Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pieccīņnieks Švecovs pārvar kvalifikāciju Pasaules kausa pirmajā posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pieccīņnieks Švecovs pārvar kvalifikāciju Pasaules kausa pirmajā posmā
Pāvels Švecovs. Foto: Latvijas Modernās pieccīņas federācija

Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs ceturtdien Ēģiptes galvaspilsētā Kairā pārvarēja kvalifikāciju Pasaules kausa pirmajā posmā.

Kvalifikācijas B grupā Švecovs sasniedza astoto rezultātu paukošanā un ceturto peldēšanā, bet pēc tam skriešanas un paukošanas apvienotajā disciplīnā uzrādīja piecpadsmito laiku, kas summā deva 12. vietu. Līdz ar to Švecovs kā pēdējais iekļuva starp sestdien gaidāmā fināla dalībniekiem.

Tikmēr kvalifikācijas C grupā naturalizētais Ruslans Nakoņečnijs palika 19. vietā starp 25 sportistiem, starp fināla dalībniekiem neiekļūstot. Finālā piedalīsies 36 sekmīgākie sportisti jeb pa 12 no katras kvalifikācijas grupas.

Sezonas turpinājumā notiks Pasaules kausa posmi Sofijā (10.-14. aprīlis), Šēkesfehērvārā (2.-6. maijs) un Kladno (21.-26. maijs). Pasaules kausa finālposms paredzēts no 27. līdz 30. jūnijam Tokijā, kur startēs 36 labākie sportisti. Tāpat 1. jūnijā sāksies kvalifikācijas punktu vākšana Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Tomēr šīs sezonas svarīgākās sacensības Latvijas modernās pieccīņas sportistiem būs Eiropas čempionāts Bātā (Lielbritānija). Tajā astoņi labākie sportisti automātiski kvalificēsies Tokijas olimpiskajām spēlēm. Turklāt jāņem vērā, ka automātiski kvalificēties varēs tikai pa vienam sportistam no katras valsts, tādējādi pastāv liela varbūtība, ka uz Tokijas olimpiādi varēs tikt arī devītās, desmitās vai pat 11. vietas ieguvējs. Bet no 2. līdz 9. septembrim Budapeštā risināsies pasaules čempionāts, no kura olimpiskajām spēlēm kvalificēsies trīs labākie sportisti.

Kamēr Švecovs un Nakoņečnijs cīnīsies par olimpiskajām ceļazīmēm, citam naturalizētajam sportistam Oleksandram Pinčukam šosezon svarīgākais starts viņam būs Eiropas U24 čempionāts, kas no 21. līdz 25. novembrim risināsies Polijas pilsētā Džonkovā. Tikmēr modernās pieccīņas jaunajiem talantiem – Anastasijai Malašenokai un Ņikitam Znotēnam – šīs sezonas galvenās sacensības būs Eiropas U17 čempionāts Kauņā (9.-16. jūnijs). Atkarībā no rezultātiem peldēšanā un skriešanā, tiks vērtēta viņu konkurētspēja pasaules līmenī, lai izlemtu, vai piedalīties arī pasaules U17 čempionātā Sofijā (18.-26. jūlijs).