Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretnieks uzvar Pasaules kausa posmā jāšanas sportā

Neretnieks uzvar Pasaules kausa posmā jāšanas sportā
Kristaps Neretnieks
Publicitātes foto

Ar Latvijas sportista Kristapa Neretnieka spožu uzvaru "Grand Prix" maršrutā sporta centrā "Kleisti” svētdien noslēdzās Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma trīs dienu sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā "Rīga–2014". Uzvaru jaunzirgu maršrutā izcīnīja Mārīte Pinte.

Sacensībās CSI2*–W/CSIYH1* piedalījās 152 sportiskie pāri no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Zviedrijas, Krievijas un Latvijas.

Maršrutā Nr.7, kurā startēja 6/7 gadus veci zirgi, ar 125/130 cm augstiem šķēršļiem triumfēja Latvijas sportiste Mārīte Pinte ar zirgu Kartini, pārlekšanā sasniedzot rezultātu 0 s.p./40,36 s, otrais bija Lietuvas sportists Laimonds Skeris ar Italo Van’t Dauwhof – 0/40,74, bet trešajā vietā Latvijas pārstāvis Kristaps Neretnieks ar Caligula – 4/34,73.

Maršrutā Nr. 8 ar 135 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Igaunijas sportiste Margita Magi ar zirgu Artas, pārlekšanā sasniedzot rezultātu 0/44,28, otrajā vietā arī igaunis Reins Pills ar A Brok – 0/45,34, trešais rezultāts lietuvietim Danielam Gutkauskim ar Carl – 0/45,59.

Sacensību galvenajā maršrutā Nr.9 – "Grand Prix Riga" – ar līdz 160 cm augstiem šķēršļiem startēja 32 sportiskie pārī, un tikai pieci no tiem pamatdistanci beidza bez gāztiem šķēršļiem. Pārlekšanā tikai divi sportisti bija nekļūdīgi, un uzvaras līkteni izšķīra distancē pavadītais laiks. Līdz ar to skaistu uzvaru guva Kristaps Neretnieks ar Continue, veicot saīsināto pārlekšanas maršrutu 33,59 sekundēs. Otrais Gunārs Kletenbergs no Igaunijas ar Lance S – 37,84. Trešajā vietā Andriuss Petrovs no Lietuvas ar Complemento – 4/32,53 (labākais laiks, bet viena kļūda). Ceturtais rezultāts mūsu komandas sportistam Ģirtam Bricim ar Emilia Jolie JB – 4/33,06, kurš pēc lieliski veiktas distances diemžēl gāza pēdējo šķērsli. Piektā vieta igaunietei Kairi Drabčinskai ar Peron – 4/42,09. Sestā godalgotā vieta arī Latvijas pārstāvim Andim Vārnam ar Never Mind 22, kurš bija ātrākais no sportistiem, kuri pamatmaršrutu veica ar vienu kļūdu.

"Grand Prix" maršruta uzvarētājs Kristaps Neretnieks: "Braucot uz sacensībām Rīgā, es vēlējos uzvarēt, tāpat, kā tas izdevās pagājušajā gadā. Pārliecības, protams, par to nevarēja būt, jo startēja daudzi citi spēcīgi sportisti, taču iekšēji jutu, ka mums ar zirgu tas abiem ir pa spēkam. Continue ļoti patīk šis laukums, šo sacensību atmosfēra, un to var just."

Svētdienas jaunzirgu maršruta uzvarētāja Mārīte Pinte: "Sajūta ir fantastiska, bet tikai lēnām sāku apzināties savu uzvaru. Zirgs leca lieliski, sportiskā veiksme arī bija mūsu pusē. Mājās startēt ir grūtāk, jo te piedalās arī citu valstu sportisti, bet līdzjutēji liek cerības uz savējiem. Esmu gandarīta, ka neliku viņiem vilties. Ja izdodas uzvarēt šādā konkurencē, prasības pret sevi kļūst vēl lielākas, jo saproti, ka vari sacensties ar spēcīgākajiem jātniekiem."

Rīgā vienlaikus notika arī Eiropas Jātnieku federācijas (EEF) pārstāvju konference, kurā piedalījās speciālisti no Vācijas, Turcijas, Polijas, Zviedrijas, Dānijas, Lietuvas, Igaunijas Somijas un Latvijas. EEF prezidents Dr. Hanfrīds Harings, apmeklējot sacensības, teica: "Sacensības Kleistos noorganizētas ļoti augstā līmenī, profesionāli. Skaists, labi iekārtots laukums. Redzams, ka te cilvēki ar prieku gan nodarbojas ar jāšanas sportu, gan arī prot rīkot sacensības kā svētkus. Tas ir ļoti svarīgi, lai sporta veidam piepulcētos jauni cilvēki. Redzams, ka ir uzlabojusies jūsu jātnieku startu kvalitāte, daži sportisti demonstrē augstu sniegumu. Taču jāpilnveidojas, jāizmanto treneru padomi, jāiegādājas labas kvalitātes zirgi, lai varētu startēt vēl augstākā līmenī. Ļoti noderīga bija EEF pārstāvju konference. Līdz šim mums nav bijusi pietiekama komunikācija un tiešie kontakti Eiropas valstu starpā, bet ir vairāk jārunā, lai apzinātu kopējās problēmas un izvirzītu turpmākos uzdevumus."

Arī iepriekšējās sacensību dienās Latvijas sportisti guva vairākas godalgotās vietas. Maršrutā Nr. 1 ar 6/7 gadus veciem zirgiem un šķēršļu augstumu līdz 120/125 cm Latvijai pirmās trīs vietas: uzvara Ģirtam Bricim ar zirgu Conterina – 0 s.p./26,19 s, otrais Andis Vārna ar Fantastiku – 0/26,44, trešais Kristaps Neretnieks ar Caligula – 0/26,97. Maršrutā Nr. 3 ar augstumu līdz 140 cm uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Emilia Jolie JB – 0/52,88. Maršrutā Nr. 4 6/7 gadus veciem zirgiem ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem pirmo un otro vietu izcīnīja Andis Vārna, attiecīgi ar zirgiem Calandria – 0 s.p./58,16 s un Fantastika – 0/59,77, trešajā vietā Mārīte Pinte ar Lečko – 0/60,03. Maršrutā Nr. 5 – akumulācijas sacensībās ar džokeri ar 130 cm augstiem šķēršļiem otrajā vietā Latvijas pārstāvis Kristaps Neretnieks ar Cassare – 65/54,9. Maršrutā Nr. 6 divās fāzēs ar 140 cm augstiem šķēršļiem trešajā vietā Kristaps Neretnieks ar Continue – 0/26,69.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests