Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ventspilī atklāts Baltijā modernākais ielu vingrošanas stadions

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ventspilī atklāts Baltijā modernākais ielu vingrošanas stadions
Ielu vingrošanas stadiona atklāšanas šovs
Foto: Juris Presņikovs, ventspils.lv

Ventspilī pie Olimpiskā centra ieejas aizvadītajā nedēļas nogalē tika atklāts moderns ielu vingrošanas stadions. Svinīgajā pasākumā piedalījās arī pilsētas mērs, Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs un Latvijas ielu vingrotāju biedrības prezidents.

Vingrošanas stadiona platība ir 295 m2, tajā izvietotas 11 vingrošanas iekārtas, kuru izvietojumu un savstarpējo novietojumu, kā arī pašas iekārtas ir projektējusi Ielu vingrošanas biedrība, bet lai mazinātu traumatismu ir izveidots gumijotais segums ir 80mm biezumā. Ielu vingrošanas stadionā izbūvēts bruģēts laukums, skatītāju tribīnes ar 150 skatītāju vietām, izvietoti velo turētāji, informācijas stends un lai tiktu nodrošināta iespēja nodarboties ar sportu diennakts tumšajā laikā tas ir izgaismots, kā arī ir domāts par atbilstošas noskaņas radīšanu un tādēļ ierīkota apskaņošanas sistēma. Kopējās stadiona izbūves izmaksas bija 116 000 eiro.

Latvijas ielu vingrotāju biedrības prezidents Māris Šlēziņš savā uzrunā atzīmēja, ka Ventspils ielu vingrošanas stadions ir modernākais visā Baltijā.

Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs izteica cerību, ka jaunais ielu vingrošanas laukums būtu piepildīts ar vingrotājiem no rīta līdz vakaram.

Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers pauda gandarījumu, ka Ventspils pilsētas sporta infrastruktūra ir papildināta ar modernu ielu vingrošanas stadionu.

Ventspils Augstskolas ielu vingrotāju organizētājs Krišjānis Polāns: "Te ir iespaidīga dažādība, jo netrūkst nekā! Arī segums ir lielisks, kas palīdz dažādu triku izveidei. Atrašanās vieta arī ir laba, jo tas faktiski ir centrs. Protams, pavasarī vēl mēdz traucēt asais vējš, bet arī saulīte jau silda."

Atklāšanas pasākumā ar paraugdemonstrējumiem priecēja 2015. gada Lietuvas talantu šova uzvarētāji, un viņu vidū bija arī 2013. gada pasaules čempions ielu vingrošanā Andžejus Žilo, 2014. gada pasaules čempionāta 3. vietas ieguvējs Roberts Polonskis, 2014. gada Baltijas čempions ielu vingrošanā Mindaugs Šilurkus. Savukārt mūsu valsti pārstāvēja 2013. gada čempions Aleksandrs Ivaško un 2014. gada Latvijas čempions Daniels Laizāns.

Izmantotie resursi:
www.ventspils.lv