Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pasaules čempionāta finālisti uzvar Latvijas čempionātā 10 dejās

Pasaules čempionāta finālisti uzvar Latvijas čempionātā 10 dejās
Pieaugušo grupas pirmais trijnieks ar uzvarētājiem pa vidu. Foto: LSDF.

Nedēļas nogalē Talsu sporta hallē notikušajā Latvijas čempionātā 10 deju programmā ļoti līdzīgajā cīņā ar pagājušā gada uzvarētājiem Martu Puniņu un Danu Jākobsoni šoreiz virsroku ņēma un par čempioniem kļuva Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva, kuri pagājušā gadā iekļuva finālā pasaules čempionātā 10 dejās un ieguva sesto vietu. Jauniešiem (16-18 g.) pārliecinoša uzvara Evertam Gulbim un Elīnai Kalvānei.

Ar lielu interesi sporta deju līdzjutēju vidū tika gaidīts Latvijas čempionāts 10 deju programmā jeb tā sauktajā daudzcīņā, kas bija pirmais no trim čempionātiem un kas apvieno 5 Standartdejas (ST) un 5 Latīņamerikas (LA) dejas. Desmit dejās iepriekšējos četrus gadus ļoti līdzīgi par uzvaru ir cīnījušies divi pāri – M.Puniņš/D.Jākobsone (kopš 2014.gada janvāra Dūšas deju skola) un K.Treijs/A.Krivošejeva (SDK „Mario”). Marts un Dana uzvarēja 2012. un 2014.gadā, savukārt Kārlis ar Anastasiju 2011.gadā, bet 2013.gadā pie pilnīgi vienāda vērtējuma pirmā vieta tika piešķirta abiem sporta deju duetiem. Arī šogad viņu duelis bija sacensību galvenais notikums.

Standartdejās labāku sniegumu rādīja Treijs ar Krivošejevu un arī uzvarēja visās piecās ST dejās, bet LA dejās labāki bija Puniņš ar Jākobsoni, taču viņiem nesanāca uzvarēt visās piecās LA dejās, jo Pasodoblē vairākums no 11 tiesnešiem izlēma pirmās vietas piešķirt Kārlim un Anastasijai. Līdz ar to uzvarētāju liktenis tika izšķirts, K.Treijam un A.Krivošejevai uzvarot sešās no desmit dejām un izcīnot pirmo vietu. Pasaules kausa 5.vietas ieguvējiem M.Puniņam un D.Jākobsonei šoreiz otrā vieta, bet atkal trijniekā iekļuva Karols Junelis, tikai šoreiz jau ar citu partneri Poļinu Golubevu. Karolam un Poļinai (SDK “Dzintars”) uzvara U21 grupā, aiz sevis atstājot Viesturu Vāravu un Inesi Kukli (SDK „Daugava”), bet stabila trešā vieta Artūram Leškovskim un Darjai Sņurņicinai (Rihtera Deju skola).

Jauniešu grupā, uzvarot 9 no 10 dejām, pārliecinoši pirmie bija Eiropas čempionāta 4.vietas ieguvēji Everts Gulbis un Elīna Kalvāne (SDK „Vecrīga”). Viņi pērn valsts čempionātā janvāra beigās neparādīja savu labāko sniegumu un palika otrie, bet jau kopš pagājušā gada aprīļa kļuva par vadošo jauniešu pāri 10 dejās. Izcīnot otro vietu, labu panākumu guva 2014.gada beigās kopā dejot sākušie Deniss Gudovkijs no Krievijas un Megija Morīte (Dūšas deju skola), kuri decembrī starptautiskajās sacensībās “Baltic Grand Prix” startēja vēl Junioru II grupā (14-15 g.). Jaunizveidotajam duetam ST dejās uz „papēžiem” mina 2014.gada pasaules čempionāta finālisti junioriem II Romāns Dobrecovs un Marija Dolgopolova („Viva”, Rēzekne), kuriem pirmajā gadā jauniešu grupā bronzas medaļas.

Godalgoto trijnieks pārējās grupās - Bērni 6 dejas (11 g. un jaunāki): 1. A.Plakitins/A.Ļečebrina (Klasika), 2.R.Punka/D.Mališeva (Škutāna DS), 3.A.Orda/A.Mohova (Daces DS), Juniori I (12-13 g.) 8 dejas: 1.A.Visockis/K.Kārkliņa (Škutāna DS), 2.J.Krēmers/L.Viškinte (Vecrīga), 3.Ņ.Toms/L.Āboltiņa (Aurum), Juniori II (14-15 g.) 10 dejas: 1.N.Habarovs/L.Putrāle (Daugava), 2.D.Simsons/K.Staržinska (Dancers), 3.L.Petkevičs/P.Cepilova (Dzintars), Seniori (35 g. un vecāki): 1. R.Jokšas/I.Jokša (Timšāna DS), 2.S.Latņikovs/K.Latņikova (DS-7), 3.J.Nadiradze/L.Lāriņa-Nadiradze (Dzinatrs).

Nākamais čempionāts būs LA dejās, kas notiks 21.februārī Salaspilī, bet 21.martā Daugavas Sporta namā Rīgā norisināsies Latvijas čempionāts ST dejās.

Kurš no šiem diviem favorītu pāriem Jums patika labāk?

  • 22

  • 27



Latvijas kausa stenda šaušanā 1. posmā uzvar olimpietis Upelnieks un Jurgenovskis vecākais

Pirms dažām dienām Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 1. posms, dalībniekiem sacenšoties gan apaļajā, gan tranšejas stendā. Par uzvarētājiem kļuva olimpietis Dainis Upelnieks un Tālis Jurgenovskis, kurš finālā pārspēja savu dēlu Kārli.
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: BJC "Laimīte".

Latvijai zelts un sudrabs pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā

Pagajušajā nedēļas nogale Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā finālā tikās abas Latvijas komandas, Inčukalna galda hokeja klubam pārspējot Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komandu. Tādējādi Latvijas komandas izcīnīja zeltu un sudrabu.
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.