Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rubļevskai un Čerkovskim piecpadsmitās vietas Kremļa kausā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rubļevskai un Čerkovskim piecpadsmitās vietas Kremļa kausā
Deniss Čerkovskis un Jeļena Rubļevska
Foto: pentathlon.org

Aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās Kremļa kausa izcīņa, kur tiek aicināti planētas labākie sportisti. Ukraina gan atteicās piedalīties, nestartēja arī Latviju pārstāvošais ukrainis Ruslans Nakoņečnijs. Pieccīņniekiem tās ir komerciāli ienesīgākās sacensības šī sporta veida vēsturē.

Starp 36 sportistēm Jeļena Rubļevska (39) paukošanā sasniedza otro labāko rezultātu, peldēšanā ierindojās 22. pozīcijā, jāšanā ieguva 17. vietu, bet kombinētajā disciplīnā (šaušana + skriešana) bija astoņpadsmitā. Kopsummā ar 1217 punktiem mūsu sportiste izcīnīja 15. vietu. Uzvaru izcīnīja vāciete Lēna Šēneborna, otro vietu ieguva ungāriete Sarolta Kovāča, bet trešā bija Krievijas pārstāve Donata Rimšaite.

36 dalībnieku konkurencē Deniss Čerkovskis (36) paukošanā sasniedza sešpadsmito rezultātu, peldēšanā ierindojās 21. pozīcijā, jāšanā ieguva 6. vietu, bet kombinētajā disciplīnā (šaušana + skriešana) bija piecpadsmitais. Kopsummā ar 1360 punktiem mūsu sportists izcīnīja 15. vietu. Uzvaru izcīnīja ungārs Adams Maroši, otro vietu ieguva krievs Maksims Kustovs, bet trešais bija francūzis Valentēns Pradess.

Kā zināms, 2014. gada Kremļa kausa izcīņā mūsu Deniss Čerkovskis izcīnīja 9. vietu, 2013. gadā viņš tur bija piecpadsmitais, bet Jeļena Rubļevska ieguva 11. vietu.

2015. gada turnīram pieteicās rekordliels skaits valstu (22) no pieciem kontinentiem. Piedalījās arī 2012. gada olimpiskā čempione Laura Asadauskaite (Lietuva) un 2008. gada olimpiskā čempione Lēna Šēneborna (Vācija), kā arī citi slaveni sportisti. Ģeopolitiskās situācijas dēļ Ukraina šogad gan oficiāli atteicās piedalīties.

Kā jau ziņots, 2014. gada otrajā pusē Ukrainas modernais pieccīņnieks Ruslans Nakoņečnijs pameta militārā konflikta plosīto Doņecku un pārcēlās uz dzīvi Jūrmalā. 2015. gadā šis ukrainis viņš kļuva par Latvijas sportistu un Pasaules kausa posmā Kairā negaidīti izcīnīja 1. vietu, dodot pamatu runām par viņa iespējamo dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs zem Latvijas karoga.

Kremļa kausa izcīņas balvu fons ir 100 000 ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
www.pentathlon.org
www.rsport.ru