Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Burātājai Vitai Matīsei bronza Ķīšezerā notikušajā Eiropas čempionātā

Rolands Eliņš

Burātājai Vitai Matīsei bronza Ķīšezerā notikušajā Eiropas čempionātā
Foto: Burusports.lv

Noslēdzies Eiropas čempionāts burāšanā, kas aizvadītajās dienās notika Ķīšezerā. Vita Matīse vējdēļu "Raceboard" klasē izcīnīja trešo vietu.

Četras dienas Ķīšezerā valdīja sportiska atmosfēra, un sportisti no 15 valstīm cīnījās par Eiropas čempionu tituliem vējdēļu Raceboard klasē. Tostarp arī Vita Matīse, kura no latviešiem uzrādīja visaugstāko sniegumu šajās sacensībās, izcīnot trešo vietu dāmu konkurencē.

Vitas cīņas spars bija manāms no pirmā līdz pēdējam braucienam, cīnoties ar galvenajām konkurentēm čehieti Janu Slivovu un somieti Aleksandru Blinniku. Katrs brauciens raisīja intrigu, jo dāmas par pirmo vietu cīnījās no visas sirds, un pēc katra brauciena rezultāti mainījās, ievietojot katru no minētajām dāmām gan pirmajā, gan otrajā un trešajā vietā. Rezultātā uzvaru guva Aleksandra no Somijas, aiz sevis atstājot attiecīgi Janu un Vitu.

Kopā tika izvests maksimālais pieļaujamais braucienu skaits - 15. Sacensību laikā tika pieredzēti gandrīz visi Latvijas vasarai atbilstošie laikapstākļi. Bija saule, mākoņi, vējš, bezvējš, brāzmains vējš, lietus, stiprs lietus un svelme. Tie bija sacensībām absolūti atbilstoši laikapstākļi, tāpēc tās izdevās pēc pilnas programmas.

Par Eiropas čempionu vīriešu klasē kļuva Maksimilians Vojciks no Polijas, kurš savu vietu nosargāja vien pēdējā braucienā, nemitīgi cīnoties ar otrās vietas ieguvēju Aronu Gadorfalvi no Ungārijas un uzvaru izcīnot vien protesta ceļā. Trešajā vietā spānis Kurro Mančons.

Arī vīri no Latvijas darīja, ko varēja, un sarežģītajos apstākļos uzrādīja ievērības cienīgus rezultātus. Labākais no latviešiem izrādījās Juris Rožkalns, izcīnot 24.vietu.

Visi rezultāti, kā arī foto galerija un cita informācija šeit: https://europeans2018.raceboard.org

Informāciju sagatavoja
Burāšanas Kluba 360 pārstāve
Dace Kurpniece