Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Rīt Uzvaras parkā Rīgas atklātais čempionāts skrituļslidošanā

Svētdien Uzvaras parkā norisināsies Rīgas atklātais čempionāts un vienlaikus arī jaunatnes meistarsacīkstes skrituļslidošanā, ko rīko kalnu slēpošanas un skrituļslidošanas klubs „ASI Skibox” sadarbībā ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi un SS „Arkādiju”. Lielākā interese tiek saistīta ar elites grupu vīriešiem, kur būs jāveic 21km distance un kur gaidāmas spraigas cīņas par godalgotajām vietām, tiesa, visticamāk tikai „Powerslide” komandas dalībnieku starpā. Visās sešpadsmit grupās – astoņās vīriešu un astoņās sieviešu – kopā startēs un par godalgām cīnīsies vairāk nekā simts dalībnieku.

Pirms divām nedēļām Jūrmalā tika noskaidroti labākie Latvijas čempionātā, kur bija jāveic maratona distance 40,5km, bet tagad kārta pienākusi Rīgas atklātajam čempionātam un vienlaikus arī jaunatnes meistarsacīkstēm skrituļslidošanā, kas, kā jau ierasts, katru gadu norisinās augusta otrajā pusē un kur lielāko grupu dalībnieki veiks pusmaratonu jeb 21km. Arī citas reizes galvaspilsētas čempionāts bijis atklātās sacensības, kas nozīmē, ka piedalīties var ne tikai rīdzinieki, bet arī citu Latvijas pilsētu pārstāvji. Turklāt šajās sacensībās iepriekšējos gados bez mūsējiem skrituļslidotājiem ir piedalījušies arī citu valstu pārstāvji, un šī reize nebūs izņēmums.

Rīgas atklātajā čempionātā sacentīsies pieaugušo grupas pārstāvji un juniori, kuriem arī būs jāveic 21km, bet pārējām grupām šīs sacensības būs jaunatnes meistarsacīkstes. Ņemot vērā šosezon Latvijā un arī ārvalstīs uzrādītos rezultātus, vīriešiem galvenais favorīts būs pagājušā gada labākais juniors un šā gada Latvijas čempions Reinis Znotiņš, kuram sīvu konkurenci mēģinās sastādīt pēdējo divu gadu Rīgas atklātā čempionāta uzvarētāji Roberts Pundurs un Lauris Bitenieks, kā arī pagājušā gada otrs labākais juniors Sandris Šņore. Neredzēsim pagājušā gada otrās vietas ieguvēju Ansi Eljašānu, kuram šogad maz ir sanācis trenēties un kurš līdz ar to arī krietni retāk startē.

Sievietēm gan ir savādāka situācija, jo pēdējo divu uzvarētājas – Laima Kaufiņa un Sandra Žebere – nav dalībnieču sarakstā, kas nozīmē, ka viņas nepiedalīsies, tādējādi paverot iespējas kādai citai tikt pie titula. Uz ātrākā laika uzrādīšanu galvenās divas favorītes ir labākā juniore Arta Irbe un „Master” grupas līdere Antra Zemīte.

Jauniešu grupām jaunatnes meistarsacīkstēs būs krietni īsākas distances nekā pieaugušajiem un junioriem. Vienpadsmit līdz piecpadsmit gadus veciem skrituļslidotājiem ir paredzēta 5km distance, bet paši jaunākie dalībnieki – 2010.g. dzimušie un jaunāki – veiks 500m. Skrituļslidotāji jauniešu grupās sacentīsies 1km aplī, bet junioriem un pieaugušajiem būs pilns lielais aplis 1,2km garumā. Padomāts ir arī par skrituļslidošanas entuziastiem, jo būs arī fitnesa grupa, kur bez vecuma ierobežojuma varēs sacenties jebkurš šī sporta veida cienītājs. Sacensību sākums plkst.11.00, bet galvenais starts ar pieaugušajiem un junioriem plkst.12.15. Pirmo trīs vietu ieguvēji bez diplomiem un medaļām iegūs arī SK „ASI” balvas un specbalvas.


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
15

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.