Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kardašovs pēc PK 8. posma kļūst par kopvērtējuma līderi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kardašovs pēc PK 8. posma kļūst par kopvērtējuma līderi
Vitālijs Kardašovs un Dmitrijs Trefilovs
Foto: em-bern2016.ch

Latvijas labākie vingrotāji Vitālijs Kardašovs, Dmitrijs Trefilovs un Valērija Grišāne aizvadītajā nedēļas nogalē startēja Pasaules izaicinājuma kausa astotajā posmā, kas risinājās Portugāles mazpilsētā Anadijā. Kardašovs un Trefilovs ieguva sesto vietu, bet Grišāne finišēja 16. pozīcijā.

Latvijas vadošais atbalsta lēciena meistars Vitālijs Kardašovs ar 14.587 ieguva sesto vietu (medaļai vajadzēja vismaz 15.075). Finālā ar 15.375 uzvarēja ķīnietis Ju Cens, kurš iepriekš bija labākais arī kvalifikācijā. PK atbalsta lēciena kopvērtējumā mūsu sportists ar 73 punktiem pakāpies uz 1. pozīciju, savukārt uz papēžiem min ukraiņu spīdeklis Oļegs Verņajevs (72 punkti).

Vingrošanā uz zirga pērnā gada PK kopvērtējuma līderis Dmitrijs Trefilovs ar 13.700 tagad Anadijā ieguva sesto vietu. Uzvaru ar 16.100 izcīnīja ķīnietis Hao Vens, kurš iepriekš bija labākais arī kvalifikācijā. PK kopvērtējumā uz zirga mūsu sportists ar 46 punktiem atrodas piektajā vietā, bet līderis ir slovēnis Sašo Bartonceljs (90).

Mūsu labākā vingrotāja Valērija Grišāne atbalsta lēciena kvalifikācijā ar 13.1000 ierindojās 16. vietā un netika pie ieskaites punktiem (astoņniekam vajadzēja vismaz 13.725). Šīs disciplīnas finālā ar 14.925 uzvarēja kubiete Mārsija Vidio. PK atbalsta lēciena kopvērtējumā mūsējā atkāpusies uz 9. vietu, bet līdere ir slovēniete Tjasa Kiselfa.

Kā jau ziņots, Trefilovs un Kardašovs pērnā gada Pasaules izaicinājuma kausa sezonu noslēdza kā ranga līderi attiecīgi vingrošanā uz zirga un atbalsta lēcienā. Latvijas labākā vingrotāja Valērija Grišāne atbalsta lēciena PK sezonas kopvērtējumā finišēja astotā, bet brīvajās kustībās viņa ieņēma sesto pozīciju. Eiropas spēlēs no mūsējiem visaugstāk tika Valērija Grišāne un Vitālijs Kardašovs - atbalsta lēcienā abiem sanāca 11. vieta.

PK posmos labākie vingrotāji startē neregulāri, līdz ar to ir iespēja izcelties arī zemākas klases atlētiem. Lai ierobežotu tādus vingrotājus, kuri piedalās visos posmos, kopvērtējuma rangā tiek ņemti vērā tikai sportista četri labākie rezultāti. PK posmā par pirmo vietu piešķir 30 punktus, otrā vieta dod 25, bet par tālākajām vietām tiek ieskaitīti attiecīgi 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 7, 6 un 5 punkti. Olimpiskajā kvalifikācijā PK posmi netiek ņemti vērā, mūsu vingrotāji netika uz Riodežaneiro spēlēm.

Izmantotie resursi:
gymnasticsresults.com
fig-gymnastics.com