Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Pasaules kērlinga čempionātā sākas ceturtdaļfināli

Pasaules kērlinga čempionātā sākas ceturtdaļfināli
Kanādas kērlingistes
Foto: AP

Pasaules čempionātā kērlingā sievietēm noslēdzies pamatturnīrs, kurā noskaidrojušās četras labākās komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām - Ķīna, Dānija, Kanāda, Zviedrija.

Sacensību nolikums

Šogad pasaules čempionāts norisinās Dienvidkorejā. Turnīru kopumā uzsāka 12 komandas, kuras katra ar katru sacentās vienu reizi, tādējādi katra izlase aizvadīja pa 11 spēlēm. Pēc grupu turnīra beigām noskaidrojās četras labākās vienības, kuras turpinās cīņu par medaļām. Kērlingā ir diezgan interesanta izslēgšanas sistēma, jo savā starpā tiekas pirmās un otrās vietas ieguvējas pamatturnīrā. Šī pāra uzvarētājs uzreiz iekļūst finālā, bet zaudētājs pusfinālā tiekas ar pamatturnīra trešās un ceturtās vietas savstarpējās spēles uzvarētāju.

Sacensību rezultāti

Kā ierasti, pirms čempionāta sākuma par galvenajām favorītēm tika uzskatītas Kanādas, Ķīnas, kā arī Šveices kērlingistes. Tieši šīs izlases pēdējos gados dominē kērlingā. Pie potenciālajiem līderiem tika pieskaitītas arī Dānijas un Zviedrijas izlases. Arī šajā čempionātā nekas nemainījās un tieši šīs komandas visu pamatturnīru savā starpā arī cīnījās par pirmo vietu, bet galvenais uzdevums sākumā bija iekļūt labāko četriniekā, lai turpinātu cīņu par medaļām. Uzreiz jāsaka, ka visas komandas vismaz reizi zaudēja un vismaz reizi uzvarēja.

Pirmo vietu pamatturnīrā izcīnīja Ķīnas kērlingistes, kuras uzvarēja desmit no 11 spēlēm. Ķīna čempionātu uzsāka ļoti neveiksmīgi, ar 5:11 piekāpjoties Kanādai, bet turpinājumā izcīnīja tikai uzvaras. Dažās spēlēs uzvara gan nāca ļoti smagā cīņā (8:7 pret Šveici, 7:6 pret Dienvidkoreju, 4:3 pret Skotiju, 8:7 pret Zviedriju), bet galvenais, ka uzvaras tika izcīnītas.

Par pārsteigumu parūpējās dānietes, kuras cieta tikai divus zaudējumus, iegūstot otro vietu. Sīvās cīņās izdevās uzvarēt Zviedriju un Šveici, bet cīņā par otro vietu tika uzvarēta varenā Kanāda ar 7:5, pie tam pēc astoņiem endiem dānietes zaudēja ar 3:5. Vienīgie zaudējumi tika piedzīvoti pret Ķīnu un pret mājiniecēm dienvidkorejietēm.

Tikai trešās palika Kanādas kērlingistes, kuras spēja sagādāt vienīgo zaudējumu Ķīnai, taču piekāpās Dānijai un Zviedrijai. Arī Kanādai tāpat kā Dānijai deviņas uzvaras un divi zaudējumi, taču savstarpējā spēlē skandināvietes bija pārākas, tādēļ tieši viņas ieņēma otro vietu.

Kā pēdējās ceturdaļfinālā iekļuva Zviedrijas kērlingistes, kuras savstarpējās spēlēs zaudēja Ķīnai un Dānijai, bet uzvarēja Kanādu. Izšķirošajā cīņā par ceturto vietu ar 8:6 pieveica Šveici, nodrošinot sev vismaz ceturto vietu pasaules čempionātā. Komandas sniegums gan bija ļoti nestabils, jo tika piedzīvoti zaudējumi pret krietni vājākajām komandām kā Vācija (1:10) un ASV (5:10).

Par lielāko neveiksminieci noteiki kļuva Šveice, kas beigās ierindojās tikai piektajā vietā, uzvarot tikai sešās no 11 spēlēm. Ja zaudējumus Ķīnai, Kanādai, Zviedrijai un Dānijai var saprast, tad zaudējums Skotijai bija nepiedodams. Skaidrs, ka arī uzvara pārSkotiju nebūtu devusi komandai vietu labāko četriniekā, bet, iespējams, ka komanda tad krietni labāk aizvadītu pēdējās spēles, kuras šveicietes aizvadīja ļoti neizteiksmīgi.

Ļoti labu sniegumu nodemonstrēja Vācijas, Krievijas un Skotijas kērlingistes, kuras ieņēma attiecīgi sesto, septīto un astoto vietu. Pret spēcīgām komandām sevi labi pieteica Dienvidkoreja, bet spēlēs ar sava līmeņa pretiniekiem nodemonstrēt savu labāko sniegumu neizdevās, tādēļ nācās samierināties ar desmito vietu.

Ceturtdaļfināli:

Ķīna - Dānija (uzvarētājs automātiski iekļūst finālā)
Kanāda - Zviedrija (uzvarētājs iekļūst pusfinālā, zaudētājs spēlē par trešo vietu)

Pamatturnīra tabula:

VietaIzlaseUzvarasZaudējumi
1.Ķīna101
2.Dānija92
3.Kanāda92
4.Zviedrija74
5.Šveice65
6.Vācija65
7.Krievija56
8.Skotija56
9.ASV47
10.Dienvidkoreja38
11.Norvēģija110
12.Itālija110



, 2009-03-30 10:27, pirms 15 gadiem
Bija interesanti lasīt. Paldies!

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.