Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Smaiļotāju četrinieks samierinās ar 15. vietu pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Smaiļotāju četrinieks samierinās ar 15. vietu pasaules čempionātā
Latvijas smaiļošanas četrinieks. Foto: Alekss Podenskis

Latvijas smaiļošanas četrinieks Aleksejs Rumjancevs, Kaspars Tīklenieks, Deniss Volkovs un Aldis Artūrs Vilde svētdien izcīnīja sesto vietu Ungārijā notiekošā pasaules čempionāta B finālā 500 metru distancē, kas kopējā ieskaitē deva 15. pozīciju un neļāva mūsu valsts atlētiem pašu spēkiem kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas kvartets sestdien pusfinālā finišēja pēc minūtes un 21,15 sekundēm, kas deva piekto vietu savā braucienā. Savukārt svētdienas rītā B finālā viņi airēja trīs sekundes lēnāk un finišēja vien sestie.

Lai izcīnītu 500m smaiļošanas četrinieka olimpisko spēļu kvotu, 2019. gada pasaules čempionātā bija jāiegūst vismaz septītā vieta. Varēja pietikt ar desmitnieku, ja septiņniekā būs pārstāvēti vismaz četri kontinenti, tomēr A finālam kvalificējās vienīgi Eiropas atlēti. Tiesa, pēcāk var parādīties vēl kāda iespēja (piemēram, ja kāds tiek diskvalificēts vai nolemj neizmantot savu kvotu). Tokijas spēļu 500m vīriešu četrinieku smaiļošanā piedalīsies 10 laivas.

Vēl svētdien B finālā brauca Edvards Ceipe un Kristaps Laube, kuri smaiļošanas 200 metru divnieku sacensībās, kas ir neolimpiskā distance, izcīnīja ceturto vietu un līdz ar to kopvērtējumā bija 13. pozīcijā.

Savukārt kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš svētdien startēja 1000 metru distances C finālā, kurā ieņēma piekto vietu. Tas kopējā ieskaitē deva 23. pozīciju. Arī viņš nespēja kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet cerības vēl būs nākamā gada Eiropas meistarsacīkstēs.

Pasaules čempionāta noslēgumā tika izcīnīta Latvijas augstākā vieta, Aivim Tintam finišējot 11. pozīcijā kanoe airēšanas 5000 metru distancē, kas nav olimpisko spēļu programmā. Pie divpadsmitā pasaules čempiona titula karjerā tika vācietis Sebastians Brandels, kuram latvietis piekāpās par minūti un 33,41 sekundi.

Pasaules čempionātā tika dalīts lielākais kvantums no Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmēm, tomēr Latvijas sportisti nevienā no distancēm šonedēļ nespēja sasniegt finālu un pagaidām neieguva biļetes uz Āziju.

     [+] [-]

, 2019-08-25 15:59, pirms 5 gadiem
Žēl, bet paši vainīgi. Cik sapratu no labaka Latvijas smaiļotāja Rūdolfa Segliņa, tad ar viņu četrinieka būtu realas iespējas uz medaļu, bet,cik no viņa sapratu tad viņu nepaņema iekšejo intrigu dēļ

     [+] [-]

, 2019-08-25 20:35, pirms 5 gadiem
Ja netiks uz olimpiskajām spēlēm tad federācijas un treneru darbs būs izgāšanās! Jo Latvijas delegācijā vienmēr ir bijis vai nu kanoe airētājs, vai smaiļotājs ar augstu vietu olimpiskajās spēlēs katrā ciklā! Paldies par vājo sniegumu treneru un federācijas darbā Pasaules čempionātā! Neviena laiva finālā Bēdīgi

     [+] [-]

, 2019-08-25 22:18, pirms 5 gadiem
Jāmaina viss ko var mainīt, neviena fināla, kur nu vel Olimpiskā biļete!