Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Liepāja gatavojas Eiropas čempionātam vindsērfingā

Tiekoties ar medijiem Latvijas Vindsērfinga asociācija (LVA) sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību, Latvijas Olimpisko komiteju un Liepājas domi paziņo par gaidāmo Eiropas čempionātu vindsērfingā Techno293 klasē, kas šogad pirmo reizi norisināsies Latvijā – Liepājā no 25.jūlija līdz 1.augustam, pludmalē pie Vēja mātes pieminekļa.

„Techno293 klase ir visstraujāk augošā jauniešu vindsērfinga klase pasaulē. Tajā startē jaunieši no 13 gadu vecuma un mēs sagaidām Liepājā ap 300 sportistiem no vairāk kā 20 valstīm. Šis ir liels izaicinājums gan organizatoriem un Liepājas pilsētai, gan mūsu pašmāju sportistiem, jo mūsu mērķi ir visaugstākie,” tā LVA prezidents Jānis Jēkabsons.

Gaidāmais Eiropas čempionāts Latvijā norisināsies pirmo reizi, un tajā piedalīsies vairāk kā 15 pārstāvji no Latvijas, to skaistā šī brīža vadošie Techno293 klases pārstāvji – Aleksandra Kaupa, Nikola Cepleniece, Ketija Brizule un Namejs Dreimanis.

Jaunieši sacensībām savās mājās, ir noskaņojušies kaujinieciski. „Es esmu priecīga šīs Eiropas sacensības aizvadīt šeit – mājās. Galvenie mērķi ir ne tikai sasniegt augstus rezultātus, izbaudīt atmosfēru, bet arī pierādīt Eiropai, ka ar latviešiem šajā sporta veidā ir jārēķinās,” savu viedokli par gaidāmajām sacensībām pauž Ketija Brizule, 2014.gada Baltijas čempione U17, Techno293 klasē.

„Liels prieks un gods pieņemt šādu izaicinājumu rīkot starptautiska mēroga sacensības. Organizējot čempionātu Liepājā nav jāuztraucas par laika apstākļiem, kas var sabojāt svētku sajūtu, jo neatbilstošu laika apstākļu gadījumā tās var tikt pārceltas uz ostas akvatoriju” sacīja Liepājas domes sporta departamenta vadītājs Artis Lagzdiņš „Šīs sacensības ir liela pievienotā vērtība vindsērfinga attīstībai valstī, un tas ir liels Liepājas panākums,” uzsver A.Lagzdiņš.

Vairāk uzzināt par gaidāmo Eiropas čempionātu un iepazīties ar pasākuma programmu, kā arī vindsērfinga piedāvātajām iespējām, un aprunāties ar Latvijas vadošajiem Techno293 klases sportistiem, varēs apmeklējot izstādi „Atpūta un Sports 2015”, kas norisināsies no 27. – 29. martam izstāžu hallē Ķīpsala.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.