Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jelgavā notiek 2017.gada badmintona reitinga sezonas noslēdzošais turnīrs

Andrejs Siliņš

Jelgavā notiek 2017.gada badmintona reitinga sezonas noslēdzošais turnīrs
Foto: sussexbadminton.co.uk

Jau tradicionāli gada pēdējā trešdienā, laika posmā starp Ziemassvētkiem un Jaungadu, Jelgavā LLU Sporta centrā notiek Vecgada badmintona turnīrs. Arī šogad šis LLU Sporta centrā 27.decembrī notiekošais badmintona turnīrs noslēgs gada badmintona sezonu Latvijā.

Jelgavas Vecgada badmintona turnīram ir pieteikušies 47 badmintona spēlētāji, tai skaitā ne tikai no Latvijas, bet arī Latvijā dzīvojošs uzņēmējs no Zviedrijas, kā arī Latvijas augstskolās studējošie badmintona spēlētāji no Šrilankas un Indijas.

Uz turnīru ir pieteikušiēs ne tikai LLU studenti un Jelgavā dzīvojošie jaunieši, bet arī B un C meistarības grupu spēlētāji no tuvējiem badmintona centriem Ozolniekos, Olainē, Dobelē, Tērvetē, Penkulē un Bauskā, kā arī spēlētāji no visas Latvijas.

LLU badmintona dzīves organizētājs un Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds ir īpaši gandarīts par LLU studentiem. Turnīrā piedalīsies gan LLU studenti ar Latvijas čempionāta pieredzi, tai skaitā 2017.gada vicečempions, siguldietis Kristaps Kalniņš, kurš šogad sācis studēt LLU Lauksaimniecības fakultāte, gan arī Meža fakultātes students Matīss Putniņš no Talsiem. Latvijas čempionātu pieredze ir arī LLU Meža fakultātes doktorantam Mārtiņam Graudumam. Latvijas badmintona reitinga turnīros aktīvi piedalās arī LLU studenti Kristaps Liepa un maģistratūras students no Šrilankas Lakmal Kularatne.

Daudz dalībnieku ir arī no Jelgavas un Ozolniekiem, tādējādi apliecinot badmintona popularitātes kāpumu reģionā. Badmintonu šobrīd akrtīvi spēlē gan LLU, gan arī 4. un 6.vidusskolā, Jelgavas Tehnikumā, kā arī Ozolniekos un Tetelē.

Vecgada badmintona turnīrā tiks izcīnītas medaļas visās piecās badmintona kategorijās - vīriešu un sieviešu vienspēles, vīriiešu un sieviešu dubultspēles, kā arī jauktās dubultspēlēs.