Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hunhao pārsteidzoši uzvar "Kaspersky Riga Masters" snūkera turnīra otro numuru Viljamsu

Hunhao pārsteidzoši uzvar "Kaspersky Riga Masters" snūkera turnīra otro numuru Viljamsu
Marks Džeimss Viljamss. Foto: Imago Sport/Scanpix

LETA. Ar 60. numuru izsētais Ķīnas snūkerists Luo Hunhao sestdien "Arēnā Rīga" notiekošā "Kaspersky Riga Masters" turnīra otrajā kārtā sarūpēja pārsteigumu, ar 4-1 sagraujot velsieti Marku Džeimsu Viljamsu, kurš turnīrā izlikts ar otro numuru.

Tas ir līdz šim lielākais pārsteigums Rīgas turnīrā. Arī trešajā kārtā ķīnietim pretiniekos ielozēja augstāk izsētu pretinieku - ar 15. numuru izliktais anglis Gerijs Vilsons, kurš ķīnieša priekšā bija tikpat bezspēcīgs un trešajā kārtā kapitulēja ar 0-4.

Ar sesto numuru izsētais Džeks Lisovskis no Anglijas ar 4-2 pārspēja velsieti Denielu Velsu (izlikts ar 48.numuru), bet vēl vienā spēlē anglis Marks Selbijs (3.) atspēlējās pēc 0-3 un uzvarēja skotu Greiemu Dotu (17.). Turpinājums gan bija visai neraksturīgs Anglijas spēlētājam, jo viņš trešajā kārtā ar 1-4 piekāpās tautietim Stjuartam Karingtonam, kuram sacensībās piešķirts 44. numurs.

Turnīru tiešraidē translē kanāls "Eurosport 2".

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Austrālijas snūkera spēlētājs Nīls Robertsons atcelta reisa dēļ nevarēs aizstāvēt savu pērn izcīnīto "Kaspersky Riga Masters" pasaules reitinga turnīra titulu. Bez Robertsona no favorītiem nav ieradies arī Kairens Vilsons un vēl vairāki snūkeristi.

Latvija turnīru uzņem sesto gadu pēc kārtas. Iepriekšējos trīs gadus turnīrs norisinājās Jāņos, bet šogad sacensības notiek mēnesi vēlāk.

Divos no pieciem aizvadītajiem turnīriem uzvarējis austrālietis Robertsons, kurš triumfēja 2016. gadā un pērn, bet pa vienai uzvarai ir angļiem Markam Selbijam, Berijam Hokinsam un velsietim Raienam Dejam.

Latvijas pasaules tūres posms jeb "Kaspersky Riga Masters" ir Latvijas vēsturē pirmās profesionālās snūkera sacensības, kas notiek kopš 2014. gada.

Vēl 2014. un 2015. gadā "Arēnā Rīga" tika aizvadītas Eiropas tūres sacensības, tomēr šāds seriāls tika likvidēts 2016. gadā, un Latvijas galvaspilsēta tad sāka uzņemt pasaules tūres sacensības.

Šogad turnīra balvu fonds paredzēts 278 000 britu mārciņu apmērā, bet uzvarētājs mājās dosies ar 50 000 mārciņām.


, 2019-07-28 00:03, pirms 5 gadiem
bļāviens, tik nopietns turnīrs, bet SC pat visus rezultātus vai atsauci uz tabulu nevar ielikt. līmenītis, matj tvoju zanogu
, 2019-07-28 08:31, pirms 5 gadiem
Njā, ļoti maz SC raksta par tik augsta līmeņa turīru. Ja arī uzraksta, tad tik tādu skrebelējumu pirms miega
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.