Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bostona atsakās no kandidatūras organizēt 2024. gada olimpiādi

Bostona atsakās no kandidatūras organizēt 2024. gada olimpiādi
Foto: AP/Scanpix

ASV pilsētas Bostonas mērs Martins Dž. Volšs pirmdien pavēstīja, ka atsakās līdz dienas beigām parakstīt līgumu ar ASV Olimpisko komiteju (OK), un organizācija atsaukusi pilsētas kandidatūru no cīņas par 2014. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu.

OK lika parakstīt Bostonas pilsētas mēram vienošanos, ka jebkāda veida finanšu līdzekļu pārtērēšanu būtu no savas kabatas jāsedz pilsētai. "Nevaru nodokļu maksātājus pakļaut tādam riskam," savu motivāciju neparakstīt vienošanos ar komiteju skaidroja Volšs. Iepriekš gan spēļu organizēšanas pārstāvji apgalvoja, ka šādas izmaksas būtu iekļautas apdrošināšanas polisē, tomēr acīmredzot viss nav tik vienkārši.

Vairākas pēdējās olimpiskās spēles to organizatoriem izmaksājušas astronomiskas summas. Piemēram, Pekinas spēles tika sarīkotas par 43 miljardiem (nepilni 39 miljardi eiro), bet Sočos tika iztērēts pat 51 miljards dolāru (46 miljardi eiro). Milzīgās izmaksas gan saistītas ar jaunu sporta arēnu un būvju celtniecību. Piemēram, 2012. gada spēles Londonā britiem izmaksāja "vien" ap 12 ar pusi miljardiem eiro. Tā kā Bostonā sporta infrastruktūra lielā mērā jau ir pietiekami attīstīta, arī šeit izmaksas nebūtu tik augstas, kādas tās bija Ķīnā vai Krievijā.

Kā 2024. gada spēļu rīkotājas sevi izvirzījušas Itālijas galvaspilsēta Roma, Vācijas pilsēta Hamburga, Francijas galvaspilsēta Parīze, Ungārijas galvaspilsēta Budapešta.

Kā potenciālas kandidatūras izvirzītājas sevi laika gaitā minējušas Kenijas galvaspilsēta Nairobi, Marokas lielākā pilsēta Kasablanka, Kataras galvaspilsēta Doha, Malaizija un Taizeme kopā, Ukrainas galvaspilsēta Kijeva, Turcijas lielākā pilsēta Stambula, Azerbaidžānas galvaspilsēta Baku, Kanādas apdzīvotākā pilsēta Toronto.

Kandidatūras izvirzīja arī Berlīne (Vācija), Losandželosa un Sanfrancisko (ASV), taču tika noraidītas. Vēl vairākas pilsētas, tai skaitā Madride un Sanktpēterburga, oficiāli paziņojušas, ka potenciālās kandidatūras atsaukušas.

Pēc četrām dienām tiks izvēlēta 2022. gada ziemas olimpisko spēļu mājvieta un tur palikušas vien divas kandidatūras - Kazahstānas lielākā pilsēta Almati un Ķīnas galvaspilsēta Pekina.


, 2015-07-28 00:06, pirms 9 gadiem
no cīņas par 2014. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu???
Tak jau notika.
, 2015-07-28 01:03, pirms 9 gadiem
Ko Ungārija tur dara? Ja tur notiktu OS tad pēc tām valsti varētu pasludināt par bankrotējušu.
, 2015-07-28 01:10, pirms 9 gadiem
Kenija
, 2015-07-28 02:39, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka Kazahi tiks pie olimpiādes

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.