Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

LOK aicina trenerus pieteikties tālākizglītības programmai

LOK aicina trenerus pieteikties tālākizglītības programmai
Ivo Lakučs un Māris Štrombergs
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina trenerus un interesentus pieteikties uz Starptautisku tālākizglītības programmu ASV. Savulaik tur studējis arī Ivo Lakučs, un pēcāk viņš tika atzīts par Latvijas gada labāko treneri (2012).

Kā zināms, jauno džudistu treneris Einārs Pimenovs ir šīs programmas dalībnieks 2013./2014.mācību gadā, kas noslēgsies ar individuālā projekta aizstāvēšanu šā gada maijā Lozannā. Savukārt Ivo Lakučs ar izcilību beidzis treneru kursus 2008.-2009. gadā, bet 2010.-2011. gadā kursus ar teicamu vērtējumu absolvējusi Inguna Minusa.

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers norāda, ka šī ir iespēja mūsu treneriem iepazīt jaunākās sava sporta veida tendences pasaulē, gūt neatsveramu starptautisku pieredzi un kontaktus, kā arī motivāciju strādāt Latvijā.

Programma dod iespēju treneriem papildināt teorētiskās zināšanas un pilnveidot profesionālās iemaņas sekojošos sporta veidos: loka šaušana, vieglatlētika, basketbols, bokss, kanoe, paukošana, džudo, airēšana, peldēšana, galda teniss, taekvondo, sieviešu volejbols, svarcelšana un cīņa.

Treneru tālākizglītības programmai var pieteikties nacionālās kategorijas treneri minētajos sporta veidos, kam ir trenera darba pieredze nacionālajā vai starptautiskajā līmenī, un kas brīvi pārvalda angļu valodu.

Aicinām trenerus – interesentus līdz 2014.gada 2.aprīlim iesniegt LOK pieteikuma formu un motivācijas vēstuli angļu valodā. Par visu plašāk, sazinoties pa tel. 67282461 vai e-pastu: lok@olimpiade.lv.

Jāpiezīmē, ka LOK ir tiesības izvirzīt tikai vienu kandidātu. Tālākizglītības kursiem Delaveras universitātē ASV piesakās ļoti liels interesentu skaits no visas pasaules, taču kopumā tiek apstiprināti tikai 30-35 treneri.

Apmācības programmas laikā treneri piedalās 4 sesijās (moduļos), kā arī viņi izstrādā individuālus projektus par konkrētā sporta veida attīstību savā valstī. Tiks vērtēts dalībnieku mācību darbs un prezentētie individuālie projekti. Sekmīgie kursu beidzēji saņems Delaveras universitātes un ASV Olimpiskās komitejas sertifikātus.

Detalizēta informācija par tālākizglītības programmu atrodama: udel.edu

izmantotie resursi:
www.olimpiade.lv


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.