Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgas svētku laikā Rīgas kauss burāšanā

Andrejs Siliņš

Rīgas svētku laikā Rīgas kauss burāšanā
Foto: Latvijas Zēģelētāju savienība

Iespējams šis būs, viens no šīs vasaras skaistākajiem burāšanas pasākumiem pašā Rīgas centrā, Daugavā pie Vanšu tilta, kas norisināsies Rīgas svētku laikā un priecēs Rīgas viesu un vietējo iedzīvotāju acis. Ir aizsākusies reģistrācija burāšanas sacensībām "Rīgas kauss 2019". Šis ir ikgadējs pasākums, un katru gadu tiek organizēts Daugavā, augusta mēnesī, Rīgas svētku laikā.

Ja iepriekš RĪGAS KAUSS tika organizēts tikai sporta laivām Beneteau PLATU 25 un STAR, tad šogad pasākums būs krietni plašāks, un piedalīties tiek aicināti burātāji 5 dažādās jahtu klasēs. Sacensībās piedalīsies gan jūras jahtu komandas, kas tiks dalītas divās jahtu grupās – garumā līdz 10m, un virs 10m, gan jau iepriekš pieminētās sporta jahtu klases – Beneteau PLATU 25 un STAR.

Papildus tam, BIEDRĪBAI LATVIAN SAILING TEAM un RĪGAS SPORTA BURĀŠANAS CENTRAM, sadarbībā ar Latvijas Sporta Federāciju Padomi, Rīgas Domi un sporta klubu SportLat, šogad sacensībām RĪGAS KAUSS 2019 ir iespēja piesaistīt arī jaunos burātājus, un BEACTIVE PLUDMALES SPĒLES ietvaros tiek organizētas burāšanas sacensības bērniem un jauniešiem Laser 4,7 un Laser Radial jahtu klasēs, un Windserfinga klasē -Techno 293, kas dalās 4 dažādās vecuma grupās. Tas noteikti padarīs burāšanas pasākumu Daugavā vēl krāšņāku.

Sacensības Daugavā pie Vanšu tilta, tiek rīkotas ar mērķi, piesaistīt uzmanību burāšanas sporta veidam, parādīt tā daudzveidību un iespējas burāt visdažādākajās vecuma grupās un dažadās jahtu klasēs, sākot no jahtām, uz kurām burā individuāli, līdz dažāda izmēra jahtām, kas paredzētas burāšanai komandās. Rīgas pilsēta, atrodas pie ūdens, un ir ideāli piemērota vieta, lai visas vasaras garumā Rīgas iedzīvotājiem būtu iespēja nodarbotos ar visdažādākajiem ūdens sporta veidiem, tai skaitā burāšanu, dzīvot veselīgi un aktīvi arī pašā pilsētas centrā.

Burāt var sākt jau no 7-8 gadu vecuma, un tik pat labi to var sākt darīt jau esot pieaugušā vecumā. Rīgā ir vairāki jahtklubi, kur nodarboties ar šo skaisto sporta veidu bērniem un jauniešiem. Papildus tam, RĪGAS SPORTA BURĀŠANAS CENTRS piedāvā iespēju burāt tepat Rīgas centrā arī pieaugušajiem, neatkarīgo no fiziskās sagatavotības un burāt prasmes.

SACENSĪBU PROGRAMMA

17.08.2019

09:00 – 10:30 Dalībnieku reģistrēšanās, Rīgas sporta burāšanas centrā, Ķīpsalā, Matrožu ielā 15
11:00 Sacensību atklāšanas ceremonija, Rīgas sporta burāšanas centrā, Ķīpsalā, Matrožu ielā 15
12:00 Starts orientējoši Vanšu tilta rajonā
LYSI, LYSII
Laser, Techno 293
12:30 Starts orientējoši Vanšu tilta rajonā
Beneteau PLATU25
STAR
16:00 Pēdējais iespējamais starts
18:00 Apbalvošanas ceremonija LYSI un LYSII jahtu grupām, Rīgas sporta burāšanas centrā, Ķīpsalā, Matrožu ielā 15

18.08.2019

10:00 Kapteiņu sapulce, Rīgas sporta burāšanas centrā, Ķīpsalā, Matrožu ielā 15
11:00 Starts Daugavā, orientējoši Vanšu tilta rajonā
Laser, Techno 293
Beneteau PLATU25
STAR
16:00 Pēdējais iespējamais starts
18:00 Apbalvošanas ceremonija Laser, Techno 293, Beneteau PLATU25 un STAR, Rīgas sporta burāšanas centrā, Ķīpsalā, Matrožu ielā 15

Informāciju sagatavoja
RĪGAS KAUSS BURĀŠANĀ 2019
pasākuma vadītāja
Kristīne Štāla-Bula