Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Eiropas čempionātā badmintonā no Latvijas trīs spēlētāji četrās kategorijās

Eiropas čempionātā badmintonā no Latvijas trīs spēlētāji četrās kategorijās
Kristīne Šefere un Ieva Pope
Foto: zimbio.com

Šodien Latvijas badmintona spēlētāji uzsāk savas cīņas Eiropas čempionātā badmintonā, kas norisināsies Francijā no 26.aprīļa līdz 1.maijam. Latvija būs pārstāvēta četrās no piecām badmintona disciplīnām, izņemot vīriešu dubultspēles.

No Latvijas badmintona spēlētājiem pirmais dalību Eiropas čempionātā uzsāks Niks Podosinoviks, kurš 26.aprīlī 12:00 (pēc Latvijas laika) vīriešu vienspēļu turnīra 1/32 finālā tiksies ar Blagovestu Kisjovu no Bulgārijas, un uzvaras gadījumā jau nākamā spēlē tiksies ar Eiropas spēcīgāko badmintona spēlētāju Janu Jorgensenu no Dānijas.

26.aprīlī 13:00 (pēc Latvijas laika) Kristīne Šefere sieviešu vienspēlēs tiksies ar Lilitu Poghosjanu no Armēnijas. Šī spēle ir ieplānota uz galvenā laukuma, tāpēc to, iespējams, varēs vērot tiešraidē internetā.

26.aprīlī 19:50 (pēc Latvijas laika) ieplānots jaukto dubultspēļu pāra Niks Podosinoviks un Kristīne Šefere 1/16 fināls pret Maiklu Fuksu un Birgitu Maiklsu, Vācijas pāri, kas turnīrā ir izsēts ar piekto numuru.

27.aprīlī 18:00 (pēc Latvijas laika) sieviešu dubultspēļu pāris Kristīne Šefere un Ieva Pope 1/16 finālā tiksies ar Krievijas pāri Jekaterinu Bolotovu un Jevgēņiju Kosetskaju.

Ja badmintona spēlētāji zaudē spēli, tad turnīrs viņiem līdz ar to ir beidzies. Noteikumi Eiropas badmintona čempionātā, tāpat kā citos lielajos badmintona turnīros, ir skarbi - netiek izspēlētas visas vietas, pat nenotiek spēle par 3.vietu, tāpēc bronzas medaļas saņem abi pusfinālu zaudētāji.

“Jau dalība Eiropas čempionātā ir uzskatāma par panākumu, turklāt šogad Latvija būs pārstāvēta jau četrās kategorijās. Ja citkārt līdzjutēji prasa, lai būtu vismaz medaļas, tad Eiropas čempionātā mums būs jābūt lepniem par katru uzvaru. Badmintons ir sporta veids, kuru Eiropā un Pasaulē spēlē miljoniem cilvēku, tā ir milzīga konkurence, gluži tāpat kā tenisā, kad iekļūšana pirmajā simtniekā ir ievērojams sasniegums,” stāsta Latvijas izlases treneris Arnis Šefers.

Eiropas čempionātā ir iespēja piedalīties tikai 48 badmintonistiem vienspēļu turnīros, un 32 pāriem dubultspēļu turnīros. Lai kvalificētos uz Eiropas čempionātu badmintonā, Latvijas badmintonistiem, piedaloties turnīros tuvās un tālās valstīs, bija jāizcīna pēc iespējas augstāka vieta Pasaules badmintona federācijas reitingā.

2015.gada janvārī Eiropas Badmintona konfederācija nolēma, ka sākot ar 2017.gadu Eiropas čempionāti tiks rīkoti reizi gadā, nevis reizi divos gados kā tas ir bijis līdz šim. Tāpat pieņemts lēmums, ka Eiropas čempionāts notiks par vienu dienu ilgāk, tādējādi nodrošinot iespēju izspēlēt vēl vairāk spēles.

"Mums šīs pārmaiņas ir jo īpaši izdevīgas, jo Latvijas badmintonisti bieži ir bijuši ļoti tuvu kvalifikācijas robežai, un līdz ar Eiropas čempionātu biežumu reizi gadā un arī, iespējams, papildus spēlētāju vietām, mums būs vēl lielākas iespējas kvalificēties Eiropas čempionātam," uzskata Mareks Gruškevics.

"Iekļūstot Eiropas čempionātā, mūsu sportistiem būtu arī lielākas iespējas "aizķerties" badmintona elitē, lai vēlāk kvalificētos arī uz Olimpiskajām spēlēm, kas līdz šim Latvijas badmintonistiem vēl ne reizi nav izdevies," stāsta Mareks Gruškevics.

"Lietuvā un Igaunijā badmintons ir ļoti populārs, un ļoti lielu lomu šī sporta veida popularizēšanā veic arī Lietuvas un Igaunijas badmintonisti, kas iekļuvuši pasaules elitē un kvalificējušies Pasaules un Eiropas čempionātiem, arī Olimpiskajām spēlēm. Tāpēc mēs ļoti ceram arī uz Latvijas sportistu panākumiem, lai viņi ar savu piemēru aizrautu arī bērnus un jauniešus," mudina Mareks Gruškevics.

Latvijas spēlētāju spēļu grafiks un rezultāti ŠEIT

Spēļu tiešraides Laola1.TV.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.