Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējam Erbam piektā un septītā vieta pasaules junioru čempionātā

Agris Suveizda

Šāvējam Erbam piektā un septītā vieta pasaules junioru čempionātā
Ernests Erbs

Vācijas pilsētā Zūlā norisinās pasaules junioru čempionāts šaušanā, kurā startē arī desmit sportisti no Latvijas.

25 metru vingrinājumā ar standarta pistoli augstvērtīgo piekto vietu ieguva Viļņa Celmiņa trenētais Ernests Erbs, kurš kopumā sakrāja 567 punktus. 150 sekunžu sērijās viņam attiecīgi 94 un 98 punkti, 20 sekunžu sērijās – 95 un 98 punkti, bet desmit sekunžu sērijās Erbs tika pie 87 un 95 punktiem.

40 šāvēju konkurencē ar pasaules junioru rekordu – 579 punktiem – triumfēja Indijas šāvējs Anišs Anišs. Otrajā vietā ar 572 punktiem bija mājinieks Floriāns Pēters, bet no bronzas godalgas ieguvēja Pavlo Korostilova (570) Erbs atpalika par trim punktiem. Starp Latvijas un Ukrainas šāvējiem ceturtajā pozīcijā ierindojās francūzis Nikolā Tīls (569 punkti).

Savukārt 25 metros ar mazkalibra pistoli Erbs ierindojās septītajā vietā. Trīs sērijās kopā viņš savāca 580 punktus, no uzvarētāja ukraiņa Pavlo Korostilo atpaliekot par desmit punktu tiesu. Savukārt sudrabu ieguva Anišs, savācot 589 punktus.

Komandu sacensībās Latvijai 25 metros ar standarta pistoli nācās samierināties ar 11. vietu. Erbs savāca 580 punktus, Rihards Zorge – 577, bet Krišjānis Baraks – 529. Uzvarēja Indijas šāvēji, aiz muguras atstājot korejiešus un ķīniešus.

Pasaules čempionāts junioriem ilgs līdz rītdienas pēcpusdienai. Sīkāk ar rezultātiem varat iepazīties ŠEIT. Atgādinām, ka šā gada martā Erbs Slovēnijas pilsētā Mariborā tika pie Eiropas čempionāta bronzas šaušanā ar gaisa pistoli desmit metru distancē.