Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētājas Bole un Svirska kvalificējas pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam

Ints Megnis
Ints Megnis

Airētājas Bole un Svirska kvalificējas pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam
Evita Bole un Olga Svirska pasaules čempionātā. Foto: row2k.com

Latvijas akadēmiskās airēšanas sportistes Evita Bole un Olga Svirska pirmdien sasniedza ceturtdaļfinālu Austrijā notiekošajā pasaules čempionātā.

Meistarsacīkstes sākās svētdien, kad sieviešu vieglsvaru pārairu divnieks Bole un Svirska savā braucienā bija pēdējā, piektajā, vietā ar rezultātu 7:42,46. Ceturtdaļfinālā automātiski iekļuva četras labākās laivas, Latvijas sportistēm no šādas iespējas atpaliekot par vairāk nekā 12 sekundēm. Pirmdien notika gandarījuma brauciens, kurā Latvijas sportistes savu laiku uzlaboja līdz 7:33,51 un ļoti pārliecinoši iekļuva starp divām ātrākajām laivām, kas arī pievienojās ceturtdaļfināla dalībniekiem.

Tāpat svētdien startus sāka arī Jeļizaveta Simačeva dāmu vieninieku sacensībās, kura priekšsacīkšu kārtā ar rezultātu 8:10.51 guva priekšpēdējo, ceturto, vietu. Ceturtdaļfinālu automātiski sasniedza pirmās divas sportistes, Simačevai no šādas iespējas atpaliekot par 17 sekundēm. Līdz ar to pirmdien Simačeva startēja gandarījuma braucienā, kuru veica par 18 sekundēm lēnāk nekā dienu iepriekš un finišēja ceturtā, apsteidzot vienīgi konkurenti no Singapūras. Viņa desmit sekundes atpalika no otrās pozīcijas un vietas ceturtdaļfinālā, bet tagad vajadzēs cīnīties pusfinālā par vietu E/F/G finālos.

Šogad startam pasaules čempionātā pieteikušies gandrīz 1200 sportisti no 80 dažādām pasaules valstīm. Latviju pārstāvēs arī Ludmila Ivanova un Tatjana Grigorjeva neolimpiskajā sieviešu vieglsvara nepāra divnieka klasē, kā arī para vieninieku braucēja dāmām Žanna Cvečkovska.

Pasaules čempionāts ir arī vienas no kvalifikācijas sacensībām atlasei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm - šonedēļ tiks sadalīta lielākā daļa olimpisko ceļazīmju, bet pēc tam Eiropas sportistiem vēl būs divas iespējas izpildīt kvalifikāciju arī nākamgad. Startam šī gada čempionātā nekvalificējās iepriekšējo gadu Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe, kura atsākusi sportistes karjeru pēc dzemdībām.