda gatavību apmeklēt Latviju 2010.gada vidū.

Vizītes laikā Latvijas Olimpiskās komitejas vadība Rogem pasniedza vienīgā latvieša – SOK locekļa no 1926. – 1947.gadam, Jāņa Dikmaņa autobiogrāfisko stāstu „60 sporta gadi”. Savukārt Lozannas Olimpiskajam muzejam tika uzdāvinātas pirmā Olimpiskā čempiona BMX vēsturē Māra Štromberga autogrāfu kartiņas, Latvijas pasta pastmarkas un pirmās dienas aploksnes, kas veltītas Štromberga uzvarai, kā arī grāmata „Latvija Pekinā” ar Štromberga (zelts, BMX), Aināra Kovala (sudrabs, šķēpmešana) un Viktora Ščerbatiha (bronza, svarcelšana) autogrāfiem.

Informāciju sagatavoja
Valsts prezidenta kancelejas
Prezidenta preses dienests

  +2 [+] [-]

, 2009-04-28 14:35, pirms 15 gadiem
Varbuut grib olimpiskaas speeles Latvijaa!

     [+] [-]

, 2009-04-28 14:49, pirms 15 gadiem
Super,ta jau pierunās lai Vrubļevski ieliek pēc tam Roges vietā

  -1 [+] [-]

, 2009-04-28 15:03, pirms 15 gadiem
Eu, KNAB! Kaut kā dīvaini Zatlera vizīte sakrīt ar pasaules čempionātu hokejā? Un tajā pašā Šveicē! Kā tad pagājušo gadu dēļ diviem Izglītības ministrijas ierēdņiem un viņu komandējumu Kanādā bija tik daudz smirdoņas? Kur ir "Viens likums, viena taisnība"?

  +3 [+] [-]

, 2009-04-28 16:12, pirms 15 gadiem
armyman rakstīja: Eu, KNAB! Kaut kā dīvaini Zatlera vizīte sakrīt ar pasaules čempionātu hokejā? Un tajā pašā Šveicē! Kā tad pagājušo gadu dēļ diviem Izglītības ministrijas ierēdņiem un viņu komandējumu Kanādā bija tik daudz smirdoņas? Kur ir "Viens likums, viena taisnība"?
Es personīgi uzskatu, ka ja zatlers apmeklētu kādu Latvijas valstsvienības spēli tas būtu ļoti normāli!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-28 17:17, pirms 15 gadiem
rudolfss rakstīja: Es personīgi uzskatu, ka ja zatlers apmeklētu kādu Latvijas valstsvienības spēli tas būtu ļoti normāli!
piekrīt!!!