Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai fināls Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās jauniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai fināls Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās jauniešiem
L.Petkevičs/P.Cepilova. Foto: WDSF.

Ļoti labi Krievijā notikušajā Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās jauniešiem (16-18 gadi) nostartējuši abi Latvijas deju pāri, Leonardam Petkevičam/Poļinai Cepilovai izcīnot 5.vietu, bet divus gadus jaunākajiem Ņikitam Tomam/Laurai Stūrainei 50 pāru konkurencē ieņemot 14.vietu.

Uz Eiropas čempionātu Sočos bija devušies Latvijas čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji – Leonards Petkevičs/Poļina Cepilova (SDK “Dzintars”) un Ņikita Toms/Laura Stūraine (DS “ORO”), kuriem konkurenci sastādīja vēl 48 pāri no 25 valstīm. Lielākas cerības saistījās ar Petkeviču un Cepilovu, kuriem šī ir noslēdzošā trešā sezona jauniešu grupā. Ja pagājušajā gadā viņu dejošana finālā bija patīkams pārsteigums, tad šogad no šī pāra tika gaidīta iekļūšana labāko sešiniekā. Trešajā kārtā ceturtdaļfinālā Leonards ar Poļinu uzrādīja pat ceturto rezultātu, bet pusfinālā apsteidza konkurentus no Itālijas un kā noslēdzošie sestie iekļuva finālā. Izšķirošajā kārtā viņiem izdevās aiz sevis atstāt Francijas pāri un iegūt piekto vietu, kas ir par vienu pozīciju augstāk nekā 2017.gadā.

Tikmēr savā pirmajā sezonā jauniešu grupā pasaules čempionāta pusfinālisti Junioriem II (14-15 g.) Ņikita ar Lauru uz tik augstiem rezultātiem nepretendēja, un iekļūšana starp labākajiem divdesmit četriem pāriem būtu labs panākums. Ceturtdaļfinālu viņi arī pārliecinoši sasniedza, blīvajos rezultātos tobrīd esot vienpadsmitajiem un piesakot arī pretenzijas uz pusfinālu. Beigās viņiem nedaudz pietrūka līdz pusfinālam un viņi ieņēma 14.vietu, kas priekš debijas gada jauniešos ir ļoti labs rezultāts.

Visās kārtās savu pārākumu nodemonstrēja un uzvaru svinēja Jegors Kuļikovs un Marija Goroško no Krievijas, kuri pirms trim gadiem Rīgā kļuva par pasaules čempioniem Junioriem II. Līdzīgajā cīņā par otro vietu Moldovas dejotāji Vladislavs Untu/Poļina Barišņikova apsteidza krievus Daņilu Mazuru/Anastasiju Poļanskaju.

Jaunieši labākos pasaules čempionātā LA dejās noskaidros šā gada decembra vidū Rīgā Starptautiskā sporta deju festivāla “Baltic Grand Prix” ietvaros.