Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Rumba

Ķīnas olimpiskā izlase – 2008. gada labākā komanda

Ķīnas olimpiskā izlase – 2008. gada labākā komanda
Edvins Moses ar Ķīnas Olimpisko spēļu zelta medaļniekiem
Foto: AP

Ķīnas olimpiskā izlase kļuva par starptautiskās sporta akadēmijas ''Laureus World Sport Awards'' balvas laureātu, ziņo ''Reuters''. Akadēmijas prezidents Edvins Moses pasniedza goda balvu Ķīnas premjerministra vietniekam.

Šī balva tiek piešķirta par izciliem sasniegumiem sportā, sportiskā gara un godīgu sacensību principu ievērošanu, cilvēkiem, kuri kalpo par piemēru citiem un uzlabo savu sporta veida tēlu.

Nominācijā ''gada komanda'' austrumu valsts apsteidza futbola klubu Mančestras ''United'' (Čempionu līgas un Anglijas Premjerlīgas uzvarētājs, kā arī Anglijas kausa ieguvējs), Spānijas futbola izlasi (EURO 2008 uzvarētāja), Bostonas ''Celtics'' (NBA čempions), Jamaikas olimpisko vieglatlētikas komandu un Lielbritānijas izlases riteņbraucējus.

Tradicionālā svētku apbalvošanas ceremonija dažādajās nominācijās šogad tika atcelta globālās finanšu krīzes dēļ, tāpēc prēmijas katram laureātam tika izsniegtas individuāli.

Jāatgādina, ka Pekinas Olimpisko spēļu mājinieku komanda dažādās disciplīnās ieguva tieši 100 medaļas: 51 zelta, 21 sudraba un 28 bronzas. Tuvākie sekotāji ar 36 zelta medaļām bija ASV sportisti (kopējais medaļu skaits 110). Četrus gadus iepriekš, Atēnu Olimpiskajās spēlēs, Ķīnas komanda guva gandrīz divreiz mazāk medaļu – kopā 63 medaļas: 32 zelta, 17 sudraba un 14 bronzas.

Izmantotie resursi:
news.sport-express.ru


, 2009-06-26 14:04, pirms 15 gadiem
ja latvijā būtu miljards galvas,tad mēs būtu pirmie.
, 2009-06-26 14:17, pirms 15 gadiem
Tiesneši jau ar piepalīdzēja.
, 2009-06-26 14:36, pirms 15 gadiem
tiiimaks rakstīja: ja latvijā būtu miljards galvas,tad mēs būtu pirmie.
Indījā arī ir miljards, taču viņi ne tuvu nav sporta elites valstīm. Takā galvenais nav iedzīvotāju skaits.
, 2009-06-26 14:48, pirms 15 gadiem
Galvenais ir centība un ķīniešiem tās netrūkst

Viņi cenšas no visas sirds, un visur pieliek 150% atdevi
, 2009-06-26 14:52, pirms 15 gadiem
FelQ rakstīja: Indījā arī ir miljards, taču viņi ne tuvu nav sporta elites valstīm. Takā galvenais nav iedzīvotāju skaits.
indija ir indija,latvija ir latvija.
, 2009-06-26 15:23, pirms 15 gadiem
tiiimaks rakstīja: indija ir indija,latvija ir latvija.
Kongo ir Kongo, Kanāda ir Kanāda un Maroka ir Maroka.
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.