Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Saeima par īpašiem nopelniem piešķir pilsonību mākslas vingrotājai

Saeima par īpašiem nopelniem piešķir pilsonību mākslas vingrotājai
Jeļizaveta Polstjanaja ar ziediem
Foto: Ernests Dinka, Saeima

Latvijas Republikas Saeima ceturtdien par īpašiem nopelniem piešķīra pilsonību mākslas vingrotājai Jeļizavetai Polstjanajai.

Par 14 gadus vecās sportistes uzņemšanu pilsonībā nobalsoja 70 deputāti, atturējās septiņi, bet pret bija Nacionālās apvienības pārstāvji Rihards Kols un Edvīns Šnore.

Kā savā iesniegumā norādījusi Polstjanaja, viņa ir dzimusi Jūrmalā un kopš dzimšanas katru vasaru pavadījusi Jūrmalā, bet no 2016. gada pārstāv Latvijas klubu "Vingro visi". Viņa uzvarējusi 2016. un 2017. gada Rīgas čempionātā, bet pērn, startējot ārpus konkurences, triumfējusi arī Latvijas čempionātā.

"Savu turpmāko dzīvi vēlos saistīt ar Latviju un pārstāvēt Latviju starptautiskās sacensībās," paudusi 2003. gadā dzimusī Polstjanaja, kura cer šogad piedalīties Jaunatnes Olimpiādē Buenosairesā un 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs. Valsts valodas prasmes pārbaudē viņa ieguvusi 91,5% punktu, klausīšanās un lasītprasmē saņemot augstāko iespējamo novērtējumu.

Krievijā Polstjanaja trenējusies pie Natālijas Orlovas, kuras audzēknes ir arī Krievijas izlasē.

Izmantotie resursi:
saeima.lv


, 2018-04-26 09:50, pirms 6 gadiem
par īpaši iespējamajiem nopelniem
, 2018-04-26 10:13, pirms 6 gadiem
Viss ir skaisti, jauns cilvēks papildina mūsu valsts pilsoņu rindas. Valodas prasme ir, tagad tikai uz priekšu! Skaidrs, ka daudziem pretestību rada tas "par īpašiem nopelniem", jo laikam savādāk nepilngadīgais nevarēja iegūt pilsonību, parastajā kārtībā, uzrakstot pieteikumu?
Slēpts komentārs: Swordsman
, 2018-04-26 12:01, pirms 6 gadiem
Man nekas nav pret ka piešķir pulsonibu sportistiem un ne tikai ja viņi visu tur izpuldijuši un ta joprojam bla bla bla , bet tas par īpašiem nopelniem tas vardu salikums nu es nezinu vai uz to attiecas to vajadzetu savadāk definēt.
Slēpts komentārs: Zoom Mode
, 2018-04-26 12:50, pirms 6 gadiem
Kāpēc nevarēja parastā kārtībā???
, 2018-04-26 12:53, pirms 6 gadiem
Jauna meitene. Cerams, ka latvieshu beernus dzemdees nevis kaa tagadeejaa jaunatne. Zaaliiti uzpiipot un ripaa noriit
, 2018-04-26 12:54, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Kāpēc nevarēja parastā kārtībā???
Tapeec, ka aatri vajag
, 2018-04-26 13:29, pirms 6 gadiem
"Par 14 gadus vecās sportistes uzņemšanu pilsonībā nobalsoja 70 deputāti, atturējās septiņi, bet pret bija Nacionālās apvienības pārstāvji Rihards Kols un Edvīns Šnore."? Man kaut kā nesaiet matemātika Saeimā tā kā jābūt 100 deputātiem, ja vēl kāds balsoja pret tad nav korekti minēt šo 2 deputātu vārdus (vispār nav korekti nosaukt konkrētus vārdus). Bet ja tāds tiešām balsojuma laikā Saeimā bija tika 79 deputāti, tad par ko tiem 21 deputātiem maksā ( kur viņi atradās?)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-26 13:45, pirms 6 gadiem
Vai tad Latvijā dzimušajiem pases nedala tāpat vien, ka vēl Saeimai par to jālemj?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-26 15:02, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Viss ir skaisti, jauns cilvēks papildina mūsu valsts pilsoņu rindas. Valodas prasme ir, tagad tikai uz priekšu! Skaidrs, ka daudziem pretestību rada tas "par īpašiem nopelniem", jo laikam savādāk nepilngadīgais nevarēja iegūt pilsonību, parastajā kārtībā, uzrakstot pieteikumu?
Interesanti tās valodas prasmes redzēt. Esmu redzējis savā mūžā ne mazums cilvēku, kuri saņēma apliecību par valsts valodas zināšanām, bet pēc būtības latviski nemāk pat teikumu salikt normāli. Uzskatu, ka jāpārstāj krieviem dot pilsonība: viņi nepievienosies latviski runājošai pisloņu daļai, bet gan tiem neapmierinātajiem un par cilvēktiesībām cīnošajiem cilvēkiem, kam viss Latvijā ir slikti un kāpēc te nav Krievijas. Var būt šis ir izņēmums, kaut gan, ja tā būtu, cilvēks vismaz brīvi pārvaldītu latviešu valodu.
, 2018-04-26 23:03, pirms 6 gadiem
Deputātiem gan labi, uz Saeimu nāk kad var, balso kad grib, bet algu un nenormāli milzīgas kompensācijas par neiedomājamām lietām gan saņem regulāri.Nu kā tad lai nepaņirgājas par vēlētājiem, viņi tak muļķīši ievēlēs atkal. Bet tā jaunkundze vienkārši netiek Krievijas izlasē konkurences dēļ, citādi Latvijas pilsonība viņai 100 gadu nav vajadzīga, nu vismaz 14 noteikti.
, 2018-04-26 23:07, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Vai tad Latvijā dzimušajiem pases nedala tāpat vien, ka vēl Saeimai par to jālemj?
Ir tiesības atteikties, ko viņas vecāki ar iesniegumu arī apstiprinājuši.Nu kad radās vajadzība, sāka mīlēt Latviju, tikko kā nevajadzēs atkal rakstīs iesniegumu un pāries uz Krievijas pilsoņiem.Bet mūsu mīkstie deputāteļi sitot plaukstiņas iedod par īpašiem nopelniem.Paņirgājās par Latvijas pilsonību.
Foto: Aerodium

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.
Godalgoto trijnieks tranšejas stendā. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas kausa stenda šaušanā 1. posmā uzvar olimpietis Upelnieks un Jurgenovskis vecākais

Pirms dažām dienām Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 1. posms, dalībniekiem sacenšoties gan apaļajā, gan tranšejas stendā. Par uzvarētājiem kļuva olimpietis Dainis Upelnieks un Tālis Jurgenovskis, kurš finālā pārspēja savu dēlu Kārli.
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: BJC "Laimīte".
1

Latvijai zelts un sudrabs pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā

Pagajušajā nedēļas nogale Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā finālā tikās abas Latvijas komandas, Inčukalna galda hokeja klubam pārspējot Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komandu. Tādējādi Latvijas komandas izcīnīja zeltu un sudrabu.