Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Elza Gulbe: "Runām par manu regresu īsti nav pamata"

Elza Gulbe: "Runām par manu regresu īsti nav pamata"
Elza Gulbe
Foto: rowing.lv

21 gadu vecā latviešu airētāja Elza Gulbe sarunā ar Sportcentrs.com uzsver, ka, neskatoties uz to, ka šovasar viņai neizdevās starptautiskās sacensībās tikt pie medaļām, par regresu runāt neesot pamata.

Jūnija sākumā Elza Gulbe ieguva 12. vietu Eiropas čempionātā Belgradā, jūlija beigās izcīnīja piekto vietu pasaules U23 čempionātā Itālijas pilsētā Varēzē, bet augusta beigās ierindojās 19. vietā pasaules čempionātā Amsterdamā.

„Ja salīdzina ar pagājušo gadu, kurā bija divas bronzas medaļas – pasaules Universiādē un Eiropas U23 čempionātā, tad šī sezona nav bijusi tik ražīga. Daudzi domā, ka neesmu progresējusi vai pat ir iestājies regress, jo rezultāti nav bijuši tādi, kādus citi ir gaidījuši. Taču tas lielā mērā izskaidrojams ar to, ka tuvojas Riodežaneiro olimpiskās spēles. Es uz maksimumu braucu jau pagājušajā gadā, bet atsevišķi konkurenti tikai šogad atkal sāk izlikties par visiem 100%,” skaidro Elza.

„Jā, pērn pasaules čempionātā biju 12. vietā, bet šogad – 19. pozīcijā. Taču reti kurš zina, ka pērn startēja 18 laivas, bet šogad – 28. Turklāt šogad dažas konkurentes, kuras pērn bija man priekšā, palika aiz manis,” stāsta airētāja. „No pasaules U23 čempionāta pirmā četrinieka neviena no sportistēm nestartēja pagājušā gada pasaules U23 čempionātā. Piemēram, uzvaru izcīnīja jaunā Lietuvas airēšanas superzvaigzne Milda Valčukaite, kura iepriekš startēja tikai divniekos, arī itāliete pirms tam nebrauca vieniniekā. Tas ir normāli. Tādām airēšanas lielvalstīm, kā Vācija, Itālija un Lielbritānija ir vairāki talantīgi sportisti, turklāt, iespējams, kādu no viņām izmet no četrinieka ekipāžās.”

Gulbe atzīst, ka aizvadītā sezona bijusi vissmagākā no visām, ieskaitot pirmssezonas treniņnometni Horvātijā. Iespējams, bijusi arī lielāka atbildība nekā iepriekš, jo pēc pērn izcīnītajām medaļām šogad no viņas jau gaidīja līdzīgus panākumus. „Ja salīdzinu ar savām vienaudzēm, tad nevaru teikt, ka šajā sezonā būtu regresējusi. Bet salīdzināt sevi ar 30 gadus vecajām konkurentēm, kuras brauc pa pirmajām vietām, nav nopietni.”

Nav šaubu, ka Elzas sapnis joprojām ir kvalificēšanās 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. „Nākamgad būs pasaules čempionāts, kurā iekļūšana labāko deviņu sportistu skaitā garantēs ceļazīmi uz olimpiādi. Ja neizdosies tikt devītniekā, tad, visticamāk, vēl būs iespēja tikt uz Riodežaneiro caur pēdējām kvalifikācijas sacensībām, kas notiks pirms olimpiādes.”

Gulbe jau ir uzsākusi gatavošanos nākamajai sezonai, bet par plāniem pagaidām skaidrību traucē ieviest neskaidrā situācija ar finansēm. „Brauksim uz nometni, varbūt pat divām. Iespējams, ka būs slēpošanas nometne ārzemēs, ja Latvijā nebūs sniega. Distanču slēpošana airētājiem ļoti palīdz, jo abi ir izturības sporta veidi. Pavasarī ir doma atkal braukt uz Horvātiju, bet varbūt kaut ko pamainīsim. No vienas puses ir labi, ka tur jau visu zini, bet no otras puses – ik pa laikam vajag kaut ko pamainīt, jo pie visa jau pierod.”


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.