Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas lokšāvēji ar uzvarām atgriežas no Eiropas čempionāta

Jānis Celmiņš

Latvijas lokšāvēji ar uzvarām atgriežas no Eiropas čempionāta
Foto: Guna Bērziņa

No 21.-24.martam 17 Latvijas lokšāvēji piedalījās Eiropas čempionātā telpās Igaunijas pilsētā Pērnavā, no kurām mājās pārveda četras zelta, četras sudraba un trīs bronzas godalgas un laboja trīs Eiropas un 12 Latvijas rekordus.

Sacensības risinājās trīs dienas Pērnavas sporta centrā un tajās piedalījās vairāk kā 200 dalībnieki no 15 Eiropas valstīm. Sportisti katru dienu šāva vingrinājumu Indoor Round – 60 šāvienus no 20 jardu attāluma un visu trīs dienu kopvērtējumā augstāko rezultātu ieguvušie tika apbalvoti atbilstoši loku klasēm, vecumu grupām un dzimumiem.

Kompaktloku klasē (FU) sieviešu konkurencē trešo vietu izcīnīja Jūlija Oleksejenko, labojot Eiropas rekordu vienas dienas vingrinājumā.

Kompaktloku klasē, kas aprīkoti ar medniekiem piemērotu aprīkojumu (BU), pirmo vietu sieviešu konkurencē ieguva Agate Zālīte arī uztādot jaunu Eiropas rekordu un vīriešu konkurencē trešo vietu izcīnīja Jānis Jakubanecs.

Rekursīvā jeb olimpiskā loka klasē (FS-R) par pirmajām divām vietām cīnījās Latvijas sportistes un Marina Rjabkova ar 12 punktu pārsvaru kopvērtējumā uzvarēja Jeļenu Malašu-Homiceviču. Bet junioru konkurencē, tālu aiz muguras atstājot savus konkurentus un labojot Eiropas rekordu, pirmo vietu izcīnīja Kārlis Akots Gribulis.

Grupā ar neaprīkotu rekursīvo loku (BB-R) otro vietu ieguva Jeļena Kononova.

Sīvā cīņā par godalgotajām vietām garā angļu loka klasē (LB) pieaugušajiem otro vietu izcīnīja Eduards Lapsiņš, savukārt veterānu grupā trešo vietu ieguva Pēteris Gribulis. Junioru konkurencē pirmā vieta Agnesei Kārkliņai un otrā vieta – Mārtiņam Kazainim.

Sīkāka informācija par sacensībām atrodama Latvijas Loka šaušanas federācijas mājas lapā: Latvijas Loka Šaušanas Federācija

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Loka Šaušanas Federācijas
preses sekretāre Agate Zālīte