Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jātnieki ar panākumiem startē Lietuvas atklātajā čempionātā konkūrā

Krišs Upenieks

Latvijas jātnieki ar panākumiem startē Lietuvas atklātajā čempionātā konkūrā
Ģirts Bricis
Foto: LJF

No 21.-24.jūnijam Lietuvā, zirgaudzētavā “Audruvis” norisinājās Lietuvas atvērtais čempionāts konkūrā, kurā startēja arī vairāk kā 30 Latvijas jātnieki dažādās vecuma grupās, latvieši guva godalgotas vietas visās sacensību dienās.

“Liels prieks, ka šoreiz startēja daudzi jātnieki, kurus ārpus Latvijas redzam reti, sevišķi prieks par lielo amatieru skaitu. Varbūt šoreiz sacensībās neguvām augstākos rezultātus, bet priecājamies par jauniešu un bērnu veiksmi savos maršrutos. “Audruvis” vienmēr prieks lekt, jo laukuma pamats ir ļoti labs, šoreiz ne jātniekus, ne organizātorus nelutināja laikapstākļi, bet tās ir lietas, ko mēs nevaram ietekmēt, tāpēc par tām lieki satraukties,” saka LJF Amatieru sekcijas vadītāja Ilze Krūmiņa, kura pati Lietuvas atklātajā čempionātā startēja ar diviem zirgiem.

Pirmajā dienā atvērtās klases augstākajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 110 cm Latvijai trīs godalgotas vietas - 1.vieta Laurai Luīzei Leinertei ar Passo no “Baltic Equestrian Team”, 2.vieta Annai Šellerei ar Aldari no JSK “Telfas”, bet 5.vieta Madarai Rūdelei ar Aronia no JSK “EquiLat”. Dienas piecgadīgo zirgu stila maršrutā uz atzīmi ar 110 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja sporta kluba “Top Sport” pārstāve Kristīne Egle ar Kendiju, bet sešgadīgo zirgu maršurutā Andis Vārna ar Chacco’s Girl Star PS ieguva 4.vietu. Atvērtās klases maršrutā ar šķēršļu augstumu 115 cm latviešiem trīs godalgotas vietas - 3.vietā Jaroslavs Trubanovs ar Elegance no “Drostalām”, 4.vietā ierindojās Anna Šellere ar Aldari, bet godalgoto piecinieku noslēdza Valters Celms ar Hamilton no JSS “Kleisti”. Dienas augstākajā maršrutā 130 cm 5.vietu ieguva Ģirts Bricis ar Hugo V.

Otrā sacensību diena veiksmīga bija poniju jātniecei Janai Zēbergai ar Stux Shakira, šis duets 80 cm augstajā maršrutā izcīnīja 2.vietu. Amatieru I grupā 5.vietu 85 cm augstājā maršrutā ieguva Ilona Juraša ar Ahā no Burtnieku zirgaudzētavas, atvērtās klases maršrutā ar šķēršļu augstumu 100 cm 3.vietu ieguva Jaroslavs Trubānovs no sporta kluba “Drostalas” ar zirgu Biryuzan 8, 4.vietu sporta kluba “Eminent Sport Club” pārstāve Anete Potošova ar Atticus, 115 cm atvērtajā maršrutā 3.vietā Sintija Grundštoka, bet 4.vietā Signe Melkina.

Trešajā sacensību dienā vislabākos rezultātus sasniedza bērni un juniori - 105 cm augstajā maršrutā bērniem uzvarēja Markuss Roberts Vasiļjevs ar Lango, junioru maršrutā ar šķēršļu augstumu 120 cm 1.vietu izcīnīja Magdalēna Pildere ar Kavallo, bet 5.vietu Madara Pētersone ar Libertu, abi maršruti tika vērtēti ar atzīmi. Poniju konkurencē 4.vieta Janai Zēbergai ar Strux Shakira, atvērtās klases zemākajā maršrutā 90 cm 4.vieta Agnesei Kroičai ar Luzi, 5.vieta Markusam Robertam Vasiļjevam ar Gilon, bet augstākajā atvērtajā maršrtutā 120 cm 2.vietā ierindojās Kristīne Egle ar Casquette, 4.vietā Jaroslavs Trubanovs ar Gusar 30.

Arī noslēdzošajā sacensību dienā vislabāk veicās jaunākajiem Latvijas jātniekiem, poniju maršrutā godalgoto vietu trešo dienu pēc kārtas ieguva Jana Zēberga ar Strux Shakira, šoreiz šis duets ieguva 2.vietu. Atvērtajā klasē ar šķēršļu augstumu 110 cm uzvarēja Laura Luīze Leinerte ar Passo, sešgadīgo zirgu konkurencē 3.vietu maršrutā ar pārlekšanu un 125 - 130 cm augstiem šķēršļiem ieguva Valters Celms ar Caransa no sporta centra “Kleisti”. Bērnu konkurencē arī noslēdzošajā dienā uzvarēja Markus Roberts Vasiļjevs ar Lango no JSK “Mustangs”, bet 5.vietu ieguva Madara Pētersone ar Lilioms. Junioru maršrutā ar pārlekšanu (125-130 cm) 1.vietu izcīnīja Madara Pētersone ar Libertu no JSK “Princis”.

Visi sacensību rezultāti: https://online.equipe.com/en/compet...

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone
LJF Preses dienests

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja