Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Ķīnai var atņemt Sidnejas olimpiādes medaļu vingrošanā

Ķīnai var atņemt Sidnejas olimpiādes medaļu vingrošanā
Janga Juna un Donga Fanksjao
Foto: AP/Scanpix

Ķīnai iespējams būs jāšķiras no 2000. gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnītās bronzas medaļas vingrošanas komandu sacensībās, jo viena no sportistēm Donga Fanksjao olimpiādes laikā bijusi jaunāka nekā to pieļauj noteikumi, piektdien paziņoja Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG).

Fanksjao Sidnejas olimpiādes laikā bija tikai 14 gadus veca, lai gan noteikumi paredz, ka sportistam olimpisko spēļu gadā jābūt vismaz 16 gadus vecam, lai varētu piedalīties sacensībās. Fanksjao dzimšanas dati falsificēti – uzrādīts, ka viņa dzimusi 1983. gada 20. janvārī, tātad Sidnejā viņa it kā bijusi 17 gadus veca.

2008. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm Fanksjao tika akreditēta kā vingrošanas tiesnese. Kā savu dzimšanas datumu viņa bija norādījusi 1986. gada 23. janvāri, kas nozīmēja, ka Sidnejā viņa bijusi tikai 14 gadus veca. FIG uzsāka uzmeklēšanu, kā rezultātā apstiprinājās dzimšanas datuma falsificēšanas fakts. Anulēti visi Fanksjao 1999. un 2000. gadā sasniegtie rezultāti.

Vēl viena Ķīnas vingrotāja Janga Juna arī tika turēta aizdomās par to, ka Sidnejā startējusi pārāk jauna, taču pierādījumu trūkuma dēļ viņa attaisnota un sportistei izteikts brīdinājums.

FIG rekomendējusi Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) atņemt Ķīnai komandu sacensībās izcīnīto bronzas medaļu. Parasti SOK ir astoņu gadu termiņš no pārkāpuma izdarīšanas brīža, pēc kura nekādi lēmumi netiek pieņemti (jo iestājies noilgums), taču šajā gadījumā varētu būt savādāk.

Izmantotie resursi:
AP


, 2010-02-27 14:05, pirms 14 gadiem
nu varbūt tā kārtīgāk papētīsim Maskavas olimpisko spēļu dalībniekus, kam atņemt kam nē!
, 2010-02-27 14:17, pirms 14 gadiem
FIG izsāka uzsāka uzmeklēšanu

kas i Pārum, pohas?
, 2010-02-27 14:32, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: FIG izsāka uzsāka uzmeklēšanu

kas i Pārum, pohas?
(FIG) Federation International Gymnastic - kautkas tamlidzigs...
Bet nu jā, nedomāju, ka Ķīna īpaši pārdzīvotu... Drīzāk, ja Latvijai būtu kautkas līdzīgs ar Vihrova medaļu Sidnejā, tad gan tā pirmā reakcija būtu savādāka!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-27 14:52, pirms 14 gadiem
DŽeki pamodās..
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.