Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nakoņečnijs iekļūst pasaules čempionāta finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nakoņečnijs iekļūst pasaules čempionāta finālā
Ruslans Nakoņečnijs
Foto: Andrey Tropin / WCF Men Final

Krievijas galvaspilsētā Maskavā turpinās pasaules čempionāts modernajā pieccīņā. Vīriešu kvalifikācijā mūsu Ruslans Nakoņečnijs šodien startēja sekmīgi un tika starp 36 sportistiem, kuri cīnīsies 28. maija finālā.

Vīriešu kvalifikācijā startēja 96 sportisti. A kvalifikācijas grupā Ruslans Nakoņečnijs bija astotais labākais paukošanā, ieņēma 20. vietu peldēšanā, bet kombinētajā disciplīnā (šaušana + skriešana) mūsu sportists uzrādīja 14. labāko rezultātu. A grupas sacensību noslēgumā Ruslans Nakoņečnijs ar 1173 punktiem finišēja 8. vietā un kvalificējās finālam. Šajā kvalifikācijas grupā startēja arī mūsu Pāvels Švecovs, kurš ar 1072 punktiem palika 27. vietā un netika tālāk.

B kvalifikācijas grupā Latvijas pieccīņnieks Deniss Čerkovskis bija devītais labākais paukošanā, ieņēma 30. vietu peldēšanā un grupas kopvērtējumā tobrīd ierindojās 19. pozīcijā. Kombinētajā disciplīnā (šaušana + skriešana) mūsu sportists nostartēja neveiksmīgi. Kvalifikācijas noslēgumā Deniss Čerkovskis ar 1053 punktiem savā grupā ieguva 28. vietu un nekvalificējās finālam.

Kā jau ziņots, vīriešu stafetē (neolimpiskā disciplīna) mūsu duets Ruslans Nakonečnijs un Pāvels Švecovs aizvakar izcīnīja 4. vietu. Latvijas vienīgā dāma Jeļena Rubļevska vakar kvalificējās individuālo sacensību finālam, kas viņai būs ļoti svarīgs, domājot par kvalificēšanos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Riodežaneiro olimpisko spēļu modernajā pieccīņā piedalīsies 36 sievietes un 36 vīrieši. Vairākas ceļazīmes vēl nav sadalītas. Pasaules čempionātā tiks izspēlētas trīs sieviešu ceļazīmes un trīs vīriešu ceļazīmes. Pēc tam no pasaules ranga kvalificēsies vēl sešas sievietes un seši vīrieši. Ja olimpiskā kvalifikācija beigtos šobrīd, tad no Latvijas uz Rio olimpiskajām spēlēm tiktu vienīgi Ruslans Nakoņečnijs, kurš pasaules rangā patlaban atrodas 39. pozīcijā. Šajā rangā mūsu Jeļena Rubļevska, Pāvels Švecovs un Deniss Čerkovskis ieņem attiecīgi 57., 69. un 84. vietu.

Izmantotie resursi:
pentathlon.org

  +1 [+] [-]

, 2016-05-26 20:15, pirms 8 gadiem
Cik tad var, neviens nespēj bezgalīgi!

     [+] [-]

, 2016-05-26 22:21, pirms 8 gadiem
nakoņečnijs - kipa mūsējais bet ne mūsējais...

  +2 [+] [-]

, 2016-05-27 00:07, pirms 8 gadiem
markkomartins rakstīja: nakoņečnijs - kipa mūsējais bet ne mūsējais...
Lielāks mūsējais kā hokeja izlase pirms 15 gadiem ar Semjonovu, Tambijevu, Ņiživiju, Panteļejevu un citiem pipariem, kas kopā latviski zināja tik cik Ruslans šī gada laikā iemācījies.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-27 11:19, pirms 8 gadiem
skaidrs, ka mūsējais! lai veicas un pārējiem arī!