Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Čerkovskis un Rubļevska jauktajā stafetē izcīna pasaules sudrabu

Čerkovskis un Rubļevska jauktajā stafetē izcīna pasaules sudrabu
Deniss Čerkovskis un Jeļena Rubļevska
Foto: pentathlon.org

Veterāni Deniss Čerkovskis un Jeļena Rubļevska šodien pasaules čempionātā Taivānā modernajā pieccīņā izcīnīja sudraba godalgas jauktajā stafetē. Par pasaules čempioniem kļuva Francijas sportisti Elodī Kluvela un Valentēns Belo.

Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis teicami iesāka sacensības, paukošanā izcīnot 30 uzvaras un 1072 punktus un ieņemot pirmo vietu. Otrajā vietā paukošanā bija amerikāņi Margo Isaksena un Neitans Šrimšers un poļi Katažina Vojcika un Bartošs Majevskis, kuri no Latvijas pāra atpalika par 120 punktiem.

Peldēšanā Rubļevska un Čerkovskis uzrādīja laiku divas minūtes un 4.85 sekundes, kas deva 1304 punktus un 17.pozīciju. Par spīti tam, Latvijas komandai izdevās nosargāt pirmo vietu kopvērtējumā. Kamēr poļi nokrita uz sesto pozīciju, amerikāņi peldēšanā bija piektie un nosargāja otro vietu, bet trijniekā iespraucās jau pieminētie Kluvela un Belo. Rubļevskas un Čerkovska pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija sarucis līdz 64 punktiem.

Jāšanā Čerkovskis un Rubļevska izcīnīja vēl vienu pirmo vietu, tika pie 1200 punktiem un pirms pēdējās disciplīnas saglabāja līderpozīcijas. Amerikāņi jāšanā ieguva 11.vietu, tādējādi otro pozīciju atdodot Kluvelai un Belo, kas no Rubļevskas un Čerkovska atpalika par 72 punktiem.

Kombinācijā Latvijas duets uzrādīja astoto labāko rezultātu, tikmēr Francijas pāra sniegums ļāva tiem apsteigt mūsu atlētus un izvirzīties vadībā kopvērtējumā. Kluvela un Belo izcīnīja zeltu ar 5852 punktiem, Rubļevska/Čerkovskis palika otrie (5824), savukārt trešajā vietā ierindojās ukraiņi Hohlova/Timoščenko (5816).

Sākotnēja informācija liecināja, ka Latvijas pārstāvji izcīnījuši bronzas godalgas, tomēr pēc sacensībām sods tika piešķirts britiem Samantai Marejai un Džozefam Evansam, līdz ar to Apvienotās Karalistes duets atkāpās uz ceturto vietu.

Atgādinām, ka Jeļena Rubļevska individuālajā konkurencē ieņēma devīto vietu. Jeļena sakrāja 5160 punktus, kas bija par 152 mazāk nekā čempionei Laurai Asadauskaitei. Savukārt vīriešiem Deniss Čerkovskis ar 5460 punktiem palika 31.pozīcijā. Arī vīriešiem triumfēja Lietuvas pārstāvis - Justīns Kinderis, no kura Čerkovskis atpalika par 364 punktiem. Lietuvas komanda jauktajā stafetē nestartēja.

Izmantotie resursi:
Union International de Pentathlon Moderne (UIPM)


, 2013-08-25 14:42, pirms 11 gadiem
Labi, ka vismaz stafetē spējam pacīnīties par medaļām...

Kāpēc diez Lietuva arī šeit nepaņēma zeltu, ja jau reiz abās individuālajās paņēma?
, 2013-08-25 14:47, pirms 11 gadiem
petravicus rakstīja: Labi, ka vismaz stafetē spējam pacīnīties par medaļām...

Kāpēc diez Lietuva arī šeit nepaņēma zeltu, ja jau reiz abās individuālajās paņēma?
jo LT nepiedalijās mixā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-08-25 16:32, pirms 11 gadiem
Vispār jau 2.vietu izcīnīja- Results
Malači!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-08-25 17:14, pirms 11 gadiem
Pirmajā lapā virsrakstu laikam neviens labot negrasās, tur joprojām "bronza"... Bet par pieccīņniekiem prieks!!!
, 2013-08-25 17:33, pirms 11 gadiem
gincel rakstīja: jo LT nepiedalijās mixā
ok, skaidrs...
, 2013-08-25 17:39, pirms 11 gadiem
Labi!

Vai te spīd prēmija un LOV, ja nav olimpiskais?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-08-25 18:31, pirms 11 gadiem
Urā!
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.