Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas skeitbordisti Eiropas čempionātu sāk ar trim uzvarām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas skeitbordisti Eiropas čempionātu sāk ar trim uzvarām
Jānis Kuzmins traucas pretī čempiona titulam milzu slalomā. Foto: Jani Soderhall.

Čehijā notiekošo Eiropas čempionātu skeitbordā lieliski sākuši Latvijas pārstāvji, izcīnot pirmajā disciplīnā milzu slalomā dažādās grupās deviņas godalgotas vietas, trīs no tām uzvaras. Prestižākajā grupā profesionāļiem (PRO) par kontinenta čempionu kļuva olainietis Jānis Kuzmins, bet amatieru klasē, kur visu godalgoto trijnieku aizņēma mūsējie skeitbordisti, uzvaru svinēja viņa novadnieks Artūrs Liskovs, kamēr jauniešu grupā ar lielisku otro braucienu pirmo vietu ieguva liepājniece Mare Belta.

Piektdien Čehijas pilsētiņā Poličkā trīs nedēļas pēc Latvijā notikušā pasaules čempionāta skeitbordā sākās Eiropas čempionāts, kurā piedalās skeitbordisti no desmit pasaules valstīm, ieskaitot arī pārstāvjus no Ziemeļamerikas. Uz Čehiju devās arī vairāki mūsu valsts skeitbordisti, lielākā daļa no kuriem jau pirmajā dienā izcēlās lieliskiem panākumiem, sarūpējot deviņas godalgotās vietas. Dalībnieki katrā grupā veica divus braucienus, labākais no kuriem tika rēķināts ieskaitē.

Vīriešiem PRO grupā 16 dalībnieku konkurencē bija ļoti sīva cīņa, taču par otro vietu, kur seši konkurenti satilpa pussekundē, jo savu pārākumu nodemonstrēja Latvijas vadošais skeitbordists Jānis Kuzmins. Šī gada pasaules vicečempions šajā disciplīnā, pirms trim nedēļām Priekuļos piekāpjoties tikai amerikānim, bija galvenais favorīts uz uzvaru, un olainietis to arī apliecināja. Jāņa pirmā brauciena rezultātam – 32,63 sekundes – neviens ne tikai nepārspēja, bet arī tā īsti nepietuvojās, jo tuvākais konkurents Vinsents Tangī no Francijas tika apsteigts par 0,7 sekundēm, bet bronza tika mājiniekam Petram Janoušekam. Līdz ar to Latvijai uzvara Eiropas čempionātā milzu slalomā tika otro gadu pēc kārtas, jo pērn Zviedrijā šajā disciplīnā pārāks par visiem bija liepājnieks Edijs Jermačenko.

Amatieru grupā jau pirmajā braucienā, apsteidzot mājiniekus, kā arī Vācijas, Ukrainas, Krievijas, Zviedrijas, Francijas un ASV pārstāvjus, pirmajā trijniekā ierindojās Latvijas skeitbordisti. Otrajā braucienā dalībnieki, ieskaitot arī mūsējos, laikus neuzlaboja, līdz ar to uzvarai pirms trim nedēļām Priekuļos pasaules čempionātā Eiropas čempiona titulu pievienoja Artūrs Liskovs, kas trasi veica 34,34 sekundēs un par 0,6 sekundēm apsteidza labu panākumu guvušo un otro vietu izcīnījušo Mārtiņu Liepiņu, kamēr vēl divas sekundes desmitdaļas lēnāks bija un trešo vietu ieguva titula aizstāvētājs Toms Dreiblats no Liepājas.

„Master” grupā, kur startēja 21 skeitbordists, Latvija bija tuvu vēl vienai uzvarai, jo pēc pirmā brauciena līderpozīcijās atradās Edžus Konošonoks no Priekuļiem (35,16 sekundes), bet otrajā braucienā mūsu pārstāvja laiku, kaut arī tikai par 0,08 sekundēm, bet uzlaboja mājinieks Mihals Subtrs. Līdz ar to E.Konošonokam otrā vieta, bet ceturtajā vietā ierindojās talsinieks Salvis Skarainis. Tomēr ar divām uzvarām Latvija pirmajā dienā nepalika, jo trešo pirmo vietu mūsu valstij jauniešu grupā U14, kurā puiši ar meitenēm startēja kopā, nopelnīja Mare Belta. Pirmajā braucienā liepājniece saņēma diskvalifikāciju, bet ar ātrāko laiku otrajā braucienā viņa izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Par 0,03 sekundēm apsteidzot mājinieku, otro vietu ieguva Patriks Jostmanis, sarūpējot liepājniekiem dubultpanākumu. Tikmēr junioros pussekundi aiz Francijas pārstāvja otro vietu ar vienādu laiku sadalīja mūsējie – Toms Zubarevs un Megija Valtere.

Rīt čempionāts turpināsies ar otro disciplīnu speciālo slalomu.