Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rumjancevs sasniedz ātrāko rezultātu PK posma priekšsacīkstēs

Ints Megnis
Ints Megnis

Rumjancevs sasniedz ātrāko rezultātu PK posma priekšsacīkstēs
Aleksejs Rumjancevs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas smaiļotāji Aleksejs Rumjancevs un Kaspars Tīklenieks sestdien Vācijā bez pārsteigumiem sasniedza Pasaules kausa posma pusfinālu 200 metru distancē, kurā gan iekļuva gandrīz visi sportisti.

Nedaudz jāpiepūlās bija vienīgi Rumjancevam, kura priekšsacīkšu braucienā piedalījās astoņi sportisti, pusfinālu sasniedzot septiņiem no viņiem. Titulētais Latvijas sportists bez pārsteigumiem uzvarēja savā braucienā un svētdien cīnīsies izšķirošajās kārtās.

Savukārt Tīklenieka priekšsacīkšu braucienā bija vien septiņi sportisti, latvietim finišējot piektajam.

Tieši Rumjancevs ar rezultātu 34,642 sekundes bija ātrākais priekšsacīkstēs.

2008. un 2016.gadā Rumjancevs guva trešās vietas Eiropas čempionāta 200 metru distancē, bet pasaules meistarsacīkstēs viņš pirmoreiz pie godalgas tika pērn, kad sākotnēji bija trešais, bet pagājušajā mēnesī, pateicoties konkurenta diskvalifikācijai, tika paaugstināts uz otro pozīciju. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sportists izcīnīja piekto vietu, bet pēc šīm sacensībām viņam tika veikta pleca operācija.

Vēl šī Pasaules kausa posma ietvaros piektdien desmito vietu izcīnīja Latvijas kanoe airētāju divnieks Aivis Tints un Gatis Pranks, bet svētdien Tints izies uz starta 5000 metru distancē kanoe airēšanā.

Šis ir šīs sezonas otrais Pasaules kausa etaps. Pirmajā Latvija nebija pārstāvēta.