Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sestdien Carnikavā sāksies taku skriešanas seriāla "Stirnu buks" sestā sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šo sestdien, 30.martā, Carnikavas parkā tiks dots starts nu jau sestajai populārākā taku skrējiena seriāla “Stirnu buks” sezonai. Seriāla “Stirnu buks” pirmsākumi meklējami 2014.gadā Šlokenbekas muižas pievārtē, Engures novadā, piecu iepriekšējo sezonu laikā stirnu bukiem izskrienot 27 taku skrējienus izcili ainaviskās Latvijas vietās un apvidos. Pērn taku skrējienos “Stirnu buks” piedalījās 24 828 dalībnieku jeb vidēji 3547 ik posmā. Arī šogad stirnu buki turpinās apceļot Latviju un izbaudīt taku skrējējiem vēl iepriekš neatklātas vietas! 6 no 7 posmiem plānoti apvidos, kur “Stirnu buks” līdz šim vēl nav lēcis!

Sacensību pirmais posms notiks īpaši aizsargājamā dabas parka teritorijā – “Piejūra”, Carnikavas apkaimē. “Dabas parks “Piejūra” nav tikai baltas smilšu pludmales un priežu meži, šī ir ārkārtīgi daudzveidīga un neparasta aizsargājamā teritorija. Pludmales mijas ar baltajām un pelēkajām kāpām, piejūras pļavām un dzidriem ezeriem. Šī ir nozīmīga vieta putnu migrācijā gan pavasarī gan rudenī, turklāt dabas parkā “Piejūra” sastopamas daudzas aizsargājamo augu sugas. Lai gan Stirnu buka norises laikā daba vēl tikai mostas, aicinām ikvienu dalībnieku apzināties, ka atrodaties aizsargājamā dabas teritorijā un doties dabā ar cieņu un izpratni. Novērtēsim iespēju sportot un aktīvi atpūsties dabas parkā, saudzēsim mūsu dabas bagātības, novērtēsim tās un palīdzēsim saglabāt!”, uzsver Juris Jātnieks, Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors.

Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einārs Fogelis komentē: “Stirnu buks, audzējot muskuļus, ir pratis piesaistīt plašus iedzīvotāju slāņus visdaudzpusīgākajā vecuma spektrā. Vissimpātiskākais šajā stāstā ir iespēja ģimenēm būt kopā un sportot kopā brīvā dabā un veselīgā atmosfērā”. LSFP prezidents pauž atzinību, ka ainaviskajā taku skriešanas seriālā katru gadu dalībnieku skaits aug, tiek izstrādātas jaunas sacensību programmas un piesaistīti jaunieši, kas LSFP pārliecina jau trešo sezonu atbalstīt Stirnu buku. Nu, ko aizraujošais ceļojums Latvijas dabā teju, teju sāksies!

Taku skrējienu seriāla “Stirnu buks 2019” sacensības notiks::

30.martā, “Piekrastes Stirnu buks”, starts un finišs – Carnikavas parks, Carnikava;
27.aprīlī, “Tērvetes meža Stirnu buks”, starts un finišs – LVM dabas parks Tērvetē, Tērvete;
8.jūnijā “Kalnsētu Stirnu buks”, starts un finišs – Kalnsētas parka estrāde, Saldus;
6.jūlijā, “Pilssalas Stirnu buks”, starts un finišs – Pilssalas estrāde, Alūksne;
17.augustā, “Piejūras Stirnu buks”, starts un finišs – Piejūras akvaparks, Ventspils;
9.septembrī, “Krimuldas Stirnu buks”, starts un finišs – Krimuldas muiža, Krimuldas novads;
5.oktobrī, “Vendenes Stirnu buks”, starts un finišs – tiks precizēts, Cēsis.

Nu jau ierasti dalībniekiem tiks piedāvātas 5 dažādas distances:

“Gardu muti Susurs”, 1km – bērniem līdz 10 gadu vecumam,
“EJ! Vāvere”, 4-6km – iesācējiem un LVM Skolu čempionāta taku skrējienos dalībniekiem,
“Viršu Zaķis”, 10-13km – ātrajiem,
“VENDEN Stirnu buks”, 18-23km – pieredzējušajiem,
“Lūsis”, 27–35km – spēcīgākajiem.

Jāatzīmē, kā 3 garāko distanču dalībnieku papildus sacentīses 200-600m garā sprinta posmā “Go! Kalnu karalis / Kalnu karaliene”!

Piereģistrēties un arī iegūt vairāk informāciju var šeit: https://www.stirnubuks.lv