Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Svētdien valsts galvaspilsētā notiks vienojošie sporta svētki

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Svētdien valsts galvaspilsētā notiks vienojošie sporta svētki
Olimpiskais sporta centrs
Foto: ocriga.lv

27.aprīlī plkst. 12.00 Olimpiskajā sporta centrā (Grostonas ielā 6b, Rīga) notiks Sporta svētki "Vienoti Latvijā". Mērķis - vienot dažādu tautību bērnus un jauniešu. Programmā gan individuālās, gan komandu aktivitātes. Var pieteikties bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 14 gadiem, aicina pasākuma organizatori.

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienu, tiek organizēti Sporta svētki "Vienoti Latvijā", kuru mērķis ar kultūras un sporta aktivitāšu palīdzību veicināt dažādu tautību bērnu un jauniešu etnisko integrāciju Latvijas pilsoniskajā sabiedrībā un sekmēt dažādu kultūru pārstāvju dialogu, vienlaicīgi parādot savas tautības savdabību.

Sporta svētku dalībnieki ir bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 14 gadiem. Princips - galvenais nav uzvarēt, bet godīgi cīnīties par uzvaru. Dalībnieku reģistrācija sacensību vietā no plkst. 11.00 līdz 11.45.

Svētkus organizē un vada komiteja, kuras sastāvā ir sastāvā ir sekojošu organizāciju pārstāvji: Latvijas Olimpiskās akadēmija, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija. Sadarbības partneri – Itas Kozakēvičas Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācija un Latvijas Sporta muzejs.

Individuālās aktivitātes:
- basketbola soda metieni,
- šautriņu mešana,
- šaušana,
- spēka vingrinājumi,
- lekšana, mešana, skriešana un citas aktivitātes,
- zīmēšana, viktorīnas.

Komandu sporta veidi:
- strītbols (komandā 3 dalībnieki, gadu summa nepārsniedz 40),
- tautas bumba (komandā 6 dalībnieki, gadu summa nepārsniedz 70),
- virves vilkšana (komandā 6 dalībnieki,gadu summa nepārsniedz 80),
- stafete (komandā 4 dalībnieki, komandas dalībnieku gadu summa 30, 35, 45, 55).

Izmantotie resursi:
www.loa.lv