Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LSPA lektore Soču olimpiādē darbosies kā brīvprātīgā

Mārcis Martini
Mārcis Martini

LSPA lektore Soču olimpiādē darbosies kā brīvprātīgā
LSPA docētāja Signe Luika

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) Vadības un komunikāciju zinātnes katedras lektore Signe Luika saņēmusi oficiālu apstiprinājumu brīvprātīgā darba veikšanai XXII Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 2014.gada 7. līdz 23.februārim notiks Sočos (Krievija).

Pieteikumu Soču Olimpisko spēļu brīvprātīgā darbam Signe aizpildīja jau 2012.gada sākumā, kam sekoja angļu valodas, krievu valodas un psiholoģiskais tests, kā arī Skype intervija.

Šobrīd vēl nav precīzi zināmi Signes darba pienākumi, bet savā pieteikumā Soču Olimpisko spēļu organizētājiem viņa norādīja, ka vēlas darboties sacensību norises vietās, veicot organizatorisko darbu, jo viens no nosacījumiem labam brīvprātīgā darbam ir ļaut viņam strādāt jomā, kas pašam patīk vislabāk.

"Esmu ļoti priecīga, jo sapnis par piedalīšanos Olimpiskajās spēlēs ir piepildījies! No olimpisko spēļu organizatoriem esmu saņēmu oficiālu ziņu ar apstiprinājuma vārdiem "Tu esi daļa no Soči 2014 komandas!". Domāju, ikviens sporta entuziasts tiecas klātienē izbaudīt Olimpisko spēļu atmosfēru un piedalīties šī pasākuma norisē. Man ir paveicies dubultā, jo varēšu ne tikai vērot un vērtēt, bet arī līdzdarboties un gūt pieredzi Olimpisko spēļu ikdienas darba nodrošināšanā, " komentēja Signe Luika.

Kopumā XXII Ziemas Olimpisko spēļu organizatori saņēmuši 180 000 brīvprātīgo pieteikumus, tai skaitā 10 000 ārvalstu pilsoņu, bet veiksmīgai Olimpiādes norisei nepieciešama tikai 25 000 brīvprātīgo palīdzība.

Kā ziņots, Soču Ziemas Olimpisko spēļu 17 sacensību norises dienās aptuveni 3000 sportisti 15 disciplīnās sadalīs 98 medaļu komplektus.

Informāciju sagatavoja:
LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne