Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Liepājniekiem vēsturiska uzvara sporta dejās

Liepājniekiem vēsturiska uzvara sporta dejās
Jaunie Latvijas čempioni pieaugušajiem 10 dejās - liepājnieki Matīss Grasmanis un Jeļena Tarana (sporta deju klubs "Aura")

Pagājušajās brīvdienās Jelgavas sporta hallē norisinājās Latvijas čempionāts sporta dejās, noskaidrojot labākos 10 deju disciplīnā. Par Latvijas čempioniem pieaugušo grupā kļuva liepājnieki – Matīss Grasmanis un Jeļena Tarana. Pēdējo reizi pieaugušo grupā kāds pāris no Liepājas ir triumfējis vairāk nekā trīsdesmit gadus atpakaļ.

Latvijas čempioni atsevišķi gan standartdejās, gan Latīņamerikas dejās šajā sezonā ir jau noskaidroti, un palika tikai vispusīgā 10 deju disciplīna, kas ietver 5 standartdejas un 5 Latīņamerikas dejas.

Pieaugušo dejotāju grupā (19 gadi un vecāki), izcīnot pirmo vietu 7 no 10 dejām, par Latvijas čempioniem pirmo reizi karjerā kļuva Matīss Grasmanis un Jeļena Tarana, kas pārstāv Daigas Čabovskas vadīto Liepājas „Aura” klubu. Lai arī Matīss un Ļena pieaugušo grupā startē tikai pirmo sezonu, viņu uzvaru nevar uzskatīt par pārsteigumu, jo viņi bija galvenie pretendenti uz uzvaru. Abus dejotājus jau vairākus gadus trenē vairākkārtējie Latvijas čempioni Latīņamerikas dejās Ojārs Bācis un Santa Lodiņa un Latvijas čempions standartdejās Kristaps Cīrulis.

Otro vietu tāpat kā pagājušajā gadā izcīnīja Viktors Haritonovs un Olga Sidaravičute („Elfs”, Rīga), bet trešajā vietā ierindojās Rihtera deju skolas audzēkņi Klāvs Kantoris un Madara Treimane.

Jauniešu grupā (16 – 18 gadi) uzvarēja Valts Liepnieks un Daniela Diure („Dzintars”, Rīga), bet Junioru II grupā (14 – 15 gadi) – Artūrs Freimanis un Agate Labalaika („Dzintars, Rīga).

Pēdējos desmit gados 10 deju čempionātos pieaugušo grupā ir dominējuši Rihtera deju skolas audzēkņi, kas ir izcīnījuši 6 čempionu titulus. Šogad nācās samierināties "tikai" ar trešo vietu. Pārējiem deju klubiem tikai pa vienai uzvarai.

Pēdējo desmit gadu Latvijas čempioni 10 dejās pieaugušo grupā

GadsSportistiKlubsPilsēta
1999.Agnis Rūja un Sandra Suharevska---------Rīga
2000.Ivars Bācis un Vineta ZabarovskaRihtera deju skolaRīga
2001.Deniss Čursins un Inga VitenbergaXSRīga
2002.Gints Dancītis un Ilze Seržante„Vecrīga”Rīga
2003.Roberts Nemiro un Dace MatisaRihtera deju skolaRīga
2004.Valdis Škutāns un Laura Kosīte„Viktorija”Rīga
2005.Rihards Dūša un Agnese JunkureRihtera deju skolaRīga
2006.Rihards Dūša un Agnese JunkureRihtera deju skolaRīga
2007.Roberts Nemiro un Santa DmitrijevaRihtera deju skolaRīga
2008.Roberts Nemiro un Santa DmitrijevaRihtera deju skolaRīga
2009.Matīss Grasmanis un Jeļena Tarana„Aura”Liepāja

, 2009-04-27 18:13, pirms 15 gadiem
Malači, super! Ceru, ka tagad Liepājā sporta dejas attīstīsies vēl vairāk! Paldies raksta autoram arī par izsmeļošo statistiku. Ceru esportā biežāk lasīt rakstus par sporta dejām..
, 2009-04-27 18:34, pirms 15 gadiem
Mazais Freimanis malacis. nemaz nezināju, ka šogad tikuši tik augstu. prieks par savējajiem.
, 2009-04-27 19:10, pirms 15 gadiem
Šobrīd diemžēl Rihtera deju skolā vairs ne tuvu nav tādu pāru kā kādreiz. Varbūt nākotnē atkal būs
Apsveikumi uzvarētājiem!
, 2009-04-27 21:16, pirms 15 gadiem
jazepsL rakstīja: Šobrīd diemžēl Rihtera deju skolā vairs ne tuvu nav tādu pāru kā kādreiz. Varbūt nākotnē atkal būs
Apsveikumi uzvarētājiem!
Šobrīd viņiem iet diezgan grūti, vairāk jau morālajā ziņā, bet gan jau viss būs okey.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.